kolagen x19

Kolagen x19

KOLAGEN x 19 – dizajniran na temelju istraživanja dobitnika dvije Nobelove nagrade dr.Linus Pauling-a.
„KOLAGEN x 19“ formula ima izuzetne učinke u podmlađivanju i usporavanju procesa starenja koji je uzrok oksidativnog stresa na naše stanice od strane slobodnih radikala
Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu (čini 25 – 30 % ukupnih proteina u tijelu) i predstavlja glavnu komponentu kože, kostiju i vezivnog tkiva, a zaslužan je za čvrstoću i stabilnost tkiva.
Postoji 19 različitih vrsta kolagena, a najzastupljenije su četiri vrste. U kontekstu kože najzanimljiviji je kolagen tip 1 – najzastupljenija i najčvršća vrsta kolagena koja inače pomaže tvoriti kosti te kolagen tip 3 – obilno prisutan u ekstra celularnom matriksu koji uz krvne žile tvori organe i kožu.
Ljudski organizam sam sintetizira kolagen.
Starenjem organizam postepeno gubi tu sposobnost. Procjenjuje se da se u prve 4 godine menopauze sinteza kolagena smanjuje za čak 30 %.
Posljedice su gubitak elastičnosti kože i pojava bora.
Aminokiseline nužne za sintezu svih tipova kolagena u tijelu su glicin, l-prolin, (hidroksiprolin) i l-lizin ( hidroksilizin). Kolagenu je za apsorpciju u tijelu potrebna pomoć i natrij askorbata (vitamina C) koji za 8-10 puta povećava sintezu kolagena. Jedino uporabom dodatka prehrani „KOLAGEN x 19“ omogućujete svom organizmu sintezu svih oblika kolagena nužnih za obnovu tijela.
Druga značajna uloga „KOLAGEN X 19 „ formule je obnova krvnih sudova i velika pomoć u rješavanju kardiovaskularnih okluzivnih bolesti.
Vodeći ubica danas u svijetu je stanje koje medicinari zovu „srčana bolest“ ili „okluzivna kardiovaskularna bolest“ – zapravo je to skorbut ( bolest koja nastaje uslijed nedostatka vitamina C ) nižeg stupnja.
„Bolest“ se ispoljava krastolikim tvorevinama koje polako rastu na vodovima krvnih sudova.
Ovaj temeljni proces smanjuje dotok krvi u srce i druge organe, što dovodi do angine pektoris (srčanog grča), srčanog udara i moždanog udara.
Ispravan naziv za ovaj proces je „kronični skorbut“, subklinički oblik klasične bolesti nedostatka vitamina C u obliku minerala natrij askorbata.
Pravu prirodu ove bolesti je početkom 1950-ih identificirao kanadski tim pod vodstvom G. C. Willisa, dr.med.
To otkriće je krajem 1980-ih potvrdio tadašnji vodeći svjetski naučnik, dr.Linus Pauling (1901-1994), dvostruki dobitnik Nobelove nagrade.
U skladu s istraživanjima dvostrugog dobitnika Nobelove nagrade dr. Linusa Paulinga i suradnika, dokazano je da kardio vaskularne okluzivne bolesti ( “koronarne bolesti srca”) uopće nisu bolest.
Umjesto toga, to je simptom nedostatka enzima l – gunololacton oxidaze ( GLONASS ) kod ljudi koji je potreban kako bi se iz glukoze u jetri sintetizirao vitamin C u obliku minerala natrij ascorbata koji je nužan za blokiranje enzima HMGCo reduktaze, enzima koji je uzrok stvaranja velike količine LP-a kolesterola koji zajedno s anorgasnkim kalcijem i mrtvim proteinima stvara plakove u krvnim sudovima dovodeći do srčane hipoksije što je uzrok slabijeg dotoka krvi i kisika srcu i kao uzrok javlja se slabljenje srčanog mišića.
ŠTO JE RJEŠENJE?
Rješenje je svakodnevno konzumiranje natrij ascorbata uz aminokiseline Glicin. L-Lizin i L-Prolin.
“KOLAGEN x 19” je jedinstven na svjetskom tržištu jer jedini u svom sastavu ima aminokiseline prolin, glicin, lizin uz natrij askorbat, oblik vitamina C koji ima najjaču bioraspoloživost u ljudskom organizmu.
SASTOJCI U 5 ml “KOLAGEN x 19”
Glicin 100 mg /1000 .. L-prolin 100 mg / 1000 …l-lizin 200 mg / 1000 …. N.ask., liposomalni 800 mg / 1000
Pakiranje: 500ml 350,00 kn
NAPOMENA: NIJE ZA MLAĐE ISPOD 18 GODINA