astma i homeopatija
astma i homeopatija

Astma

Astma je jedna od najčešćih tegoba modernog doba. Ova poteškoća u razvijenim zemljama zahvaća 7-10% stanovništva, i ta brojka stalno raste.

Karakteriziraju ju simptomi, koji se ponekad javljaju, a onda nestaju – kašalj, otežano disanje, zviždanje u bronhima i plućima. Astma nije tegoba pluća – njezin uzrok je nepravilan rad imuniteta. U većini slučajeva astma je povezana sa alergijom. Kada je u okolini prisutan alergen, imunitet reagira na njega i uzrokuje upalnu reakciju u plućima.

Konvencionalna medicina nudi niz lijekova, koji pomažu u kontroliranju astme, ali imaju štetni učinak na zdravlje.

Simptomi kod astme

Tipični simptomi su nagli nastanak otežanog disanja uz kašalj i hroptanje u prsima. Osim gušenja, neki bolesnici osijećaju stezanje, pritisak ili težinu u prsima.

Kako može homeopatija pomoć kod astme?

U obzir uzimam sve simptome pacijenta, genetsko naslijeđe. U homeopatiji je poznato, da kada postoji sklonost ili predispozicija za tegobu – to se prvo manifestira na manje vitalnim organima (poput kože). Činjenica je da u djece s astmom često prethode ekcemi. Ova činjenica je zapisana u svim udžbenicima medicine. Kažu da djeca često od ekcema idu u smjeru prema astmi. Tretiranje kožnih tegoba lijekovima, kremama, u najgorem slučaju su to kortikosteroidi, koji potisnu skoro uvijek tegobe prema unutra, obično na pluća. Ako doktor vašem djetetu propiše kortizonsku kremu za kožnu bolest, koju koristi vaše djete određeno vrijeme, možete slobodno očekivat kronični bronhitis, astmu. Ne u svakome slučaju ali često.

Dr. James Tylor Kent (poznati homeopat) u svojim “Lesser Writtings” upozorava na tragediju medicinske supresije na sljedeći način: “Danas se ne dozvoljava izbijanje nikakve kožne erupcije. Sve što se pojavi na koži se brzo potisne. Ako se to nastavi na duže vrijeme, ljudska rasa će nestat sa lica zemlje. “

Online tretman

Kontakt