ekstrakt sjemenki grožđa

Holikan – ekstrakt sjemenki grožđa

TIENS Holikan je preparat zvan “pilula dugovječnosti”. Tvari koje se nalaze u sjemenki grožđa su snažni antioksidansi – oni se bore protiv slobodnih radikala, na taj način odgađajući proces starenja. Istraživanja su pokazala da imaju svojstva kontrole lipida u krvi, što pomaže u održavanju srca u dobroj formi

Slobodni radikali su molekule, najčešće kisika, koji imaju jedan ili više nesparenih elektrona. Djelujući da upare ili da otpuste nespareni elektron, oni postaju vrlo kemijski reaktivni. Oni oksidiraju bilo koji spoj s kojima dolaze u dodir. Na taj način se mogu oštetiti stanične strukture, na primjer membrana, enzimi, nukleinska kiselina ili strukturni proteini​​. To dovodi do preranog starenja tijela i niskog imuniteta.

Ravnoteža između slobodnih radikala i antioksidansa u tijelu je od ključne važnosti za naše zdravlje. Međutim, mi često dobrovoljno uništavamo ovaj balans pušenjem, prevelikom izlaganju suncu, vođenjem stresnog života ili kroz loše prehrambene navike. Antioksidansi mogu pomoći u borbi protiv slobodnih radikala. TIENS Holikan je bogat izvor mnogih takvih tvari.

Holikan, zahvaljujući tvarima koje sadrži, može pomoći kod opadanja zdravlja usljed starenja i održanju cjelokupnog blagostanja:

– Održava ravnotežu lipida u krvi.

– Ima snažna antioksidativna svojstva – sprječava formiranje slobodnih radikala te ih uklanja iz tijela.

– Utječe na regulaciju apsorpcije hranjivih tvari u krvi.

– Igra važnu ulogu u zaštiti kardiovaskularnog sustava: poboljšava elastičnost krvnih žila i poboljšava cirkulaciju krvi. Istraživanja ukazuju na primjenu ekstrakta kao dodatnoj zaštita srca.

– Poboljšava elastičnost kože i regenerira ju.

Sastojci:

Obična vinova loza (Vitis vinifera L.) također poznata kao europska vinova loza jedna je od najduže kultiviranih biljaka, poznata više tisuća godina. Znanstvena istraživanja su pokazala prisutnost brojnih korisnih tvari ne samo u voćki, već i u njezinim sjemenkama. One sadrže lipide (uključujući linolne i oleinske kiseline), proteine, polifenole (među njima katehin, procyanidins i fenolnie kiseline), kao i ugljikohidrate.
Iznimno dragocjen sastojak crnog grožđa, njihova sjemena i crnih vina proizvedenih od njih je jedan od polifenola – resveratrol. Studije su pokazale njegov blagotvoran učinak na kardiovaskularni sustav i antioksidativna svojstva te da štiti srce. Smatra se agentom za učinkovito pomlađivanje i regeneraciju. Začetnik je tzv. “francuskog paradoksa”. Francuzi, unatoč prehrani bogatoj kolesterolom, pate od kardiovaskularnih bolesti manje nego primjerice Amerikanci. To je zbog konzumiranja crnog vina i resveratrola koji se nalazi u njemu. Slična svojstva su izražena i od strane drugih sastojaka ekstrakta: flavonoidi (kao što su kvercetin), linolne i oleinske kiseline. To pojačava terapeutski značaj preparata.

Doziranje:  2 kapsule dnevno (između 11:00-13:00 sati i između 19:00-21:00 sat). Preporuča se uzimanje uz čašu vode.

Cijena: 574,00 kn

Naruči proizvod