migrena i homeopatija

Migrena i homeopatija

Praksa pokazuje da se žene koje pate od migrenske glavobolje, u velikom broju

slučajeva žale i na umor, anksioznost i apatiju, a to su rani znaci depresije.

Da su depresija i migrena međusobno povezane, potvrđuju i istraživanja ovih

poremećaja u dužem periodu.

Pravi uzrok migrenskih glavobolja još uvijek je nepoznat, ali se vjeruje da na

njihovu pojavu najviše utjeću geni. Bol se uglavnom pojavljuje u jednoj polovini glave, a pacijenti ga opisuju kao pulsirajuću i intenzivnu.

Što može da izazove migrenu?

– jaka svijetlost, halogena svijetlost reflektora ili iznenadna direktna sunčeva svijetlost

– alkohol, naročito na prazan želudac

– kofein

– gladovanje ili neredovno uzimanje hrane

– dehidratacija

– promjene u ritmu spavanja

– hormonalne promjene

– jaki zvuci ili mirisi

– snažne emocije

NAJŽENSTVENIJA BOL

Migrena pripada velikoj „porodici bolova” u glavi i, ako se tako može reći, najženstvenija je. Kod žena se javlja tri puta češće nego kod muškaraca. Od migrene pati 15 do 18 posto žena i 5 do 8 odsto muškaraca, dok je u dječjem dobu odnos obrnut, migrene su češće kod dječaka nego kod devojčica.

Učestalost i intenzitet migrene razlikuje se od osobe do osobe.

Kod žena, migrena se povezuje i s promenama nivoa hormona, posebno estrogena. Najčešće se javlja pre menstruacije i u trudnoći, dok se u menopauzi na migrenu žali čak 70 odsto žena.

HOMEOPATIJA i migrena

Pomoć homeopata često zatraže ljudi koji godinama piju lijekove protiv bolova ili neke druge farmaceutske lijekove. Obično prihvate migrenu kao dio života i nekako nauče živjeti s njom te im je teško čak i zamisliti da bi se mogli izliječiti i jednog dana živjeti normalno, bez glavobolje.

No nakon nekoliko mjeseci tretiranja homeopatijom počnu zaboravljati da su imali migrene. Homeopatske remedije ili pripravci pokazali su se iznimno učinkoviti u tretiranju migrena.

 

Konstitucijski pripravak

Homeopatija migrenu, kao i ostale kronične tegobe gleda kao poremećaj ravnoteže u osobnosti i zbog toga se tretman mora temeljiti na cjelokupnoj studiji pacijentove osobnosti. Postoje stotine homeopatskih remedija koje se koriste u tretiranju migrena.

Za trajno iscjeljenje potrebno je obratiti se homeopatu (klasične homeopatije), koji detaljnom analizom pacijenta i slike tegoba odabire odgovarajuću remediju. Homeopatske remedije 100% su sigurne, ne izazivaju nuspojave, a učinak homeopatskog tretiranja je dugotrajan.

Iskustvo iz prakse:

Homeopatija je ušla i postala sastavni dio mog života.

Od 16.godine sam bolovala od migrene.

Počelo je s malo jačom i oštrom glavoboljom, a onda se negdje oko 20-ih godina pogoršalo. Prethodila bi tupa bol iza oka, osjećaj mučnine, a onda uz malo sreće i povraćanje, iza čega je slijedio hladni znoj… Nekad je do 3 dana trajalo.

Obavezno bi legla u zamračenu i prohladnu sobu, bez zvukova po mogućnosti i bez mirisa… Sve mi je smetalo.

Iz početka bi popila Kafetin, ali mi je s vremenom teško padao na želudac. Onda sam uzimala Eferalgan i iza toga Ibuprofen. Nekad i po 2 od 400mg.

Na žalost često bi ga povratila prije nego što bi tableta uspjela djelovati.

Teško je živjeti s migrenom jer u svakodnevnom životu ima puno okidača.. Od hrane, najčešće čokolade i pomfrita koje obožavam, zatim teških parfema, dima cigareta, menstrualnog ciklusa(obavezno prvi dan), sunca, promjene tlaka zraka… A pogotovo se sjećam jednog strašnog napada migrene koji je uslijedio usred noći nakon što sam odradila redovni trening i pošla spavati… Bila je to nesnosna bol i povraćanje da poželite udarati glavom u zid samo da prestane.

Mnogo puta tableta nije pomogla i često bi se pitala što ću uzimati za nekoliko godina kad mi nijedna tableta ne bude pomogla.

U paničnom strahu od napadaja, opskrbila bi se kutijom tableta, nije bilo torbice, ladice, u pretincu automobila da ne bi stavila u njih tabletu… Svugdje je bila po jedna tableta i vrećica za povraćanje…

A onda sam upoznala Vesnu koja mi je gotovo nonšalantno objasnila od čega zapravo nastaje migrena i da se to homeopatijom može efikasno otkloniti.

S obzirom da sam preko 28 godina živjela s tim, bilo mi je to skoro pa nevjerojatno čuti, ali sam odlučila pokušati, očekujući da će liječenje potrajati najmanje godinu prije konkretnog rezultata… Ali prošla su 3 mjeseca tijekom kojih se migrena pojavila sve rijeđa, jednom toliko intenzivno, ali na to sam bila upozorena.. A sad već 2 godine nemam migrenu. I ne nosim tablete po torbicama.

Ako se netko prepoznao u mojoj priči, od srca preporučam Vesnu i homeopatiju!

Više info na mob:
00385 (0)921746321 (whatsapp, viber)