Upala mjehura

Upala mjehura (cistitis)

Infekcije mokraćnog mjehura se obično nazivaju cistitis i su česte u žena i jako rijetke u muškaraca. Oko polovice svih žena dobiju najmanje jednu infekciju mokraćnog mjehura najmanje jednom u svom životu, to se često pripisuje tome što žene, za razliku od muškaraca, imaju kraću uretru, mokraćnu cijev kojom mokraća izlazi iz mokraćnog mjehura. Taj relativno kratak prolaz – dugačak samo oko 4 cm-olakšava bakterijama da prijeđu u mokraćni mjehur. Isto tako, otvor ženine mokraćne cijevi nalazi se blizu rodnice i čmara, što bakterijama iz tih područja omogućuje pristup do mokraćnog trakta.

Uobičajeni simptomi su bolno i učestalo mokrenje malih količina mokraće, neodgodiva potreba za mokrenjem, pećenje i osječaj pritiska pri mokrenju, a ponekad i bolovi u donjem dijelu trbuha. Mokraća je obično zamučena, neugodnog i jakog mirisa a može i sadržavati i krv. Također su moguće i povišena temperatura ili zimica te osječaj opće slabosti.  Infekcija mjehura nije opasna, osim ako se proširi dalje na bubrege. Bubrezi tada mogu biti trajno oštećeni i zato je bitno upalu mjehura tretirati što prije, po mogučnosti prirodnom medicinom, jer ta jedina djeluje na uzrok. Konvencionalni tretman su antibiotici. U nekim slučajevima uzrok cistitisa nisu bakterije i tada antibiotici ne pomažu. Uzrok može biti i anksioznost (čitaj slučaj ispod).

Homeopatija nudi holistićki pristup. U obzir se uzima kompletna slika simptoma osobe, koja se tretira. Remedija, koju odredim djeluje na mentalno/emocionalno/fizićki nivo. Poboljša se energija, psiha i sve fizićke tegobe na toj remediji.

Slučaj iz prakse:

Htjela bih opisati svoje više nego dobro iskustvo sa gđom. Vesnom. Naime mjesecima sam se borila sa problemima mokracnog mjehura. Svi nalazi koje sam napravila putem konvencionalne medicine bili su uredni, a meni nikako nije bilo dobro. Učestalo mokrenje, osjećaj nelagode prilikom mokrenja, osjećaj neobičnog titranja u mjehura. Popila sam 4 kure raznih vrsta antibiotika, obavila sam i nekoliko ginekoloških i uroloških pregleda i svi nalazi su bili uredni a meni još uvijek nije bilo dobro. Tada sam se obratila gđi. Vesni koja mi je napravila kompletnu obradu. Moram reći kako je gđa. Vesna izuzetno topla i pristupačna osoba sa puno strpljenja i razumijevanja koja je odmah prepoznala i moje anksiozno stanje koje me je pratilo kroz duži vremenski period (više od pola godine). Terapija koju mi je propisala vrlo brzo riješila je lako problem mjehura tako i problem anksioznosti. Izuzetno sam zahvalna na svemu što je gđa. Vesna učinila za mene, prije svega svojom stručnošću ali i toplom ljudskom komponentom koja je iznimna.
Nataša
00385(0)921746321 (viber, whatsapp)
Vesna Češek, dipl. homeopatinja, certificirana bioenergetičarka in nutricionist
ONLINE TRETMANI (Slovenija, Hrvatska) https://silicea-terra.com/online-tretmani/