Epidemija autizma – Zašto klasična homeopatija daje najbolje rezultate kod autizma?

Što je autizam i autistični spektar?

Autizam je vrsta poremečaja u razvoju, koji uglavnom utjeće na jezičnu i društvenu interakciju (iako može uključivati različite fizičke simptome), koji duboko utječu na život

djeteta. Ono što nazivamo autizam, je zapravo najpoznatija i najčešća dijagnostička kategorija, koja se nalazi pod okriljem pervazivnih razvojnih poremečaja.

Autistični spektar je prilično širok. Djeca sa ekstremnijom razinom autizma mogu biti dijagnosticirana prije prve godine ili kada se ne razviju govorne vještine.

Roditelji mogu biti svjesni, da nešto nije u redu, ali nitko ne može odrediti problem. Ova djeca se ne uklapaju i mogu se smatrati neobičnim, povučenim. Roditelji mogu opisati svoje dijete kao “nije sasvim tamo”.

Fascinantna, jednolična djeca

Djeca s autizmom doživljavaju svijet drugačije nego ostali. Mnogi žive u vlastitom svijetu. Roditelji se žale, da dijete jednostavno nije zainteresirano za igranje sa drugom djecom.

Autizmu najsličniji poremećaj je Aspergerov sindrom, ujedno i jedan od nekoliko poremećaja autističnog spektra. Djeca koja pate od Aspergerovog sindroma imaju normalnu ili iznadprosječnu inteligenciju, ali im nedostaje vještina neverbalne komunikacije, fizički su nespretna i ne pokazuju empatiju.

Ova djeca mogu pokazivati ponavljajuće navike. Ono što donosi radost drugima, može se činiti malo zanimljivim za autistično dijete i obratno. Njih može apsolutno oduševiti nešto što je drugima potpuno neprivlačno. Autistična djeca također mogu pokazivati tantrume, bijes. 1* 

Koliko čest je autizam? Zašto se učestalost povećava?
Prije posljednjeg desetljeća pojava autizma je procijenjena na 20 od 10.000 mladih. Do 1997. taj se broj udvostručio na 40 – 50. Broj djece liječenih u SAD-u za autizmom se povečao od 556% od 1991. do 1997. do otprilike pola milijuna. To je jedan od svakih 400 rođenih. Sličan je trend zabilježen u Velikoj Britaniji. Do 2018 g. taj broj je postao alarmantan! Procjenjuje se da ima u Hrvatskoj oko 12000 djece sa autizmom.

Koji je uzrok takvog dramatičnog povećanja učestalosti autizma u svijetu? Puno toga upućuje na imunizaciju. Neki tvrde da povećana incidencija autizma izravno odgovara porastu broja cijepiva, koja se daju djeci, kao i uvođenju cjepiva protiv MMR (ospice, zaušnjaci, rubeola).
Večina roditelja autistične djece posebno krivi MMR cjepivo. Oslanjaju se na studije slučaja djece koja su doživjela regresiju autističnog tipa ubrzo nakon primanja MMR imunizacije.
U nekim su slučajevima ta djeca doživjela i groznicu, gubitak sluha, upalnu bolest crijeva. Daljnja kontroverza odnosi se na to je li za MMR cjepivo kao i sva ostala primljeno odgovarajuće testiranje prije nego što se primjenjuje na značajnu populaciju  djece. U mojoj praksi imala sam djecu, koja su bila posve zdrava prije cjepiva MMR i odmah nakon toga oboljela od autizma. U mnogim drugim slučajevima čini se da postoji korelacija sa toksičnosti žive, koju sadrže neka cijepiva. 20 godina, od 1970-1990 g., kad je broj oboljelih od autizma udvostručen, bilo je doba, kad se je počelo na široko koristiti živu u cijepivima.  1* 

Klasična homeopatija – velike prednosti kod AUTIZMA

Homeopatija ima niz prednosti kod autizma. Prvo, homeopati volimo ljude, koji su “van kalupa”, kojima simptomi su neobični, unikatni, itd… Upravo ti posebni simptomi nas vode ka propisivanju ispravne remedije. Kao homeopat želim doznati u čemu se dijete koje tretiram razlikuje od ostalim u autističnom spektru. Ironično, simptomi kao hodanje po prstima, pokreti sa rukama, opsednutost vlakovima, može se činiti jedinstvenim i neobičajnim ponašanjem za većinu djece, ali su uobičajeni za većinu autistićne djece. Zato je homeopatu korisno, da tretira čim više autistićne djece, kako bi dobio/la jasnu sliku što je neobično i što nije za autistično dijete.

