Autizam iskustvo

Autizam – iskustvo na homeopatiji

SPEKTAR AUTIZMA – homeopatski detoks i konstitucijski tretman

Poštovana gđa. Češek,

Javljam vam se, jer mi je potrebna pomoć homeopata vezano za mojeg trogodišnjeg sina Philipa.

Dijete je iz trudnoće, koja je bila uredna, pa sve do poroda koji je bio induciran u 40. tjednu zbog preeklampsije/ carski rez. Poslje toga dijete se razvija normalno sve do drugog rođendana, gdje primjećujemo da nakon zadnjeg cijepljenja rubeola/ ospice, dijete gubi sve svoje stečene vještine i ostaje u svom svijetu.

Nakon toga selim s djetetom iz Dublina (dijete je rođeno u Dublinu, Irska) u Zagreb i krećem s dijagnozama, analizama .

Nikad nismo dobili dijagnozu spektra autizma, iako je itekako pokazivao neke elemente.

Odradila sam sve dijagnostike u bolnici kao i na erf-u koji su stručnjaci za to područje, također Philip je po njihovom bio unutar normalnog, granično normalan prosjek, iako sam i dalje vidjela simptome autističnog ponašanja kod svoga sina.

Nikad ga nisam testirala na testove i tolerancije na hranu, testirala mu metale i toksine a i vitamine i minerale a oduvijek sam smatrala da Philipu kronično nedostaje ponešto od svega, a baš zbog toga što je njegova prehrana užasno loša baš zbog toga sam vidjela puno nepoželjnih ponašanja, hipeaktivnosti, agresije čak, što sam sigurna utječe na niz poteškoća koje još uvijek Philip ima, pa sam se stoga odlučila Vama obratiti za pomoć oko toga.

Homeopatija je nešto u što i sama vjerujem, a i čitala sam puno toga i znam dosta. Odlučila sam se obratiti ipak vama kao stručnjaku u tom području gdje bi zajedno kroz vaše vodstvo saznali koji elementi u Philipovom organizmu fale.  Koji elementi možda smetaju, cilj je da Philip dobije nutricistički sve elemente koji mu fale a koje ne dobiva svojom prehranom .

Isto tako nikad ga nisam testirala na metale i toksine, a uvijek sam se pitala dali je moguće da je i to problem.

Pa bih eto voljela o tomu svemu porazgovarati s vama, da vidim Vaše stručno  mišljenje i preporuku od kuda i s čime krenuti.

Unaprijed Vam se zahvaljujem.

 

 

Promjene poslije homeopatskog detoksa – Faza 1

 

Što se tiče mog sina, on je drugi dečko sada.

Očni kontakt super!

Govor i vokabular za 70% bolje. Prije je govorio samo par rijeći.

Što se tiče simtoma iz spektra više ne trči i gleda u kosu. Trenutno uz detoks je i na bezglutenskoj prehrani, tkivne soli uzima također.

Moj sin je napredovao za 80% sve skupa samo od detoksa, a još uvijek recimo vidimo strah od kukaca koji lete, nekad psa, isto tako hrana- i dalje odbija neke namirnice, gleda teksturu, vokabular- još uvijek nije brbljajuć, ali se vidi sklapanje rečenica samostalno i s razumijevanjem, spontano i ne na nalog (šta je prije bilo), također u igri se samostalno igra i smisleno, a i u socijalnim interakcijama s drugima je puno, puno bolje, gdje sudjeluje u igri, druži se s vršnjacima, komunicira…jedino nekad i dalje zna bit ljut pa iz ljutnje se pojavi agresija, mada nakon detoksa je to puno, puno manje izraženo.

Što se spavanja tiče također puno, puno bolje sad kad se i probudi usred noći sam kaže „ružno sanjao“, okrene se i zaspi,  a prije bi vrištao,  ne bi mogla smiriti nikako.

Tako da se i san popravio.

Uglavnom draga Vesna hvala Vam od srca ja već vidim velike pomake i za 80% poboljšanje kod svojeg sina .

