bubrezi
Zimsko doba, koje po kineskoj medicini počinje već u studenom, pripada bubrezima.

Bubrezima po kineskoj tradicionalnoj medicini pripada element voda i crna boja, njihov podređeni organ pa je mjehur. Bubrezi su povezani sa svim ostalim vitalnim organima, najviše sa jetrom i plućima. Kažemo, da su bubrezi “dijete” pluća i “mama” jetrima. Ako je mama zdrava, je zdravo i dijete i obrnuto.

Za kinesku medicinu su bubrezi najbitniji organ, jer skladište našu životnu energiju. Vrata su života, jer daju energiju cijeloj vrsti drugih sistema u tijelu: Žlijezdama sa unutarnjim izlučivanjem, ušima, kostima, zubima, reproduktivnim organima. Hormonska neravnoteža, depresija, strah, anksioznost, problemi sa zubima, kostima, štitnjačom, neplodnost, problem sa sluhom – sve to su tegobe, koje su po kineskoj tradicionalnoj medicini povezane sa energijskim deficitom bubrega.

Bubrezi su organ pomlađivanja, dobrog osjećanja i prenove, povezani su sa plodnošću i kreativnošću, zato je dobar biopotencial bubrega iznimno bitan za dobro osjećanje i zdravlje cijelog tijela i najviše za trudnoću! Neplodnost muškarca ili žene je po tradicionalnoj kineskoj medicini uvijek povezana sa manjkom bubrežne energije, zato za uspješnu trudnoću uvijek jačamo i bubrege.

Bubrezi također proizvode važne hormone: erythropoietin, koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica, renin, koji regulira krvni tlak, i calcitriol.

 

Simptomi koji se vežu uz nepravilan rad bubrega i mokraćnog mjehura:

 • bol u leđima koja se pojačava kad pada kiša
 • često mokrenje (2-3 puta po noći)
 • tvrda stolica
 • problem s koncentracijom
 • stalni umor
 • loš san
 • hladne noge i ruke
 • smanjeni libido
 • dijabetes, visoki tlak, problemi sa srcem
 • slab imunitet; kronične prehlade
 • slabost u nogama (nesigurno kretanje)

 

Možemo reći da sve ovisi o BUBREZIMA. Naše zdravlje ovisi od bubrega i mokraćnog mjehura.

 

Epigenetički čimbenici koji utječu na sustav bubreg-mjehur:

STRAH uzima dio energije bubrega. Ako se ne pije dovoljna količina vode opterećuju se bubrezi. Sve u mozgu je povezano s energijom bubrega (teško se koncentrirati, osjeća se stalni umor, rana faza zaboravljanja: alzheimer). Mozak ovisi od bubrega.

NESANICA je također jedan od osnovnih i prvih simptoma neuroloških problema. Zatim, hladne ruke i noge simptom su lošijeg rada bubrega. Bubrezi najviše pate upravo zbog hladnoće. Također, bubrezi imaju veze i sa seksualnim aktivnostima i plodnosti. Povezani su i s endokrinim disbalansom (problem nadbubrežne žlijezde lijevog bubrega). Visoki tlak dolazi kao posljedica lošeg rada bubrega kao i problemi sa srcem.

Meridijan prolazi kroz tri organa:

Prva točka na meridijanu bubrega (početak meridijana) je na stopalu. Iznad koštice prema peti s unutarnje strane. Veliki šumovi, buka utječu na sluh i bubreg, noge osjećaju slabost, dolazi do stresa koji utječe na opadanje kose.

Svako stanje disbalansa u organizmu je povezano s bubrezima.

Prvo moramo iscijeliti bubreg pri bilo kojem novom simptomu ili bolesti samog bubrega. On puni s energijom po meridijanu cijeli organizam.

Bubreg i mjehur rade zajednički posao: bubreg skuplja vodu koja je nečista i nepotrebna, a pomoću mjehura odstranjuje se iz organizma. Jetra i žuč su direktno povezani s bubrezima.

Bubrezi imaju utjecaj i na koštani sustav. Nema zdravih kostiju, ako bubreg ne izvršava dobro svoju funkciju.

Energija bubrega je poput upaljača za energiju u cijelom organizmu. Ljepota kod žene, ljepota kože, normalni menstrualni ciklusi i libido kod žena i muškarca, sve ovisi od energije bubrega.

