alergija na sunce

Alergija na sunce – prirodno rješenje

Alergija na sunce je zadnjih godina u porastu, a zahvaća oko 20 posto populacije. Za razliku od ostalih alergija kod kojih tijelo reagira na alergen – tvar (npr. pelud, prašina, grinje…), kod alergije na sunce, imunološki sustav tijela reagira na promjene koje se događaju na koži nakon izlaganja suncu.

Imunološki sustav pogrešno prepoznaje promjenu kože zbog sunčanja, kao strano tijelo, i pokreće obranu protiv nje. To se obično manifestira pojavom mjehurića ili osipa, koji u nekim slučajevima zahvaća veće dijelove tijela, a naziva se fotoalergija.

javljaju se tri vrste fotoalergijskih reakcija:

 1. Polimorfna svjetlosna erupcija (PMLE)
 2. Kontaktni fotoalergijski dermatitis
 3. Solarna urtikarija

Najčešća reakcija je polimorfna svjetlosna erupcija koja se manifestira na vratu, pregibima ruku i nogu, a izgleda kao ubodi insekata. Na tom području javlja se svrbež i crvenilo. Kontaktni fotoalergijski dermatitis najčešće nastaje kao posljedica utjecaja sunčeve svjetlosti na tvari koje su nanesene na kožu, npr. kreme, neki lijekovi. Određeni lijekovi i proizvodi, ali i neke bolesti također mogu vašu kožu učiniti vrlo osjetljivom na sunčevo svjetlo. Stoga se treba informirati o konzumiranim proizvodima i lijekovima, tj. o njihovim negativnim učincima na naš organizam pri izlaganju sunčevim zrakama. Te tvari nazivamo fotosenzitivnim tvarima budući da smanjuju prag osjetljivosti naše kože na sunčeve zrake te već nakon kraćeg izlaganja izazivaju dosta jaku alergijsku reakciju.

Fotosenzitivnost i sekundarne fotodermatoze mogu nastati nakon uporabe određenih sapuna, šampona protiv prhuti, parfema i dezodoransa, pa čak i nekih krema za sunčanje. Nije naodmet spomenuti kako su neke fotoreaktivne tvari pronađene i u umjetnim sladilima, bojama za kosu, proizvodima od petroleja, pa i u nekim uobičajenim kućanskim potrepštinama poput paste za cipele ili kuglica protiv moljaca.

Fotosenzitivni lijekovi Ako koristite neke od navedenih lijekova, potrebno je izbjegavati sunce i sunčanje.

LISTA LIJEKOVA KOJI IZAZIVAJU FOTOSENZITIVNOST

ANTIBIOTICI

amoksicilin, ciprofloksacin, doksiciklin, minociklin, norfloksacin, oksitetraciklin, pirazinamid, sulfonamidi, trimetoprim

ANTIPSIHOTICI

flufenazin, haloperidol, tioridazin

CITOSTATICI

dakarbazin, fluorouracil, flutamid, metotreksat, vinblastin

DIURETICI

acetazolamid, amilorid, furosemid, hidroklorotiazid, triamteren

HIPOGLIKEMICI kloropropamid

ANTIDEPRESIVI

amitriptilin, klomipramin, fluoksetin, maprotilin

NSAID

diklofenak, ibuprofen, indometacin, ketoprofen, naproksen, piroksikam

ANTIHISTAMINICI

cimetidin, difenhidramin, ranitidin

ANTIHIPERTENZIVI

beta blokatori, diltiazem, minoksidil, nifedipin

RAZNO

alprazolam, amiodaron, karbamazepin, oralni kontraceptivi, dizopiramid, isotretionin, tretinoin, ulje bergamota, citrusa, lavande, sandalovine, cedra

Prevencija

Budite pažljivi kod korištenja krema za sunčanje! Najvažnije je izbjegavati sunčanje i izlazak na sunce kada su UV zrake najjače, između 10- 16 sati.

Za sprečavanje alergija potrebno je dobro se pripremiti za sunce te mu se izlagati postupno, čime kožu privikavamo na sunce i izbjegavamo nagla oštećenja kože. Prije sunčanja, obično već u proljeće, preporučuje se uzimanje dodatka omega zdravih masnih kiselina. Dobra priprema može se postići i prehranom, konzumiranjem voća i povrća koje je bogato antioksidansima. Najvažniji vitamini za kožu su A, C, E i flavonoidi.  Antioksidans koji se u novije vrijeme sve više spominje je astaksantin, prirodni karotenoid iz morskih algi, koji također ima i jako antialergijsko djelovanje. Laboratorijska istraživanja apsorpcije slobodnih radikala pokazuju 550 puta jače djelovanje astaksantina od vitamina E i 10 puta jače djelovanje od beta-karotena. Zbog svog snažnog antioksidativnog djelovanja, izrazito je djelotvoran u zaštiti kože i očiju od UV-zračenja. Štiti od opeklina, fotodermatoza, alergija na sunce, bora i staračkih pjega.

