Menopauza homeopatija

Menopauza – Klasična homeopatija može učinkovito i relativno brzo ublažiti simptome menopauze

Simptomi menopauze

Menopauza je razdoblje u životu žena koje obilježava potpuni prestanak menstruacije. Menopauza većinom počinje između 45. i 55. godine starosti. Mnogo se žena u tom razdoblju susreće s različitim fizičkim i psihičkim promjenama, koje mogu utjecati na kvalitetu njihovog života.

 

Perimenopauza 

To je razdoblje prije menopauze, koje se naziva i klimakterij. Može trajati i par godina prije same menopauze. U tom razdoblju menstruacije postaju neredovite, što znači, da traju dulje ili kraće nego u mladosti, krvarenja su u vrijeme perimenopauze ponekad snažnija, ponekad slabija. Većina žena u tom razdoblju osjeća i tjelesne i duševne promjene.
Menopauza

Menopauza je razdoblje u životu žena koje obilježavaju prestanak menstruacije i s time povezano opadanje reproduktivne sposobnosti. Menopauza počinje između 45. i 55. godine, a sa sigurnošću se može reći da je riječ o menopauzi tek nakon što prođe godina dana bez vaginalnog krvarenja. Neki stručnjaci menopauzu dijagnosticiraju na osnovi promjena u razini hormona koje stvaraju jajnici, što se kod žena s odstranjenom maternicom može dogoditi i prije četrdeset pete godine.

Menopauza je prirodna pojava, do koje kod pušačica može doći i ranije. Ranijem ulasku u menopauzu sklonije su žene s odstranjenim jajnicima ili žene koje su bile na kemoterapiji, jer do prestanka menstruacije dolazi zbog smanjenog lučenja hormona estrogena i progesterona, što se može provjeriti i dijagnostičkim testom..

Najčešći znakovi menopauze

Ženama naglo postaje vruće, imaju valunge, koji mogu trajati od 30 sekundi do 10 minuta, a često ih prate drhtavica, znojenje ili groznica. Nakon približno dvije godine, ti simptomi nestaju, a pojavljuju se i problemi sa spavanjem te promjene raspoloženja.

Ozbiljnost simptoma razlikuje su od žene do žene.

Valunzi

Valunzi su najčešći znak menopauze, obilježava ih iznenadno znojenje u predjelu gornjeg dijela tijela ili cijelog tijela. Pritom se može promijeniti i boja kože, jer koža postaje rumenija. Valunzi mogu biti od blagih do izuzetno snažnih, i većinom se javljaju godinu do dvije od zadnje menstruacije. Nekim ženama valunzi traju više od dvije godine, ali s vremenom postanu manje intenzivni.

Često mokrenje i problemi s inkontinencijom

Ženama u menopauzi teško je kontrolirati mjehur. Često osjete potrebu za mokrenjem iako im je mjehur prazan, a samo mokrenje zna biti neugodno zbog peckanja. Do toga dolazi zbog gubitka elastičnosti tkiva, stanjenih ovojnica i slabljenja okolnih mišića. Važno je piti dosta tekućine, izbjegavati alkohol i izvoditi Kegelove vježbe kako bi se umanjili ti simptomi.

Nesanica i drugi problemi sa spavanjem

Liječnici zdravoj odrasloj osobi preporučuju 7 do 8 sati sna. Žene u menopauzi često teško zaspu ili se, nakon što zaspu, probude i ne mogu ponovno zaspati.

Depresija i promjene raspoloženja

Hormonalne promjene utječu i na emocionalno stanje žene u menopauzi, što pridonosi povećanoj razdražljivosti, depresiji i promjenama raspoloženja koja mogu varirati od izuzetnog ushićenja do nevjerojatne tuge. Riječ je o sasvim normalnom znaku menopauze.

Porast tjelesne težine

Često u menopauzi možemo primjetiti i velik porast tjelesne težine, iako uzroci za to još nisu otkriveni. Neki opisano stanje pojašnjavaju s hormonskim promjenama, drugi su mišljenja, da je veća tjelesna težina uobičajen znak starenja, jer s godinama probava postaje sporija, te u kombinaciji s gubitkom mišićnog tkiva i osjetljivošću na inzulin u menopauzi dolazi do debljanja.

 

Promjene u izgledu kose, kože i općenito

S godinama dolazi do promjena u izgledu kose i kože, čemu najviše doprinosi gubitak masnog tkiva i kolagena, zbog čega koža i kosa postaje suša i tanja, a dolazi i do većeg ispadanja kose. Iz tih razloga je izuzetno važno tijekom menopauze izbjegavati proizvode s jačim kemikalijama u sastavu jer mogu trajno oštetiti kožu i kosu.

Tretiranje simptoma menopauze

Menopauzu je moguće uspješno tretirati pomoću klasične homeopatije, ali neki simptomi se mogu ublažiti uzimanjem dodataka prehrani, koji su baš namijenjeni olakšavanju simptoma menopauze, u kombinaciji sa spavanjem u ohlađenim prostorima i ograničenim uživanjem alkohola i kofeina te izbjegavanjem pušenja.

Dugoročne posljedice menopauze

Ukoliko simptome menopauze ne ublažavamo, oni mogu voditi do veće mogućnosti za razvoj osteoporoze, kardiovaskularnih bolesti i trajne urinarne inkontinencije, zato je izuzetno važno, da u vrijeme velikih fizičkih promjena u klimakteriju u obliku primjerenih dodataka u tijelo unosimo dovoljne količine nadomjesnih tvari, koje uravnotežuju hormonalni nedostatak te u kombinaciji sa zdravom prehranom i redovitom tjelesnom aktivnošću pomognemo što blaže i ugodnije proživjeti ovu značajnu prijelomnicu u životu svake žene.

Klasična homeopatija

​Homeopatija može olakšati ženama ovaj period velikih promjena  i to odabirom specifičnih remedija na temelju individualnog pristupa. Iz tog razloga je potrebno savjetovati se sa homeopatom prije korištenja bilo kakvih homeopatskih pripravaka.

Postavit ćem Vam pitanja o problemima vezanim uz menopauzu, uključujući emocionalne i fizičke tegobe. Pacijent se mora tumačiti kao cjelovita osoba prije nego što dobije remediju. Homeopatija je nezamjenljiva kod tegoba menopauze!

Zatražite homeopatski pregled ONLINE (putem upitnika ili telefonski razgovor)

Zatražite nutricionistićki savjet po vašoj krvnoj grupi

Korisni dodaci prehrani za reguliranje hormona: vejkan, Ikan extra, divlja jezerska spirulina , Beauty duo, Fizzy-trostruki magnezij.

Kontakt: +385(0)921746321

e-mail: ce********@gm***.com (whatsapp, viber)

Fb grupa: https://www.facebook.com/groups/808016942638063