magnezij

Magnezij – trostruki

Teško je precjeniti ulogu magnezija u ljudskom tijelu. Ovaj element čak nazivaju „kraljem života” i „elementom života” jer djeluje kao katalizator mnogim procesima u tijelu i utječe na regeneraciju stanica. Odgovoran je za ispravno djelovanje živaca i mišića, naročito za njihovu komunikaciju putem živčanih impulsa. Zahvaljujući njegovim svojstvima vraća sklad. On je unutarnji i vanjski antiseptik i regulator razine kalcija.

Potrebe za magnezijem se mijenjaju s obzirom na dob, spol i fiziološke uvjete. Pomanjkanje magnezija može biti uzrokovano stresom, konzumiranjem alkohola, prekomjernom konzumacijom kave i ostalih pića koje sadrže kofein ili zbog prehrane baziranoj na visokom unosu masti. Organizam može reagirati na pomanjkanje magnezija u obliku grčenja mišića, trzanju očnih kapaka, nesanice, niske razine energije, niske razine koncentracije, vrtoglavice i jutarnjoj glavobolji, umora nakon dovoljno sati sna, karijesa, gubitka kose, lomljenja noktiju, potepkoća s disanjem i kronične iscrpljenosti (astenije). Razina magnezija se može regulirati sa prehranom hrane koja sadrži ovaj element u velikim količinama: kakaovac, čokolada, bademi, brazilski oraščići, orasi, soja, brašno od cjelovitih zrna, kukuruz, riža. Ipak, u veličini slučajeva nadomjestak je potreban.

TIENS je razvio Fizzy – dodatak koji regulira količini magnezija u organizmu. Sadrži magnezij obogaćen biljnim ekstraktima slatkog bosiljka i cikle. Magnezij koji se nalazi u ovom preparatu dolazi u jednostavnom obliku: magnezijev karbonat, magnezijev oksid kao i ekstrakt bosiljka, koji je jedan od najbogatijih prirodnih sastojaka ovog elementa. Preparat dolazi u obliku šumećih tableta koje omogućavaju jednostavno doziranje, ali također osiguravaju brzu asimilaciju aktivnih sastojaka. Zbog toga dolazi do brzog smanjenja nedostatka magnezija u organizmu.

Cijena: 179,00 kn / 23,76 EUR

Naruči proizvod