probiotik sa prebiotikom
Probiotik sa prebiotikom

Probiotik sa prebiotikom

Prema Kinezima, zdravi probavni sustav je garancija zdravlja cijelog tijela. Zahvaljujući lošim prehrambenim navikama i pretjeranoj količini stresa, postepeno osjećamo različite vrste želučanih i probavnih nelagodnosti. TIENS je zbog toga osmislio Digest – prirodni dodatak koji poboljšava pravilno funkcioniranje probavnog sustava.

Cijena: 40,56 eur (306,00 kn)

Pakiranje: 90 tableta

TIENS Digest sadrži dijetalna vlakna, uključujući inulin, jabučni pektin i celulozu, ali i sjemenke lana i žive bakterijske kulture: bifidobakterija i Lactobacillus acidophilus.

Glikozid linamarin, fitosterini, pektini, karoten, organske kiseline, belančevine, ugljeni hidrati, enzimi. Gliceridi linolne, linoleinske, oleinske, palmitinske, stearinske kiseline, makroelementi (kalij, kalcij, mangan, željezo), mikroelementi (magnezij, bakar, cink, krom, selen, jod, bor).

 1. Efikasan je kod otklanjanja gasova u crevima i simptoma meteorizma;
 2. Ima antispastičko dejstvo na mišićna tkiva želuca i creva;
 3. Poboljšava probavu;
 4. Otklanja bol u želucu, u velikoj meri pomaže kod neurotičke dispepsije;
 5. Ima laksativno dejstvo;
 6. Ima antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo;
 7. Pomaže odvođenju sluzi;
 8. Umiruje nervni sistem.

Indikacije:

– prekomjerna težina;

– zatvor;

– disbakterioza;

– meteorizam;

– čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu;

– spastički kolitis;

– trovanja hranom;

– oboljenja jetre i žučne kese;

– kamen u urinarnom traktu;

– solne dijateze;

– metabolički sindrom;

– imunodeficijentna stanja;

– terapija antibioticima;

– sindrom kroničnog umora;

– ateroskleroza;

– neurotička stanja;

– migrena;

– algodismenoreja (bolne menstruacije i odlivi

iz materice);

– detoksikacija organizma kod različitih oboljenja.

Dijetalna vlakna, poznata i kao vlakna iz hrane kombinacija su sastava poput celuloze, pektina, lignina ili biljnih tvari. Vlakna, iako se ne probavljaju u ljudskom probavnom sustavu, pozitivno utječu na njegovu funkciju. Vlakna naotiču jer apsorbiraju vodu i poboljšavaju peristaltiku. Pektini su vlakna topiva u vodi, a mogu se pronaći u staničnim zidovima različitih biljaka. Dnevni unos 6 grama pektina pridonosi održavanju zdrave količine kolesterola u krvi.

​Sjemenke lana su jedne od najpopularnijih proizvoda koji se koriste i prirodnoj medicine. Sadrži spektar hranjivih sastojaka kao što su zasićene kiseline, vlakna, lako probavljivi protein, vitamin B1 i B6 (koji pridonose pravilnom metabolizmu proteina i glikogena), magnezij, kalcij (pridonosi funkcionalnost probavnih enzima), željezo, cink (pravilan metabolitzam ugljikohidrata i zasićenih kiselina) i jedan od sastojaka lecitina – kolin (pravilan metabolizam lipida). Herbolozi ga koriste kao gastroprotektivni agens koji eliminira toksine probavnog sustava

 1. Pomaže kod dispepsije, kod napuhavanja trbuha, kod prehrane s velikom količinom masti, alkohola i teške hrane.
 2. Pomaže kod manjka mikroflore crijeva (disbakterioze), kod poremećaja motorike crijeva.
 3. Čisti debelo crijevo od toksičnih tvari.

Digest djeluje na poboljšanje probave, normalizira rad želuca i debelog crijeva.

Topiva i netopiva biljna celuloza efikasno poboljšava probavu, smanjuje napuhavanje trbuha, štiti sluznicu želuca i djeluje protiv grčeva crijeva.

Alantin su topiva biljna vlakna, dobivena od cikle i cikorije, koja pomažu probavi i služe kao idealni prehrambeni medij za nastajanje normalne mikroflore crijeva.

Jabučni pektin je drugi oblik topljivih biljnih vlakana. On doprinosi uklanjanju žučnih kiselina, kolesterola, lipoidnih spojeva iz organizma, te doprinosi probavi.

Pektin sprječava apsorpciju žučne kiseline i doprinosi drenaži žučnih kanala. Ova tvar prekriva sluznicu želuca, štiteći je od erozije, teške hrane i alkohola.

Netopljiva biljna celuloza pomaže pražnjenju želuca i crijeva čisteći ih od ostataka hrane koji se ne probavljaju.

Laneno sjeme ima dosta koloida koji, prekrivajući duže vrijeme sluznicu želuca i crijeva i štite ih od djelovanja agresivnih komponenata hrane i kiselina. Ono je efikasno sredstvo za liječenje gastroenteritisa.

Diplokokni bacili su aktivni mikroorganizmi, koji se množe u prisutstvu celuloze i normaliziraju mikrofloru crijeva, pH u želucu i crijevima te na taj način normaliziraju probavu i pomažu kod poremećaja u crijevima.

Komorač ima mnogo eteričnog ulja i efikasan je kod neutralizacije crijevnih plinova u probavnom traktu, ima antiseptičko djelovanje na mišićna tkiva želuca i crijeva, poboljšava probavu, smanjuje bolove u želucu, pomaže kod neurotskih proljeva i bolnih grčeva u probavnom traktu.

Oblik pakiranja i način primjene:

Pakiranje sadrži 90 tableta. Uzimati po 2 tablete poslije jela, barem 3-4 tjedna. Preporučljivo je uzimati 2 mijeseca!

Tiensovi preparati su vrhunski dodaci prehrani, a ne lijekovi. Proizvodi Tiensa nemaju analoga niti konkurencije.

Naruči proizvod