bronhitis

Bronhitis

Bronhitis je tegoba gornjeg dijela dišnog sustava, kod koje se upali sluznica gornjih bronhijalnih putova u plućima.

Kad nadražena sluznica otekne i postane zadebljana, ona suzi ili zatvori sitne dišne putove u plućima, što dovodi do napadaja kašlja praćenih iskašljavanjem guste sluzi, ispljuvkom i teškim disanjem. Homeopatski pripravci djeluju na uzrok i pomognu trajno.

AKUTNI BRONHITIS

Akutni bronhitis za posljedicu ima jak, suh kašalj i stvaranje ispljuvka koji nekad prate infekciju gornjih dišnih putova; u većini slučajeva infekcija je virusnog podrijetla, ali koji put je izazivaju bakterije. Ako ste inače dobroga zdravlja, natečena sluznica će splasnuti nakon što ste se oporavili od početne infekcije pluća, koja obično traje nekoliko dana.

KRONIČNI BRONHITIS

Kronični bronhitis, kao i plućna bolest emfizem, teški su dugoročni poremećaji koji zahtijevaju redovitu medicinsku obradu. Osobe s kroničnim bronhitisom obično su gojazne i veći dio života protječe im u sjedećem položaju, a većinom su i teški pušači; oni u pravilu imaju i emfizem, što objašnjava neka preklapanja simptoma.

Ako ste pušač i obolite od akutnog bronhitisa, bit će vam puno teže oporaviti se od njega. Čak samo jedan udisaj cigarete dovoljan je da izazove privremenu oduzetost sićušnih stanica nalik na vlas čiji je zadaća istjerati van nadražujuće tvari i prekomjernu sluz. Ako nastavite pušiti, možda štetite ovim stanicama, poznatim kao cilije, u dovoljnoj mjeri da spriječite njihovo pravilno funkcioniranje, povećavajući tako vjerojatnost dobivanja kroničnog bronhitisa. Kod nekih teških pušača sluznica ostaje upaljena i ciiije konačno posve prestanu funkcionirati. Pluća, začepljena sluzi tada su osjetljiva na virusne i bakterijske infekcije, koje s vremenom iskrivljuju i trajno oštećuju plućne dišne putove.

Akutni bronhitis vrlo je čest među djecom i odraslim osobama, lako se ovaj poremećaj može često djelotvorno liječiti bez stručne medicinske pomoći, morat ćete otići liječniku radi recepta za antibiotike ukoliko je stvarni uzrok bakterijska plućna infekcija. Ako bolujete od kroničnog bronhitisa, u opasnosti ste od tegoba srca i krvnih žila kao i ozbiljnijih plućnih bolesti i infekcija, pa bi vaše stanje trebao pratiti liječnik.

SIMPTOMI

Akutni bronhitis

– pečenje i stezanje u prsima

– jak, suh kašalj

– žuti, bijeli ili zeleni ispljuvak, koji se obično pojavljuje 24 do 48 sati nakon kašlja

– temperatura, groznica

– nešto bolova ispod prsne kosti za dubokog disanja

Kronični bronhitis

– ustrajan kašalj koji stvara žuti, bijeli ili zeleni ispljuvak (najmanje tri mjeseca u godini i više od dvije godine za redom)

– hripanje, malo otežano disanje

Uzroci

Akutni bronhitis općenito je posljedica plućnih infekcija; približno 90 posto tih infekcija virusnog je podrijetla, a 10 posto bakterijskog. Kronični bronhitis može biti posljedica jednog od nekoličine čimbenika. Ponovljeni napadaji akutnog bronhitisa, koji slabe i nadražuju bronhijalne dišne putove s vremenom mogu dovesti do kroničnog bronhitisa. Industrijsko onečišćenje još je jedan krivac. Glavni uzrok je intenzivno, dugoročno pušenje cigareta, koje nadražuje bronhijalne cjevčice i navodi ih na stvaranje prekomjerne sluzi. Simptomi kroničnog bronhitisa također se pogoršavaju visokim koncentracijama sumpornog dioksida i drugih onečišćujućih tvari u atmosferi.

POSTOJE PRIRODNI NAČINI EFIKASNOG RJEŠAVANJA BRONHITISA (akutnog i kroničnog) 

ORIGINALNI CORDYCEPS SINESNSIS

U originalnom kordicepsu postoji 77 makro i mikro elemenata, 80 vrsta enzima,

18 aminokiselina (sve esencijalne kiseline),ogromno antioksidansa, beta karoten,

vitamini E i C, minerali selen, cink, molibden, krom, bakar, bor, koenzim Q10,

imunomodelirajući polisaharidi te nezasićene kiseline.

Tegobe dišnih organa. Kod smanjene aktivnosti pluća, pri tretiranju tuberkuloze,

astme te emfizema pluća, uzimanjem kordicepsa može se postići vrlo dobar

učinak.

Do danas je kordiceps vodeći proizvod protiv autoimunih bolesti i to potpuno prirodan bez štetnih djelovanja za razliku od kortikosteroida.