Druga prednost klasične homeopatije je, da mi tretiramo osobu kao cjelinu – ne samo dio ili određene simptome.

Uzmimo dijete sa poremečajem govora, povečanom osjetljivošću, zatvorom ili inkontinencom i lošem društvenom funkcioniranju. Konvencionalni lijećnik će tretirati svaku pojedinačnu tegobu posebno – ali ne klasični homeopat! Pojedinačna remedija može obuhvatiti sve simptome. Naravno, roditelji imaju mogučnost uz homeopatski tretman dodati dijetu prilagođenu njihovom djetetu kao i dodatke prehrani jer jako je bitno kvaliteno očistit organizam. Detoks je od iznimne važnosti. U prvom redu homeopatski!

Ta djeca mogu biti jako osjetljiva i izbirljiva na ukus i miris. Homeopatske remedije imaju odličan slatkast ukus- djeca ih obično sama traže. Remedije se ne ponavljaju često, jer imaju dugotrajno djelovanje. Klasična homeopatija je najsigurnija terapija koju čete pronać. 1* 

Što možemo očekivati poslije Homeopatskog tretmana?

Kako daleko može autistično dijete napredovati poslije homeopatske terapije? To ovisi gdje u spektru autizma se nalazi, koliko brzo klasični homeopat uoći pravu remediju. Kod većine autistične djece primjetila sam, da je homeopatija posebno efikasna kod fizićkih poremečaja i poremečaja ponašanja. Značajno poboljšanje se dešava kod probavnih smetnji skupa sa padom eksplozivnih reakcija kao i poboljšanje govora i društvene interakcije. Neka djeca u srednjem rangu autizma mogu doživjeti dramatičnije pomake na svim razinama. Do sada sam sa homeopatijom doživjela najdublji uspjeh sa djecom u Asperger-u, grupom djece koja mogu biti vrlo artikulirana, verbalna i društveno interaktivnija od drugih na autističnom spektru. Iako će ta djeca imati svoju individualnost, uz uspješan homeopatski tretman postaju djeca sa normalnim ponašanjem u društvu. Vidjela sam, da mnogi od tih pacijenata završavaju sretno u školi s više od odgovarajuće sposobnosti za uspostavljanje i održavanje prijateljstava. Opsesivne i neobične navike se smanjuju, želja za uključivanjem u aktivnosti primjerene dobi se normalizira, a komunikacijske vještine se dovoljno poboljšavaju da se ta djeca ne razlikuju značajno od svojih vršnjaka. Roditelji su presretni kad im se “vrate” njihova djeca.  1* 

Kako pronaći pravu remediju za autistično dijete?

Nema određene remedije. Apsolutno bilo koja homeopatska remedija – polikrest ili “mala” remedija iz životinjskog, biljnog ili mineralnog carstva može djelovati. Remediju odredim individualno.

  1. Prvo porazgovaram sa roditeljima, da dobijem koliko je moguče jasnu sliku simptoma djeteta (glavni problemi, ponašanje, navike, karakter). Jako pažljivo promatrani i opisani simptomi sa strane roditelja, su iznimno korisni. Ako je dijete premalo ili ne može razgovarati sa mnom, roditeljev dobar opis ponašanja i simptoma je jako bitan.
    2.Procjenjujem koliko dijete može komunicirati sa mnom i obrnuto, koliko ja mogu komunicirati s njim. Možda će roditelji moći ispravno predvidjeti koliko dugo njihovo dijete želi sudjelovati u razgovoru ili se ugodno iznenaditi koliko lijepo djeca mogu komunicirati.  Ako dijete ne može ili ne želi izravno razgovarati sa mnom, bitno je nači način, da razgovara barem preko roditelja.
    3. Što je izražajnije i otvoreno dijete, to je veća mogućnost pronalaženja točne remedije na temelju djetetovih specifičnih opisa simptoma, senzacija, hobija, fascinacije, fantazija, slika i snova. Kad dijete počne govoriti, bez obzira na predmet, otkriva se i počne davati tragove o tome koja je remedija potrebna. Bez obzira objašnjava li detalje svoje omiljene video igre ili detaljno opisuje kako se osjeća kad ne može izaći iz riječi koje želi. Sve to odražava njega i njegov karakter.
    4. Kada dijete ne može komunicirati usmeno, slučaj je veći izazov. Više ovisimo o roditeljskom razumijevanju djetetovog iskustva, ponašanja, reakcija, tjelesnih simptoma, povijesti, svih trauma tijekom trudnoće, traume djetetu i promatranja interakcija s članovima obitelji i druge djece. Ponekad je dijete dovoljno jedinstveno da se pravilna remedija može naći bez njegovog izravnog unosa. No, slučaj je daleko bogatiji i mnogo sigurniji ako imam priliku ući i doživjeti svijet djeteta. Naravno to ne znaći, da ne mogu pomoć djetetu, koje ne priča. Dapaće, imam jako dobrih rezultata sa djecom, koja nisu pričala. 1

