ADHD – Poremečaj hiperaktivnosti i deficita pažnje

Homeopatija može postići daleko bolje rezultate od klasične medicine u iscjeljivanju hiperaktivnosti kod djece i odraslih (ADHD sindroma), tvrde pojedini stručnjaci. Neke dosadašnje studije, objavljene u nekoliko eminentnih medicinskih časopisa, pokazale su da je homeopatija jedna od prirodnih metoda iscjeljenja koja je najsigurnija.

NEMA DUGOROČNOG POBOLJŠANJA  kod konvencionalne terapije

Hiperaktivost i slični poremećaji su najčešći psihološki poremećaji kod djece u Americi (sve više i kod nas), a uobičajeno se za njihovo iscjeljenje koristi farmaceutski lijek “ritalin” (vitamin R). U 60. godinama prošlog stoljeća počeo je da se koristi u Americi za poboljšanje pamćenja starijih ljudi i tretman poremećaja ponašanja kod djece. Iako “ritalin” ublažava simptome poremećaja u kratkom roku, naučnici su utvrdili da ovaj lijek ne daje dugoročna poboljšanja u lijećenju hiperaktivnosti. Štoviše, ne postoji nijedna studija koja može da razuveri roditelje da ovaj lijek ne izaziva štetne posledice po zdravlje dijeteta.

Najčešći sporedni efekti liječenja ADHD su umor, anksioznost, glavobolja, alergija, aritmija… To su razlozi zbog kojih bi, kažu istraživači, lijećnici trebali da uzmu u obzir i alternativne metode iscjeljenja hiperaktivnosti, a prije svega bi bila korisna homeopatija. Neke dosadašnje studije pokazale su i da je homeopatija jedna od alternativnih prirodnih metoda iscjeljenja, koja je najsigurnija kod raznih mentalno-emocionalnih poremečaja.

HOMEOPATIJA BEZ NUSPOJAVA

Švicarska studija pomoću homeopatije uključila je 115 dijece (92 dječaka i 23 djevojčice), prosječnog uzrasta osam godina, sa dijagnozom hiperaktivnosti. Djeca su prvo bila na homeopatskom tretmanu, a ona kod koje ovakvo iscjeljivanje nije imalo efekta, “prebačeni” su na liječenje “ritalinom” i praćeni su tri mijeseca. Utvrđeno je da je više od 75 % djece dobro reagiralo na homeopatske remedije.

​Efekti su se računali prema CGI indeksu, koji je u dijagnostici službeno mjerilo nivoa hiperaktivnosti i poremećaja pažnje. Pacijenti koji su dobro odreagirali na homeopatsku terapiju imali su poboljšanje CGI barem za 55 %, dok su djeca na “ritalinu” imala trenutačno poboljšanje indeksa za 48 %. Troje djece nije uopće reagiralo ni na jedan vid terapije. Naučnici su utvrdili da je homeopatija podjednako dobra u iscjeljivanju kao i “ritalin”, ali da nema sporednih efekata kao kod uzimanja “ritalina”. Homeopatija djeluje daleko dugotrajnije od konvencionalne metode iscjeljivanja i bez nuspojava!

Ovi ispitivanje pokazalo je da je 75 % dijece sa ovim sindromom imalo puno bolje rezultate poslije homeopatskog tretmana.

ALTERNATIVNA TERAPIJA – dodaci

https://silicea-terra.com/nutricionizam/

 • multivitamini
 • vitamini B kompleksa
 • omega-3 masne kiseline
 • biljni suplementi za poboljšanje pažnje i koncentracije

Nuspojave konvencionalne terapije ZA HIPERAKTIVNOST

 • glavobolja
 • depresija
 • promjena raspoloženja
 • nesanica
 • gubitak apetita
 • vrtoglavica
 • gubitak težine
 • nervoza crijeva

Hiperaktivnost i nedostatak pažnje kod djece 

Duplo-slijepi, placebo kontrolirano ispitivanje koje se radilo u tri faze. U prvoj fazi propisana je  omeopatska konstitucijska remedija za 83 djece između 6 i 16 godina dijagnoziranih s ADHD (nedostatak pažnje s hiperaktivnošću). Samo pacijenti kojima je bilo 50% bolje (62 od 83) su sudjelovali u drugoj i trećoj fazi, u kojima su naizmjence dobili placebo ili homeopatsku remediju. Rezultati su pokazali da djeci nije bilo bolje dok su uzimali placebo, a nastavili su napredovati kad su dobivali homeopatiju. Autori su donijeli zaključak da postoje čvrsti znanstveni dokazi o djelotvornosti homeopatije u tretiranju ADHD, posebno u području ponašanja i kognitivnih funkcija (percepcije, pamćenja, razmišljanja i odlučivanja).

Frei H, Everts R, von Ammon K, Kaufmann F, Walther D, Hsu-Schmitz SF, Collenberg M, Fuhrer K, Hassink R, Steinlin M, Thurneysen A.: Homeopathic treatment of children with attention deficit hyperactivity disorder: a randomized, double blind, placebo controlled crossover trial”, European Journal of Pediatrics, July 27,2005.

Što je homeopatija?

​​Homeopatija je efikasan sistem iscjeljenja, koji pomaže prirodnom nastojanju organizma da se samo oslobodi tegoba. Zastupa da su svi simptomi tegoba izraz disharmonije unutar cijele osobe i da je pacijent taj koji se tretira, a ne zdravstvena tegoba.

​​HOMEOPATSKA REMEDIJA DIJELUJE KAO IMPULS, KOJI STIMULIRA SAMOISCJELJUJUĆE SNAGE ORGANIZMA, POKREĆE ODBRAMBENI MEHANIZAM I RADI NA MENTALNOM, EMOCIONALNOM I FIZICKOM NIVOU OSOBE.

​Homeopatiju je priznala i Svjetska zdravstvena organizacija, prema čijem izveštaju ova metoda iscjeljenja zauzima drugo mjesto u svijetu, odmah iza kineske tradicionalne medicine!

HOMEOPATIJA ONLINE: https://silicea-terra.com/online-tretmani/

SLUČAJEVI IZ PRAKSE:  https://silicea-terra.com/slucajevi-iz-prakse/

​Vesna Češek, Registrirana Homeopatkinja, bieenergetičarka i nutricionistica