Efikasna prirodna pomoć kod alergije na sunce su prirodni proizvodi:

Omegakrill

djeluje na upalne procese, sprječava opekotine. Bobice pasjeg trna obiluju omega-3, omega-6 i omega-7 masnim kiselinama, vitaminima A, B, C i E, antioksidansima, karotenoidima i mikroelementima. Za istaknuti je omega-7 palmitolejsku kiselinu, dobrog antioksidansa i sastojka kožnih lipida. Izvor je hranjivih tvari i zaštite za staničnu membranu.

Originalni cordyceps sinensis:

Gljiva s Tibeta, sadrži prirodni betaglukan, mnoštvo minerala, aminokiselina i drugih hranjiv tvari. Nezamjenljiv je kod autoimunih bolesti.

Klasična homeopatija najbrže djeluje kod svih oblika alergije!

Kako djeluje homeopatija kod alergija?

Radi se o prirodnom načinu iscjeljivanju tegoba. To znači da će jedna remedija, koja kod zdrave osobe izaziva određene simptome, da pomogne – kada te simptome prepoznamo kod bolesne osobe. Poznato je da većina ljudi plaće, kada reže crni luk, da su im oči crvene i da ih peku. Kada se jave takvi simptomi pri nekim alergijama ili prehladama, može se dati homeopatska remedija od luka. U pitanju je značajna razlika u pristupu , u odnosu na konvencionalnu medicinu, gde simptome bolesti otklanjamo suprotnim sredstvima. Međutim, to samo trenutno smiri simptome, često ih i potisne, a poslije se jave u jačem obliku.

Više:

Konstitucijska remedija za kronične tegobe 

BIOREZONANCA

Biorezonanca – detaljna analiza kompletnog organizma. Aparat omogućuje provođenje Reinhold Voll dijagnostike i vega testa u skladu s načelima akupunkture.

BIOREZONANTNO TESTIRANJE OMOGUĆAVA  PROCJENU TRENUTNOG UKUPNOG STANJA TESTIRANE OSOBE I TO:

 • skriveni psihološki uzroci bolesti (samopouzdanje, strah, prezir, nisko samopoštovanje, depresija, stres, itd.
 • početnu fazu bilo kojeg patološkog procesa, na predklinićkom nivou manifestacije bolesti, kada njeni simptomi još nisu izraženi ili su odsutni
 • biološka starost tijela kao cjeline, kao i fiziološka starost određenih organa
 • stanje imunog i nervnog sistema, krvi, limfe, itd.
 • stanje endokrinog sistema i njegovo prilagođavanje bez hormonskih lijekova
 • otkrivanje bilo koje vrste virusa, bakterija, gljivica ili parazita u organizmu, njihova lokalizacija i obim njihove aktivnosti
 • nedostatak vitamina, mikro elemenata i enzima
 • ciste ili fibroze i druge tumore
 • abnormalnosti kičme i promjene u pridruženim organima
 • otkrivanje primarno pogođenog organa i najugroženijih organa; otkrivanje čitavog lanca patologija
 • test intolerancije na hranu na 300 namirnica
 • kongenitalna ili stečena intoksikacija, stepen negativnog uticaja različitih patogenih agenasa: teški metali, pesticidi, herbicidi, nitrati, itd.
 • određivanje vrste alergija, utvrđivanje uzroka i testiranje bilo koje vrste alergena
 • toksićno i psihosomatsko opterećenje
 • efikasnost i kompatibilnost svih lijekova, dodataka prehrani i vitamina
 • određivanje ne samo benignog i malignog stanja, već i predispozicije za tumorigenezu
 • otkrivanje latentne alergije i pronalaženje specifičnih alergena
 • identifikacija efikasne i dobro tolerirane medicine
 • procjena mentalnog stanja i stupnja napora
 • utvrđivanje nivoa trovanja tijela (nuspojava klorirane vode, hrane sa pesticidima)
 • pogodnost namirnica za određenu osobu—test intolerancije na hranu

Biorezonanca predstavlja harmoniju u  našem organizmu. Naše stanice komuniciraju  preko određenih frekvencija i izmjenjuju informacije. Sve je frekvencija.

U zdravom tijelu ta razmjena informacija je besprijekorna. Kada opterećujuće tvari (toksini, virusi, bakterije, paraziti, zračenja i sl.) naruše tu komunikaciju, posljedica su organske promjene, tj. narušeno zdravlje.

Biorezonantnoj terapiji je cilj otkriti područja frekvencije koja dovode do poremećaja i ponovno ih dovesti u ravnotežu za ozdravljenje i novu vitalnost.

Biorezonantna metoda  je bezbolna i nema negativni učinak, ne utječe ni na bilo koji drugi oblik liječenja i lijekove.

U analizu su uključene i nutricionistićke konzultacije.

e-mail: in**@si***********.com

mob.: +385 (0) 92 17 46 321 (whatsapp, viber)