Što se socijalne interakcije tiče vidimo promjene također gdje se lijepo igra s djecom iako nekad ima potrebu biti agresivan (sad na detoksu je to puno manje. I dalje ima potrebu gurnuti, uštipnuti, najčešće ako mu se nešto ne da i ne dozvoli) …

Također ono što smo primjetili da se novo javilo je da sve želi sam. Znam da je ovo vjerovatno nekakva razvojna faza mislim da to ipak u nekim situacijama nije poželjno zbog toga jer mislim da je nekad i opasno da neke stvari sam radi (prelazenje ceste recimo) ili ode sam upaliti lift ili pritisnuti gumb od ključa od auta ono …iskreno koliko god to simpatično zvučalo mislim da bi to možda bio nekakav problem ko neka opsesija, to nije prije bilo kažem to je sad novo. Ako mu se to ne dozvoli ide vristanja i bacanja po podu. Otvaranje vrata sam, zatvaranje vrata sam….

Opet mi ljudi u okolini govore da je razvojna faza, al sam oprezna jer znam da mi je djete s poteškoćama pa se brinem da nije sad neki okp možda ili nešto tome sl.

Što se hrane tiče tu ne primjećujem neku promjenu i dalje prati boje hrane koju jede i dalje odbija novu hranu iako smo uveli smoothie i to je prihvatio i izbacili gluten. I to je prihvatio, međutim neku novu hranu kad mu damo, prati boju i neće odmah ko da po boji skuzi, da je nova i odbija.

Uglavnom primjećujemo napredak definitivno, sada samo trebamo i dalje Vašu pomoć da ga usmjeravamo dalje.

Promjene poslije detoksa Faza 2 – čiščenje od svih teških metala i toksina od tih metala

 

Evo, da napišem kratki email vezano za Philipa. Nakon detoksa od teških metala primjećujemo proširenje vokabulara, postavljanja pitanja: „Zbog čega, zašto?“, što prije nije bilo, također javila se i znatiželja za okruženjem,  prirodom, stvarima što također nije bilo, te postavljanja pitanja u pravi vremenski kontekst, bilo da se radi o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

Npr., „Jučer smo kupili plastelin.“ „Bio sam u parku.“ „Sutra ćemo ići“….itd.

Također za sebe sada govori u prvome licu: JA …TI… MI… VI… ONI, gramatika je konačno sjela, što prije nije bio slučaj.

I od psihologa nam je rečeno u petak, ako što on ima od dijagnoza, onda je to blagi ADHD. Sto je za mene kao majku nakon svega sta smo prošli veliki uspjeh!

Sa svakim uzimanjem detoksa on je napredovao u vokabularom smislu!

A i u ponašanju također.

I dalje imamo tantrume/ispade sto je nekad stvarno izazov al ja vjerujemo da je to u skladu razvoja bilo kojeg 4 godisnjaka koji testira granice.

Promjene nakon konstitucijske remedije

Nakon detoksa dajemo mu konstitucijski lijek stramonium 200c i odmah nakon davanja primjećujemo, da lijepše spava (nema noćnih mora ) agresije i ljutnje skoro pa više nema.

Također imaginarna igra se potpuno popravila, igra se samostalno a i u društvu. Izmjenjuju red. Nema više problem s čekanjem.

Također javio se i razum gdje svjesno proživljava i svoje i tuđe situacije. A najvažnije A i shvaća množinu, jedninu. Razlikuje dečke od curica. Dakle, otvorila mu se čakra za razumijevanje i govor u potpunosti.

Sada ima fond preko 200 rijeći i sklapa rečenice samostalno, izražava se.

Pita pitanja. Komentira na glas.

Socijalan je, druži se s djecom, što se tiče hrane isto strašno je napredovala gdje sad više manje jede sve od namirnica a prije dok smo još bili na 1. detoxsu je bio na kruhu majonezi i čokolinu.

Sve u svemu zadnji detoks je napravio najviše u smislu Philipovoga razvoja.

Sada Philipa zanimaju igračke s njima se samostalno igra, imaginarna igra je prisutna. Rijeci, rečenice, javila se mašta. Društvene igre također.  Igre skrivaća,  pogodi tko sam, surađuje u igri. Igra nogomet, baca loptu, lovi loptu . (Prije je hvat lopte bio slab). Vozi bicikl.  Shvaća opasnosti prelaska preko ceste, što prije nije bilo moguće. Sada stane, gleda. Shvača što je semafor. Ovaj Božić razumije tko je deda mraz, pojam Božića i darivanja, dok prošle godine recimo to nije doživio.

Philip se ove godine strašno promijenio.