Štitnjača i homeopatija

Štitnjača

S prednje strane vrata, neposredno uz grkljan i dušnik, nalazi se žlijezda koja ima izuzetnu važnost na sva tkiva i organe u našemu tijelu.

Pod djelovanjem njenih hormona zavisi da li ćemo biti nemirni, razdražljivi, patiti od nesanice, imati lupanje srca, opadanje kose ili ćemo ipak biti umorni, pospani, skloni pretilosti, patiti od iscrpljenosti.

GLANDULA THYREOIDEA ili štitnjača važna je žlijezda s unutrašnjim izlučivanjem. Stanice štitnjače TIREOCITI učestvuju u sintezi hormona T3 (tiroksin) i T4 (trijodtironin). Bolesna štitnjača može izlučiti previše T4 i T3            hormona što dovodi do smanjenog izlučivanja TSH hormona (hormona hipofize) i obratno, premalo T4 i T3 dovodi do povečanog lučenja TSH. Upravo će TSH hormon pokazati pravilan ili ne pravilan rad  naše štitnjače.

Oboljenja ŠTITNJAČE  i homeopatski tretman

Klasična  medicina kao terapiju koristi antitireoidne lijekove, tireostatike, jodid, kortikostereoide, radioaktivni jod ili kirurški zahvat kojim će se odstraniti deo štitnjaće kako bi se kontrolisala bolest.

Bilo da je riječ o hipertireozi ili hipotireozi homeopatija kao i svakoj tegobi pa tako i poremečajima štitnjače prilazi individualno.

HIPERTIREOZA

Pod ovim pojmom podrazumjevamo kada dođe do pretjerane aktivnosti štitne žljezde. Uzrok je kod 70-80 % bolesnika autoimuna bolest štitnjače, Gravesova, Parryeva ili Basedowljwva bolest. Ponekad pojedini čvorovi u štitnjači počinju pretjerano izlučivati hormone, postaju hiperaktivni pa dolazi do pojave multinodularne strume ili guše. Simptomi na koje se bolesnici žale su obično nervoza, nesanica, nemir, drhtavica, pretjerano znojenje, lupanje srca. Uobičajen je gubitak tjelesne mase iako je apetit normalan ili čak i povećan zbog ubrzanog metabolizma i peristaltike crijeva. Kosa je tanka, prorjeđena i često opada, a nokti mogu biti krhki i lako pucaju.

HIPOTIREOZA

Ovo je stanje kod kojeg štitna žljezda ne proizvodi dovoljno hormona. U većini slučajeva, poremećaj je unutar same štitnjaće, može se raditi o prolaznom problemu kod kojeg će biti potrebna kratkotrajna terapija, a može biti kronični autoimuni (Hashimotov) tiroiditis ili se problem javlja kao znak poremečaja hipofize ili hipotalamusa. Koji god da je oblik poremečaja dijagnosticiran, simptomi se mogu javljati u obliku umora, smanjenog metabolizma, tromost, usporen govor, usporeni pokreti, porast tjelesne mase, teškoće sa memorijom, bezvoljnost i depresija. Oko očiju javlja se blago oticanje, moguća je pojava zamagljenog vida, umor i kratkoća daha.

Klasična Homeopatija je izuzetno djelotvorna kod poremečaja štitnjaće, kao kod hipertireoze tako i kod hipotireoze. U obzir uzimam sve simptome oboljelog, jer za sve tegobe postoji više različitih remedija koje se propisuju na podlagi cijeloukupne slike svih tegoba u tijelu.

Iskustvo na homeopatiji (tegobe štitnjaće i anemija)

Dugo vremena imam potrebu i želju napisati svoje iskustvo sa homeopatijom i Vesnom koja mi je puno pomogla u liječenju.

Veliki problemi sa štitnjačom su mi počeli u drugoj trudnoći prije 9 godina. Liječnici su shvatili da je problem sa štitnjačom tek 8 mjeseci poslije poroda, kad je počela utjecati na normalno funkcioniranje u životu. Počeli su raznorazni zdravstveni problemi te je bila hitna hospitalizacija.

Nakon godina borbe i vrtnje u krug sa lijekovima i liječnicima uvijek sam se našla na početku bez ikakvih promjena samo sa većom dozom lijeka.Teško sam se mogla miriti da sa svojih 30 godina svake godine imam jednu dijagnozu i lijek više. Kako me oduvijek zanimalo prirodno liječenje te sam sebi i svojoj obitelji sve više koristila prirodne lijekove tako sam proučavala i homeopatiju.

Jednom prilikom sam naišla na temu homeopatije u Zadru te sam doznala za homeopaticu Vesnu.

Odlučila sam joj se javiti i pokušati riješiti ili barem ublažiti svoje simptome koji su se godinama samo gomilali.

Sa PONOSOM mogu reći da nakon 2,5 godine korištenja homeopatije ne uzimam lijekove za štitnjaču! Liječnica endokrinolog je u čudu gledala nalaze hormona i moju štitnjaču na ultrazvuku. Riječi liječnice su bile „Vi imate tako zdravu štitnjaču i da Vam nisam liječnik ne bih vjerovala da ste imali ikada problema sa istom“ 

Možete zamisliti moju sreću!!

Sa homeopatijom sam riješila i anemiju koju imam cijeli život, a da ne spominjem da više nema umora i konstantne iscrpljenosti.

Već godinama ja i moja obitelj se liječimo homeopatijom i u tih par godina nitko od nas nije bio kod liječnika opće medicine. Vesna sa homeopatijom riješi svaki naš problem.

Marina

Javite se za savjet i preporuku dodataka prehrani. kontakt: 00385(0)921746321 (viber, whtasapp)  ​

Zatražite pregled