Kordiceps je najbolji prirodni antibiotik gdje izvrsno djeluje na veliku većinu bakterija (streptokok, pneumokok, zlatni stafilokok…) za razliku od sintetskih antibiotika. Nije pronađeno da su neke bakterije otporne na kordiceps.

TIENS ČEŠNJAK i REISHI

TIENS Češnjak i Reishi ima jedinstven sastav, kombinirajući prirodna ljekovita svojstva crnog češnjaka superhrane s obiljem hranjivih tvari prisutnih u reishiju super gljiva.
Zajedno, crni češnjak i reishi pomažu jačanju prirodnog imuniteta tijela, učinkovito podržavaju pravilnu probavu, održavaju zdravu funkciju dišnog sustava i potiču detoksikaciju od teških metala.
Dodatak prehrani nema oštar miris češnjaka i čuva spojeve češnjaka u stabilnijem obliku za jači učinak.
REISHI svojstva:

Od svih vrsta gljiva sa iscjeljujućim svojstvima Reishi (Ganoderma lucidum ) ima najdužu tradiciju (gotovo 2.000 godina u Japanu i oko 4.000 godina u Kini). U drevnoj kineskoj i japanskoj kulturi obožavali su je i poznavali kao «drvo života» ili «gljivu dugovječnosti». Može se uzimati svakodnevno bez ikakvih nuspojava, a dugoročno korištenje osnažuje imunološki sustav bez ikakvih neželjenih nuspojava.
Reishi ima izrazita antivirusna i antibakterijska svojstva i se može koristiti kao prirodan antibiotik.
Reishi sadrže ugljikohidrate, aminokiseline, proteine i minerale od kojih kao najvažniji izdvajamo željezo.

Željezo je dio hemoglobina, komponente koja je u organizmu odgovorna za prijenos kisika. Osobe sa nedostatkom željeza se brzo umaraju jer im tijelo gladuje za kisikom.

Više…. https://silicea-terra.com/tiens-cesnjak-i-reishi/

VIGOR SHOT – liposomalni vitamin C

TIENS Vigor Shot voćni je dodatak prehrani s Lipo Vit C® – liposomalnim vitaminom C i CitriSlim® – koncentriranom voćnom mješavinom.

Lipo Vit C® – liposomska tehnologija pomaže u prenošenju vitamina C kroz crijevnu membranu radi veće bioraspoloživosti. Korištenjem Lipo Vit C® – tehnologije, vitamin C je zatvoren u fosfolipide koji tvore zaštitne liposome. Liposomi pomažu smanjiti potencijal za gastrointestinalne tegobe koje su obično povezane s tradicionalnim vitaminom C. Liposomalni vitamin C u usporedbi s klasičnim oralnim vitaminom C ima bitno veću bioraspoloživost te višu gastrointestinalnu zaštitu.
Količina liposomalnog vitamina C u jednoj dozi TIENS Vigora iznosi 500 mg, što odgovara količini od otprilike 10 svježih limuna. CitriSlim® je koncentrirana voćna mješavina nezrele ponkan-naranče, crvenog i bijelog grejpa, pomela, limuna i jabuke. Rodom iz Južne Kine i Tajvana, ponkan-naranča (također „kineska medena naranča“) predstavlja hibrid mandarine i pomela. To je najpopularnija kineska naranča, velikog ploda sa sočnom teksturom i kiselkasto-slatkog okusa. Ponkan, agrum s niskom razinom šećera, jedan je od nutritivno najbogatijih agruma, a možete pojesti samo nekoliko istodobno.

HOMEOPATSKI KONSTITUCIJSKI TRETMAN (Klasična homeopatija)

Kvalitetan homeopatski pristup kod tretiranja bronhitisa daje dugotrajne i odlične rezultate. Kad se koristi klasična homepatija od strane iskusnog homeopata, možete očekivat značajne rezultate u kratkom periodu.

​Homeopatski konstitucijski tretman podrazumijeva isceljivanje osobe kao cjeline,

odnosno vaših fizičkih, psihičkih i emocionalnih tegoba. Kod konstitucijskog tretmana propisuje se samo jedan pripravak u određenom vremenskog periodu. Taj preparat obuhvaća sve vaše glavne simptome, odnosno vaš „totalitet“. Samim tim on obuhvaća i uzrok tegoba, bez obzira jesmo li ga svjesni ili ne. Uzrok neravnoteži (tegobama) mogu biti mnogi čimbenici kao što su fizičke ili emocionalne traume, loša prehrana, premalo fizičkih aktivnosti, toksičnost, zračenja, stres, nasljedni čimbenici i slično. Uzrok ne mora obavezno biti poznat kako bi tretman bio uspješan.

Homeopatski Konstitucijski pripravak homeopat bira na osnovu razgovora s vama ili preko upitnika (ONLINE TRETMANI),

a ako se radi o tretmanu vašeg djeteta, tada homeopat razgovara i s vama i s vašim djetetom. Nalazi, dijagnoze i mišljenja liječnika se uzimaju u obzir. U nekim slučajevima jedan pripravak će vam pomoći za sve tegobe, dok će nekima od vas biti potrebno više njih kroz određeni vremenski period.

Za više informacija me kontaktirajte na mob.: +00385(0)921746321 (viber, whatsapp)

Zatražite pregled!