 

Da bi mogli bubrege ojačati, moramo znati što im može naštetiti. Zlatno pravilo je, da bubrezi ne vole šećer, ne podnose hladnoću, ne vole sol, vole toplotu i nužno trebaju vodu – Puno vode!!! Voda bi trebala biti sobne temperature! Ne pijte ledenih pića.

Preko dana zato pijte puno vode, po gutljajima, između 17.00 i 19.00 sati pa si priuštite limunadu, koje će direktno pojačati potencijal bubrega. Mršavim ljudima sa malo vitalne energije, se pitje vode sa limunom ujutro odsavjetuje.

Prehrana

Bubrege ojačamo sa hranom.

Najbolje povrće za jačanje bubrega i bubrežnog meridijana je: tamno lisnato povrće, sa velikim širokim listovima (špinat, blitva…), šparoge, celer, crni fažol, slanutak, leća, kiselo zelje i kupus, cvjetača, brokula, masline, kesten, crni sezam, lan, bućino sjeme… Ne zaboravite sjemenki i oraščića fermentirati i namakati. Hrana i piće koju konzumirate ne smije biti hladna.

Bobičasto voće (borovnica, malina, jagoda, brusnica) Ovo ukusno voće jarkih boja zaista je zdrava hrana za vaše bubrege. Bilo da se radi o jagodama, malinama, borovnicama i posljednje, ali ne i najmanje važno, brusnice imaju svoje individualne i skupljaju funkcije koje su od koristi za bubrege. Brusnice povećavaju kiselost urina i na taj način eliminiraju infekcije, borovnice djeluju protuupalno, a maline pomažu neutralizirati nečistoće u bubrezima.

Jabuke su izvrstan izvor vlakana, koja pomažu vezati i uklanjati toksine iz probavnog trakta prije nego što ih tijelo može apsorbirati (i time smanjuju toksično opterećenje na bubrege). Jabuke također pomažu u smanjenju kolesterola, blagotvorno utječu na kardiovaskularni sustav pročišćavajući krv te pomažu u smanjenju upala.

Kupusnice (cvjetača, kupus, brokula, itd.) Cvjetača je povrće iz roda Crucifera, koje sadrži posebne spojeve koji pomažu vašoj jetri neutralizirati otrovne tvari i na taj način olakšavaju toksično opterećenje bubrega. Kupus je, s druge strane, izvrstan izvor vitamina K, C, B6 i folne kiseline, a svi oni pomažu u održavanju zdravlja bubrega. Vlakna u cvjetači i kupusu, kao i u drugom voću i povrću bogatom vlaknima, pomažu u usporavanju apsorpcije hranjivih tvari. To daje jetri i bubrezima neko vrijeme da se nose s priljevom u krvotok, pomažući šećeru u krvi da ne poraste, a time i spašavajući bubrege od potencijalnog oštećenja. Vlakna također izvlače toksine iz probavnog trakta i tako pomažu u smanjenju količine toksina koji bi se normalno procesuirali kroz bubrege za izlučivanje.

Ako vam je često hladno, ujutro za doručak pojedite toplu hranu, koja će vas zagrijati. Inače jaka zimogroznost je znak oslabljene vitalne sile i uspješno se rješava sa klasičnom homeopatijom.

Iz prehrane izbacite šećer. Voće izbjegavajte popodne. Izbjegavajte životinjske mliječne proizvode, jer unose u tijelo previše vlage i hladnoće, što uzrokuje previše sluzi, zastoj energije i osjećaj hladnoće.

 

Iz prehrane znači izbacite:

Šećer – direktno oštećuje energetski biopotencijal bubrega, životinjske mliječne proizvode, brašnaste proizvode, hladnu hranu i hladno piće.

 

Bilje:

Uz ispravnu prehranu možemo bubrege ojačati i sa biljem.

Brusnice ih jačaju, djeluju kod različitih urogenitalnih upala.

Poljska preslica u obliku čaja (sadrži i silicij) je jako korisna kod bubrežnih tegoba.

Kopriva, osim što ima svojstvo diuretika, pomaže sprečavanju razmnožavanja bakterija, pa je poznat kao dobar čaj za bolji rad bubrega. Sadrži protuupalna svojstva, a može pomoći u prevenciji bubrežnog kamenca.

Čičak je poznat po svojim sposobnostima pročišćavanja krvi. Vrlo je cijenjen zbog svog djelovanja na mokraćne puteve, jer je koristan za bubrege i infekcije mokraćnog mjehura, upale i bubrežne kamence.

