Čukljevi

Čukljevi (hallux valgus)

Čukljevi – sami po sebi su naslage soli.

Njihovom formiranju doprinose: gripa, angina, giht, loš metabolizam, prevelika konzumacija proteina (meso, mliječni proizvodi), pogrešna ishrana, reumatske infekcije i dugo nošenje neudobne obuće.

Čukljevi na nogama su prava „noćna mora“ za ljude: veoma je teško pronaći odgovarajuću obuću, žuljaju, smetaju, bole i pored svega toga – daju vrlo ružan izgled noge. Operacija uklanjanja čukljeva je samo privremeno rešenje.  Uzrok je uvijek unutar tijela i za uspješno tretiranje čukljeva je potreban holistički pristup. Jedan od najefikasnijih tretmana uspješnog tretiranja čukljeva je klasična  homeopatija!

Hallux valgus je progresivna deformacija i podrazumijeva krivljenje palca stopala u stranu ili lateralnu devijaciju, pomicanje prve metatarzalne kosti put unutra, stvaranje bolne izbočine s unutarnje strane stopala u razini prvog metatarzofalangealnog zgloba.

​Operacija uklanjanja čukljeva je samo privremeno rješenje, homeopatija trajno!

Prirodna pomoć – dodaci prehrani

TROSTRUKI magnezij 

fizzy forte

Kalcij je prijeko potreban mineral dokle god se nalazi u zubima i u kostima. Onda kada se počinje skupljati na zglobovima i u mekom tkivu nastaju problemi. Konstantno uzimanje magnezija pomaže apsorpciju kalcija pa ne nastaje višak.

Uz dovoljnu količinu magnezija ne dolazi do okoštavanja zglobova. Magnezij može iscjeliti degenerativne kalcifikacije naše tjelesne strukture povezane sa starenjem i, uz to, pomoći nam da se pomladimo.

​Koristite jedan od najboljih i najsnažnijih preparata magnezija na tržištu – Fizzy-magnezij

HITOZAN

hitozan

Hitozan otklanja bolove u zglobovima, raskiseljuje organizam. Hitozan koči proces starenja, povećava imunitet, vrlo je dobro sredstvo za preventivu                  bolesti, regulira biološki ritam i pomaže u brzom oporavku ljudskog organizma.

​Proizvodnja hitozana je velik doseg suvremene znanosti. Hitozan je izrađen na osnovi teorija tradicionalne kineske medicine iz prirodnih sirovina i njegovo djelovanje na ljudski organizam sastoji se u tome da regulira sve biološe procese i funkcije ljudskoga organizma, stvarajuć optimalnu sredinu za biološku ravnotežu zbog čega se čovjek osjeća ugodno i dobro.

Više o hitozanu….

FLEXI – za pokretljivost zglobova

tiens flexi

Sastojci: Hijaluronska kiselina, extrakt vražje kandže, extrakt kurkume, extrakt agaricus blazei, hondroitin, sulfat (morski), glukozamin HCI (biljni)

Glucosamin & hondroitin                                           

Sastavni dio građe hrskavice kod morskih pasa i goveda, nalazi se u hitinskoj građi školjaka i gljiva. I glukozamin & hondroitin  sudjeluju u građi vezivnog tkiva. Oni su uključeni u izgradnju tetiva, ligamenata, hrskavice i zglobne tekućine. Pomažu kod pokretljivosti zglobova te štite i održavaju hrskavicu.

Agaricus Blazei

  • Bogat izvor vitamina i minerala
  • Sadrži kalij, fosfor, magnezij, kalcij, željezo
  • Remineralizira kosti i zglobove
  • Ima protuupalni učinak

Đavolja kandža                                                                 

Bogata flavonoidima, fenolnom kiselinom,  harpagosidom i beta sitosterolom. Ima jak protuuplani učinak.

Blagotvorno djeluje na zglobove, ligamente i tetive.

Više….

HOMEOPATIJA

Homeopatija daje jako dobre rezultate kod problema sa čukljevima. 

Homeopatija je efikasan sistem iscjeljenja, koji pomaže prirodnom organizma da se samo oslobodi bolesti. Zastupa da su svi simptomi bolesti izraz disharmonije unutar cijele osobe i da je pacijent taj koji se tretira, a ne bolest.

HOMEOPATSKI PRIPRAVAK DIJELUJE KAO IMPULS, KOJI STIMULIRA  SAMOISCJELJUJUĆE SNAGE ORGANIZMA, POKREĆE  ODBRAMBENI MEHANIZAM I RADI NA MENTALNOM, EMOCIONALNOM I FIZICKOM NIVOU OSOBE.

Online tretmani: https://silicea-terra.com/online-tretmani/

Iskustva iz prakse: https://silicea-terra.com/slucajevi-iz-prakse/