fizzy

Magnezij

Teško je precjeniti ulogu magnezija u ljudskom tijelu. Ovaj element čak nazivaju „kraljem života” i „elementom života” jer djeluje kao katalizator mnogim procesima u tijelu i utječe na regeneraciju stanica. Odgovoran je za ispravno djelovanje živaca i mišića, naročito za njihovu komunikaciju putem živčanih impulsa. Zahvaljujući njegovim svojstvima vraća sklad. On je unutarnji i vanjski antiseptik i regulator razine kalcija.

Novi Tiens Fizzy Forte
Obogaćen sa 3 nova sastojka: L-argininom, L-karnitinom in superoksid dismutazom (SOD), je bil brižno stvoren za optimalno zdravlje.

Magnezij:

  • Doprinosi smanjenju osjećaja umora i iscrpljenosti;
  • Pomaže u održavanju pravilnog funkcioniranja živčanog sustava, mišića;
  • Pomaže u održavanju zdravih kostiju i zuba;
  • Održava normalan energetski metabolizam;
  • Održava normalnu sintezu proteina;

Koja je svrha novih sastojaka?
– L-arginin: aminokiselina koja ima posebnu ulogu u ljudskom tijelu, jer je supstrat za sintezu dušikovog oksida (NO); ovo pomaže kod elastičnosti krvnih žila i održava pravilan protok krvi;
– L-karnitin: sintetiziran iz dvije aminokiseline – lizina i metionina; povezan s pretvorbom masnih kiselina i ATP-a (univerzalnog prijenosnika energije stanica) u mitohondrijima; pomaže u izgradnji aminokiselina razgranatog lanca – koje se koriste kao supstrati u proizvodnji glukoze;
– Superoksid dismutaza (SOD): najvažniji intracelularni enzim detoksikacije i najjača antioksidativna stanica; bitan dio obrane stanica od toksičnih učinaka slobodnih kisikovih radikala; od vitalnog značaja za jačanje otpornosti cijelog tijela.

Potrebe za magnezijem se mijenjaju s obzirom na dob, spol i fiziološke uvjete. Pomanjkanje magnezija može biti uzrokovano stresom, konzumiranjem alkohola, prekomjernom konzumacijom kave i ostalih pića koje sadrže kofein ili zbog prehrane baziranoj na visokom unosu masti. Organizam može reagirati na pomanjkanje magnezija u obliku grčenja mišića, trzanju očnih kapaka, nesanice, niske razine energije, niske razine koncentracije, vrtoglavice i jutarnjoj glavobolji, umora nakon dovoljno sati sna, karijesa, gubitka kose, lomljenja noktiju, potepkoća s disanjem i kronične iscrpljenosti (astenije). Razina magnezija se može regulirati sa prehranom hrane koja sadrži ovaj element u velikim količinama: kakaovac, čokolada, bademi, brazilski oraščići, orasi, soja, brašno od cjelovitih zrna, kukuruz, riža. Ipak, u veličini slučajeva nadomjestak je potreban.

TIENS je razvio Fizzy – dodatak koji regulira količini magnezija u organizmu. Sadrži magnezij obogaćen biljnim ekstraktima slatkog bosiljka i cikle. Magnezij koji se nalazi u ovom preparatu dolazi u jednostavnom obliku: magnezijev karbonat, magnezijev oksid kao i ekstrakt bosiljka, koji je jedan od najbogatijih prirodnih sastojaka ovog elementa. Preparat dolazi u obliku šumećih tableta koje omogućavaju jednostavno doziranje, ali također osiguravaju brzu asimilaciju aktivnih sastojaka. Zbog toga dolazi do brzog smanjenja nedostatka magnezija u organizmu.

Cijena:  26,94 EUR

Proizvod možete naručiti na e-mail: in**@si***********.com