Maslačak se smatra vrlo ljekovitom za jetru, ali i za bubrege, pa stoga čini dobar odabir čaja za bubrege i jetru. Ima diuretička svojstva, a pomaže i kod borbe protiv infekcija. Cvjetovi maslačka sadrže vitamine A i K, te brojne antioksidanse.

Uvin čaj sadrži antibakterijska svojstva, te je odličan čaj za bubrege i mokraćne kanale. Uvin čaj najčešće se koristi za infekcije urinarnog trakta, ali može pomoći bubrezima na brojne načine. Djeluje kao diuretik, pa pomaže izbacivanju toksina iz tijela. Također, sadrži vrijednosti koje pomažu sprečavanju nastanka bubrežnog kamenca.

Peršin je blagi diuretik i antiseptik koji pomaže čišćenju tijela od štetnih tvari, pa je dobar odabir kao čaj za bubrege i mjehur. Također, peršin sadrži esencijalne nutrijente koji pomažu radu bubrega, a može pridonijeti sprečavanju nastanka bubrežnog kamenca i infekcija. Peršin je poznat kao najbolji tretman za čišćenje bubrega. Povećava diurezu inhibiranjem pumpe Na+/K+-ATPaze u bubrezima, čime se povećava izlučivanje natrija i vode uz povećanje reapsorpcije kalija. Cijeni se i kao akvaretik (izlučivanje vode bez gubitka elektrolita).

Zeleni čaj se koristi stoljećima u razne ljekovite svrhe zbog svojih antioksidanta. Ovaj čaj je lijek za bubrege iz razloga što može zaustaviti razvoj bubrežnog kamenca. Također ima diuretička i protuupalna svojstva koja su pogodna za poboljšavanje rada bubrega.

Sjemenke lubenice snažan su antioksidans, a sadrže i veliku razinu magnezija i cinka. Također djeluju kao blagi laksativ i pospješuju probavu. Iz tog razloga mogu pomoći pri detoksikaciji bubrega i liječenju bubrežnog kamenca.

 

Dodaci prehrani:

Ionski kalcij Nedostatak kalcija u organizmu je je uzrok stvaranja kamenca u mokraćovodu. Zašto se on tamo pojavljuje? Zato, što se baš kalcij iz kostiju taloži u obliku kamena u bubrezima i mjehuru, na stjenkama krvnih žila (kalcinoza žila). Organizam si radi zalihu, jer je kostima potreban kalcij. Tako se pokaže, da kalcij iz kostiju sudjeluje kod stvaranja arteroskleroznih nakupin.

Cink   Zašto je bitan cink? Zato što poremećena funkcija bubrega često dovodi do poremećaja i oboljenja ženskog i muškog genitalnog sustava, a to su direktno međusobno zavisna područja. Cink potiče stvaranje spolnih hormona.

