česen in reishi

Tiens češnjak i reishi

TIENS Češnjak i Reishi ima jedinstven sastav, kombinirajući prirodna ljekovita svojstva crnog češnjaka superhrane s obiljem hranjivih tvari prisutnih u reishiju super gljiva.
Zajedno, crni češnjak i reishi pomažu jačanju prirodnog imuniteta tijela, učinkovito podržavaju pravilnu probavu, održavaju zdravu funkciju dišnog sustava i potiču detoksikaciju od teških metala.
Dodatak prehrani nema oštar miris češnjaka i čuva spojeve češnjaka u stabilnijem obliku za jači učinak.
REISHI svojstva:

Od svih vrsta gljiva sa iscjeljujućim svojstvima Reishi (Ganoderma lucidum ) ima najdužu tradiciju (gotovo 2.000 godina u Japanu i oko 4.000 godina u Kini). U drevnoj kineskoj i japanskoj kulturi obožavali su je i poznavali kao «drvo života» ili «gljivu dugovječnosti». Može se uzimati svakodnevno bez ikakvih nuspojava, a dugoročno korištenje osnažuje imunološki sustav bez ikakvih neželjenih nuspojava.
Reishi ima izrazita antivirusna i antibakterijska svojstva i se može koristiti kao prirodan antibiotik.
Reishi sadrže ugljikohidrate, aminokiseline, proteine i minerale od kojih kao najvažniji izdvajamo željezo.

Željezo je dio hemoglobina, komponente koja je u organizmu odgovorna za prijenos kisika. Osobe sa nedostatkom željeza se brzo umaraju jer im tijelo gladuje za kisikom.

Djelovanje:

  • potiće imuni sistem
  • čisti od otrova
  • poboljša stanje kože
  • pomlađuje
  • vrača organizam u balans
  • snižava tlak, utjeće na rad srca

Reishi sadrži visoku koncentraciju organskog Germanijuma, polisaharide i tripertene. Ove aktivne komponente dokazano jačaju naš imunološki sustav. Korisnici Reishi gljive vode računa o preventivi i povećavaju imunitet. Reishi gljive imaju veoma široku primjenu. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini Ganoderma lucidum pomaže u boljem funkcioniranju i služi za tretiranje pet ključnih organa kod ljudi – srce, pluća, jetra, gušterača i bubrezi. Ganoderma pomaže zahvaljujuci najvažnijem efektu “podrška općem sistemu i osiguravanje vitalnosti ljudskog organizma” – poboljšanjem imuniteta ljudskog organizma. Ganoderma pomaže regulaciji cijelog tjelesnog mehanizma i metabolizma – osigurava da svi organi rade normalno.

Djelovanje na kardiovaskularni sistem/kolesterol

Stoljećima je Reishi poznata kao kardiovaskularna gljiva pa je tako rutinski prepisana u staroj Kini i Japanu pacijentima sa “bolovima u grudima”, sa stresom i/ili kroničnim arterijskim oboljenjima. Kinski znanstvenici su otkrili da Ganoderma poboljšava krvotok i da sadrži kiseline tripertene koje snižavaju visok krvni tlak, smanjuju kolesterol.

Šestomjesečna klinička istraživanja na medicinskom fakultetu u Tokiju su pokazala da je skoro polovina od 53 pacijenta sa povećanim krvnim tlakom imala značajno sniženje krvnog tlaka poslje uzimanja Ganoderme a slične rezultate su dobili Kineski znanstvenici u svojim obilnim istraživanjima djelovanja extrakta Ganoderme na pacijente sa visokim nivoom kolesterola kod kojih je nivo kolesterola znacajno opao poslije samo 1-4 mjeseca svakodnevnog konzumiranja extrakta (kod 68% od 90 pacijenata).

Kada se konzumira u preporučenim količinama Ganoderma vraća stanje organizma na normalno stanje, ona je imunomodulator.

Najveći dio istraživanja antitumornih učinaka gljiva proveden je u Japanu. U Istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju, Ikekawa i suradnici ispitali su već davne 1969. na miševima kojima su prethodno presadili sarkom 180, antitumorno djelovanje ekstrakata jestivih gljiva, što su 5 godina kasnije potvrdili i proširili Hamuro i Chihara u zajedničkom istraživanju toga instituta i poznate prehrambene kompanije Ajinomoto.

Reishi može biti korišten kao dopuna za vrijeme kemoterapije i radioterapije za smanjenje neželjenog djelovanja kao što je umor, gubitak apetita i rizik od infekcija. Takodje može smanjiti neželjene efekte i može ublažiti bolove za vrijeme kemoterapije i radioterapije.

CRNI ČEŠNJAK

Crni češnjak se dobiva procesom fermentacije bijelog češnjaka. Radi se o dodatku prehrani kojim se kroz razne stadije, u kojima se izmjenjuju važnost i toplina, a koji traju mjesec dana, povećavaju iscjeljujuća svojstva češnjaka.

crni-cesnjak

Tijekom prerade dolazi skoro u potpunosti do smanjenja intenzivnog okusa i mirisa češnjaka koji je mnogima zbog toga i odbojan te ga ne žele koristiti. Crni češnjak je upravo naprotiv, blagog ukusa i mirisa. Zbog procesa fermentacije crni češnjak više podsjeća na suho voće tako okusom kao i teksturom. Crni češnjak koristi se u narodnoj medicini kao jedan od najjačih prirodnih lijekova. Njegova posebna receptura dugo se čuvala i bila je tajna.

Iscjeljujuća svojstva crnog češnjaka

Crni češnjak ima daleko više antioksidansa i aminokiselina nego bijeli češnjak. S-Alilcistein je važan jer smanjuje kolesterol na prirodan način, u porastu je upravo zbog fermentacije. Bijeli češnjak je sam po sebi prepun antioksidansa koji se ovim procesom povisuju. Antioksidansi štite tijelo od slobodnih radikala te ga čiste od toksina i štetnih metala koji se nakupljaju u tijelu. Dovoljnim uzimanjem namirnica čija su svojstva antioksidativna, tijelo je zaštićeno od toksina što uvelike smanjuje rizik od nastanka karcinoma, tijelo se vraća u ravnotežu te drži u balansu sve hormone.

Redovitim konzumiranjem crnog češnjaka možete vrlo brzo i prirodno sniziti povišeni krvni tlak te smanjiti mogućnost začepljenja krvnih žila. Ako patite od čestih glavobolja i migrena, brzo ćete ih ublažiti sve dok u potpunosti ne nestanu.

Stimuliranjem bijelih krvnih zrnaca, crni češnjak će pomoći u jačanju imuniteta te pomoći u borbi protiv svih infekcija. Uspješno djeluje na kandidu, a osim što djeluje antigljivično, ima snažna antibakterijska i antivirusna svojstva. U prošlosti se često koristio kod bolesnika koji nisu reagirali na antibiotik. Ako imate problema s povišenim šećerom u krvi, pomoć potražite u fermentiranom češnjaku koji ga snižava i potiče proizvodnju inzulina.

U tradicionalnoj medicini crni češnjak se preporučuje za reguliranje hormona, bolji rad reproduktivnih organa te za veći libido.

Cijena: 44,58 eur

Proizvod možete naručiti na e-mail: in**@si***********.com

Zatražite nutricionistićki savjet ili individualni dijetni plan po Vašoj krvnoj grupi!

Homeopatija ONLINE

e-mail: ce********@gm***.com

mob.: +385(0)921746321