Iskustvo sa homeopatijom – slučaj autističnog djeteta

Započeli smo homeopatski tretman u listopadu 2017. Moj sin je imao je sve klasične simptome i osobine autizma.

Nakon prve dvije doze postao je više razdražljiv. Međutim, samo 15 minuta nakon primanja njegove treće doze (jedan tjedan nakon početka), naglo se promijenio i postao mirniji i manje razdražljiv. Imao je ogroman skok u svom govoru. Bio je smiren. Naučio je puhati mjehuriće – iznenada.

Počeo je držati moju ruku (ranije me nikada nije držao za ruku). Mogli smo ga odvesti na razna mjesta – trgovačke centre, itd. i on bi nas samo držao za ruku i djelovao kao normalno dijete. Prijelazi koji su prethodno bili veliki problem odjednom nisu bili nikakvi problemi. Mogli smo mu kupiti nove cipele i natjerati ga, da ih nosi. Postao je manje opsjednut aktivnostima s kojima je ranije bio opsjednut.

Nastavio je napredovati na svojoj remediji i vidjeli smo određeno poboljšanje nakon svake doze, nakon čega slijedi opći pad prije nego što je trebala njegova nova doza, pa smo znali da je to remedija, koja je bila odgovorna za promjene. S vremenom smo morali mijenjati dozu, a zatim smo išli na drugu remediju. Svaki put kada smo promijenili dozu ili promijenili u novu remediju imali smo još jedan vrlo očiti veliki skok u jeziku, spoznaji, ponašanju, itd.

Nakon skoro 12 mjeseci homeopatije, moj sin se poboljšao do te mjere da većina ljudi ne bi mislila da je autističan. Još uvijek ima određene probleme s jezičnim i drugim vještinama, ali više ne bi zadovoljio kriterije autizma. Homeopatija je rezultirala njegovim ogromnim poboljšanjem. Dodatno smo koristili neke dodatke prehrani po savjetu homeopata-nutricionista.

Sada također koristimo homeopatiju za prvu pomoć – tj. za groznice, infekcije uha i druge akutne tegobe. Nismo morali koristiti antibiotike, panadol, neurofene, itd. Od kad smo na homeopatiji!

2 godine nakon početka homeopatskog tretmana:
Moj sin je fantastično. Prošli je tjedan imao svoju “prvu” rođendansku zabavu s desetak svojih prijatelja. Pozdravio je svakog od njih, glasno čitao svoje kartice (na zaprepaštenje drugih roditelja), rekao: “Vau, puno hvala” kad je otvorio svoje darove.

Danas je on sretan mali dječak, koji pohađa osnovnu školu i se voli družiti sa svojim prijateljima. Više se ne smatra autističnim. Veliko hvala Homeopatiji !

Zatražite pregled

1*    Vir: https://www.homeopathycenter.org/homeopathy-today/epidemic-autism-how-homeopathy-can-help

2*    Vir: https://homeopathyplus.com/homeopathy-and-autism-faq/

GLYPHOSATE + ALUMINIJ + ŽIVA + GLUTAMAT  = AUTIZAM

3*    Vir: https://people.csail.mit.edu/seneff/2018/Seneff_Stephanie_052618.pdf

Aluminij kod autistične djece

https://info.cmsri.org/blog/-discovery-of-shockingly-high-levels-of-aluminum-in-brains-of-individuals-with-autism-suggests-link-with-aluminum-containing-vaccines?utm_campaign=aluminum%20in%20autistic%20brains%20study&utm_content=81271594&utm_medium=social&utm_source=facebook&hss_channel=fbp-790296257666848

Kontakt