Cordyceps – čudotvorna ljekovita gljiva s Tibeta. CORDYCEPS povećava libido i plodnost, štiti od parazita, jača imunitet, štiti od bubrežnih i jetrenih bolesti, djeluje protiv bakterija, virusa i gljivica, pomaže kod reumatoidnog artritisa, sprječava kardiovaskularne bolesti i dijabetes štiti od karcinoma pomaže kod kroničnog umora, olakšava depresiju. Bubreg je organ, koji Kinezi nazivaju drugim srcem. U tibetanskoj medicini bubrezi predstavljaju jedan od najvažnijih organa, koji utječu bukvalno na sve. Ako na primjer imate loš sluh, znaći da trebate tretirati bubrege. Bolest samog bubrega, odnosno glomerulnog aparata, zasad se smatra neizlječivom. Ta bolest je glomerulonefritis. Kada dospijete u bolnicu, u najboljem slučaju će vam prepisati vitamine ili još nešto slično, jer u suvremenoj medicini nema metoda liječenja i preparata koji bi se borili protiv te bolesti. Bubreg postepeno počinje tiho otkazivati, dolazi do bubrežne insuficijencije. Da, danas se primjenjuje umjetni bubreg, ali je bolje kada funkcionira vaš vlastiti! A kakav je zadatak bubrega? On treba izbaciti štetne tvari iz organizma. Kad smo mi prvi put čuli za Cordyceps, saznali smo da Kinezi taj preparat zovi preparat za drugo srce – bubrege. Ja kažem preparat, mada ga oni nazivaju hranom, koja pomaže iscjeljenju. Cordyceps je izuzetan prirodan antibiotik! U nekoliko epruveta sa mikrobima stavljen je rastvoren Cordyceps i utvrđeno je da djeluje na patogenu mikrofloru baktericidno i bakteriostatički, kao onaj naš penicilin. Osim toga, Cordyceps stimulira stvaranje T-limfocita koji ubijaju mikrobe. To nas je oduševilo. Konačno dobar antibiotik za bubrege, ali kada smo bolesnicima počeli davati preparat, pojavilo se još jedno izuzetno otkriće. On obnavlja rad glomerulnog aparata bubrega bubrežnog tkiva. Poznato je, da Cordyceps obnavlja tkivo jetre. Svi preparati tibetanske medicine imaju svojstva obnavljanja, ali nismo sreli preparat, koji je u stanju obnavljati bubrežno tkivo! Zato Cordyceps predstavlja prvi preparat koji obavlja funkciju bubrega. To je njegov najveći značaj! Bolesnik sa glomerulonefritisem ne smije se liječiti travama, jer trave počinju izbacivati toksine iz organizma. A ako su bubrezi oštećeni, i svi ti toksini idu preko bubrega, dobit čete učinak octene kiseline, kao da ste popili ocat. A ako u usta uzmemo octenu kiselinu, odmah ćemo dobiti opekotine na sluzokoži. Kad bolesniku dajemo biododatke mi nagomilavamo ogromnu koncentraciju toksičnih tvari u bubrezima i ispada, da bolestan bubreg još više palimo tim toksinima. Preparati tibetanske medicine za razliku od drugih trava ne predstavljaju takav udarac za bubreg i zato su za bolesnika bezopasni. Cordyceps je obavezan preparat za bubrežne bolesnike, kao i vejkan. Koristite samo originalni Cordyceps sinensis, koji je daleko najkvalitetniji!

Vejkan   Vitamin E štiti stanice od starenja, pomaže u održavanju energije i opće vitalnosti, ima pozitivan utjecaj na pamćenje, sudjeluje u transportu hranjivih tvari do stanica. On ima blagotvoran učinak na krvožilni sustav. Vitamin E je također važan za zdrave zube, kosti, kosu, bubrege, kožu i nokte. Kao snažan antioksidans, podržava mladost i vitalnost ljudskog tijela.

 

HOMEOPATIJA ONLINE  Klasična homeopatija može pomoć kod svih bubrežnih tegoba. Brzo, nježno i učinkovito.

Homeopatija je efikasan sistem iscjeljenja, koji pomaže prirodnom nastojanju organizma da se samo oslobodi tegoba. Zastupa da su svi simptomi tegoba izraz disharmonije unutar cijele osobe i da je pacijent taj koji se tretira, a ne zdravstvena tegoba.

HOMEOPATSKA REMEDIJA DIJELUJE KAO IMPULS, KOJI STIMULIRA SAMOISCJELJUJUĆE SNAGE ORGANIZMA, POKREĆE ODBRAMBENI MEHANIZAM I RADI NA MENTALNOM, EMOCIONALNOM I FIZICKOM NIVOU OSOBE.

Slučajevi iz prakse

 

BIOENERGIJA NA DALJINU  Do tegoba dolazi, kada je energija u tijelu čovjeka u disbalansu ili je blokirana u svom prirodnom stanju ili protoku. Dok je u sebi imamo dovoljno, slobodno kruži i uravnotežena je. Živimo i zdravi smo. Kad je imamo premalo ili nije u ravnoteži, obolimo.

Manjak energije u tijelu ili dijelovima tijela zapravo se očituje kao tegoba. Tegobe udare tamo gdje je tijelo najslabije. Kod nekih na srce, kod drugih na probavni sustav, kod trećih metaboličkim i malignim tegobama.

Dovođenjem energije u tijelo i deblokada protoka, dolazi do poboljšanja i nestanka poteškoća.

Sa stajališta energetske medicine, čovjeku koji je u potrazi za zdravljem mogli bismo reći: „ Vi niste bolesni – Vi ste blokirani “. Blokiran je protok energije. Posljedice ove blokade su različite tegobe.

Terapijama, uz pomoć bioenergije, vraćam protok energije kroz tijelo te nadopunjavam izgubljenu energiju i vraćam zdravlje.

Slučajevi iz prakse

 

Nazovite za individualnu pomoć. Kontakt: 00385(0)921746321 (whatsapp, viber, signal), e-mail: ce********@gm***.com

Facebook: https://www.facebook.com/groups/808016942638063