AROMATERAPIJA

Otkrijte nevjerojatne blagodati esencijalnih ulja.ćč879wqsa

Aromaterapija je tretman pomoću esencijalnih ulja. Eterično ulje je plemeniti proizvod koji nastaje destilacijom aromatične biljke, cvijeta, agruma, sjemenki, kore, bobica ili čak sokova drveća.

Eterična ulja vrlo često složenog kemijskog sastava koncentrat su aktivnih sastojaka koji se najčešće koriste u obliku sinergija i predstavljaju reaktivne, snažne pripravke neslućenog terapijskog bogatstva.

Eterična ulja imaju širok spektar djelovanja: djeluju na mnoge poremećaje. Njihova sposobnost difuzije u atmosferi osigurava izvrsno razmnožavanje u organizmu, a njihova učinkovitost pojačava se kada su međusobno pravilno povezani.

JEDINSTVENE KARAKTERISTIKE ETERIČNIH ULJA:

IZBORNOST:

Elektivnost je jedinstveni fenomen u području prirodne terapije: primijenjeno na mjesto na tijelu, esencijalno ulje privlači dio tijela, organ koji privremeno nedostaje ili oslabljena funkcija! Ova iznimna sposobnost da bude poput “magnetiziranog” specifično je svojstvo esencijalnog ulja.

VLAST:

Eterična ulja nisu panaceja, ali u 90% slučajeva, u prvih pet do deset dana liječenja, omogućuju primjetno poboljšanje povećanjem vitalne energije. U svim slučajevima liječenje će biti nadopunjeno zdravim načinom života, prema načelima temeljne naturopatije.

NAPOMENA: Iznenađujući rezultati opažaju se kod svih bolesti liječenih esencijalnim uljima kada je pH vrijednosti pacijenta alkalna.

DJELOVANJE NA VITALNU ENERGIJU

Eterična ulja ne samo da mogu izliječiti naše fizičke probleme, već utječu i na naš hormonalni sustav, naše emocionalno stanje i djeluju na sve nevidljive energije ljudskog tijela. Čakre, ta energetska središta tijela prema indijskoj ayurvedskoj tradiciji, mogu se uravnotežiti zahvaljujući sili esencijalnih ulja koja pomažu oslobađanju i fluidizaciji energija.

DJELOVANJE NA ENERGETSKO TIJELO

Eterična ulja se po analogiji savršeno slažu sa suptilnim i eteričnim tijelima. Mogu spriječiti manifestaciju poremećaja energetskog podrijetla, zaustaviti njegovu evoluciju i / ili pretvoriti u fizičku bolest. Čak i prije nego što postigne korisne rezultate na fizičkom tijelu, esencijalno ulje pozitivno djeluje na energetska tijela.

Eterična ulja ne samo da mogu izliječiti naše fizičke probleme, već utječu i na naš hormonalni sustav, naše emocionalno stanje i djeluju na sve nevidljive energije ljudskog tijela. Čakre, ta energetska središta tijela prema indijskoj ayurvedskoj tradiciji, mogu se uravnotežiti zahvaljujući snazi ​​esencijalnih ulja koja pomažu oslobađanju i fluidizaciji energija.

Energetski pristup nadopunjuje “klasičnu” aromaterapiju koja analizira učinke esencijalnih ulja uočljivih u materijalu. Bavi se vibracijskim bogatstvom esencija biljaka, njihovim energetskim svojstvima, otvarajući novi put prema dobrobiti i osobnom skladu.

Aromaterapija za kurativnu ili preventivnu upotrebu, bez obzira je li povezana s konvencionalnim medicinskim liječenjem ili ne, posebno je učinkovita u pružanju komplementarnog odgovora na mnoge probleme:

  • virusne i bakteriološke infekcije (herpes zoster, herpes, alergijski, gingivitis)
  • Poboljšanje i podrška probavne (nadutost, želučana kiselost, zatvor …), cirkulacijske (proširene vene, …) i respiratorne (kronični bronhitis, sinusitis, rinitis) funkcije
  • Jačanje imunološkog sustava
  • bolovi u zglobovima i mišićima (osteoartritis, grčevi, tendonitis)
  • Dermatološke patologije (psorijaza, akne, rozacea, rozacea, seboreični dermatitis, gljivične infekcije kože, ekcemi, teško zacjeljivanje, bradavice, strije, pukotine itd.)
  • emocionalni poremećaji: anksioznost, depresija, spazmofilija, poremećaji spavanja
  • endokrini i metabolički poremećaji: kolesterol, dijabetes, prekomjerna težina, celulit, problemi zbog ženskog ciklusa, bolna razdoblja, valunzi itd.

SINERGIJA ULJA:

Sinergija je udruživanje nekoliko čimbenika čije koordinirano djelovanje pridonosi a

isti cilj. Mješavine esencijalnih ulja u sinergiji povećavaju njihove koristi u odnosu na određenu indikaciju.

Terapijski potencijal bilo kojeg proizvoda pojačan je sinergijom. To je izvor dodatnih svojstava na koja jednostavan dodatak nekoliko elemenata ne može tvrditi.

Esencijalna ulja koja se koriste u sinergiji stoga stvaraju novi proizvod s različitim, pa čak i deseterostrukim svojstvima, za koja se pokazalo da su terapeutske mogućnosti bolje, selektivnije i učinkovitije.

Aromaterapija