muška neplodnost

Muška neplodnost

Korištenje Homeopatije kod muške neplodnosti

 

Slučaj neplodnosti (steriliteta)

Muškarac (35 godina) i njegova partnerica pokušavaju začeti dijete zadnjih godinu i pol. Prije šest mjeseci otkrili su da je razlog to što on ima nizak broj spermija od 13,5 milijuna po ml, te se smatra neplodnim. I ne može začeti.

Gledajući njegove simptome što se tiče neplodnosti, on ima poteškoća s održavanjem erekcije i slabim seksualnim nagonom. Osjeća se depresivno zadnje 2 godine, otkako je ostao bez oca, a još više otkako mu je liječnik dijagnosticirao neplodnost. Odsutan je sa mislima i zaboravan. Također ima strah da će se nešto loše dogoditi. Homeopatska remedija Agnus Castus bila bi odabrana u ovakvom slučaju, uz svakodnevno uzimanje u potenciji 6c. Agnus Castus će u ovom slučaju pomoći muškarcu u depresivnom stanju uz poboljšanje libida i broja spermija kako bi mogao začeti dijete.

Primjena homeopatije kod muške neplodnosti (sterilitet)

U homeopatiji postoji nekoliko homeopatskih remedija, koje posebno pomažu kod simptoma neplodnosti (steriliteta), kao što su nizak broj spermija i erektilna disfunkcija. Kada se homeopatijom bavim muškom neplodnošću, trebam imati potpunu povijest zdravlja muškarca, kako bi vidjela zašto je razvio neplodnost. Tražim fizičke simptome, koje muškarac pokazuje povezane s neplodnošću. Zajedno s njegovim fizičkim simptomima neplodnosti, trebam itekako znati kakvo je njegovo mentalno i emocionalno stanje (tj. je li pod stresom, razdražljiv, depresivan, je li doživio neku tugu, šok) i sve druge fizičke simptome koje može imati, kao što su probavni problemi ili problemi s kožom kako bi dobila potpunu sliku njegovog zdravstvenog stanja. Pritom tražim homeopatsku remediju za ono što je moglo dovesti do njegove neplodnosti. Odabrana homeopatska remedija riješit će zašto je muškarac razvio neplodnost i njegove simptome neplodnosti (tj. nizak broj spermija i probleme kod odnosa). Ponekada, čak i ne tako rijetko je razlog neplodnosti u lošoj psihi. Dugotrajna tuga, nezadovoljstvo, depresija mogu rezultirati neplodnošću. Sa konstitucijskom remedijom se taj problem uspešno ukloni.

Razlika između neplodnosti i steriliteta

Neplodnost i sterilitet često se koriste za isto značenje. Međutim, oba mogu imati 2 različita značenja.

Muška neplodnost ne znači da ne možete zatrudnjeti; to znači da je teže začeti dijete.

Muški sterilitet znači da ne možete začeti dijete medicinskom ili kirurškom intervencijom.

Neplodnost – Stanje broja spermija

Oligospermija – Nizak broj spermija, s manje od 15 milijuna spermija po mililitru ili manje od 39 milijuna spermija po ukupnom broju po ejakulatu. Broj spermija od 13,5 milijuna po ml smatra se neplodnim.

Azoospermija – Nema spermija u ejakulatu (tj. blokada koja sprječava ulazak spermija u ejakulat ili smanjena proizvodnja spermija u testisima).

 

Simptomi muške neplodnosti (steriliteta)

Postoje temeljni problemi kao što je nasljedni poremećaj, hormonska neravnoteža ili drugi simptomi za muškarca koji pati od neplodnosti.

Erektilna disfunkcija – Poteškoće s postizanjem i održavanjem erekcije

Retrogradna ejakulacija – ejakulacija najmanje količine sjemena tijekom seksa

Bol u testisu, oteklina ili kvržica u testisu

Testisi su mali i čvrsti

Blokada sperme – trauma testisa (npr. operacija, infekcija, cistična fibroza ili slično nasljedno zdravstveno stanje)

Nizak seksualni nagon – ili nedostatak interesa za seksualne odnose

Nizak broj spermija – manje od 15 milijuna spermija po mililitru sjemena ili ukupni broj spermija manji od 39 milijuna po ejakulatu

Spolno prenosive bolesti (SPI) – mogu uzrokovati blokade, ožiljke ili druga oštećenja reproduktivnog sustava

Nenormalan rast grudi (ginekomastija)

Smanjena dlakavost lica ili tijela – zajedno s drugim znakovima kromosomske ili hormonske abnormalnosti

Homeopatske remedije za neplodnost (sterilitet, azoospermija i oligospermija)

Agnus Castus – Koristi se za mušku neplodnost s poteškoćama u održavanju erekcije (erektilna disfunkcija) i za povećanje fizičke sposobnosti muškarca i seksualne želje (libida). Broj spermija je ili nizak (oligospermija) ili nema spermija u sjemenu (azoospermija). Mentalno i emocionalno stanje Agnus Castusa je za živčanu depresiju, strah da će se nešto loše dogoditi (predosjećaj), raspršenost i zaboravnost.

Anacardium Orientalis – Pomaže kod povećanja seksualne želje, zajedno s poboljšanjem plodnosti kod muškaraca s malim brojem spermija (oligospermija) ili bez spermija u sjemenu (azoospermija). Mentalno i emocionalno stanje: halucinacije ili mišljenje da ga posjeduju 2 osobe ili volje (vrag i anđeo). Imaju zamor mozga, loše pamćenje i strah od prijeteće nesreće. Također se mogu lako uvrijediti, ili biti žrtva verbalnog, fizičkog ili seksualnog zlostavljanja, ili imati sklonost psovanju (psovke).

Argentum Nitricum – Odabran za mušku neplodnost s malim brojem spermija (oligospermija) ili bez sperme u sjemenu (azoospermija) uz poteškoće u održavanju erekcije. Erekcija ne uspijeva tijekom seksa. Kada netko treba Argentum Nitricum može biti melankolik (depresivan), zabrinut da će dobiti ozbiljnu bolest i predvidjeti što misli da će se dogoditi. Impulzivni su i jakožude za slatkišima.

Caladium Seguinum – neplodnost kod muškaraca s poteškoćama u održavanju erekcije. Seksualna želja postoji, ali su genitalije opuštene sa slabim erekcijama. Caladium Seguinum također se odabire za nizak broj spermija (oligospermija) i kada nema sperme u sjemenu prilikom ejakulacije (azoospermija).

Conium Maculatum – Ova homeopatska remedija odabran je za mušku neplodnost povezanu s orhitisom (oticanje testisa), niskim brojem spermija (oligospermija) ili kada nema sperme u sjemenu tijekom ejakulacije (azoospermija) ili zbog zaušnjaka. Mentalno i emocionalno stanje Coniuma je usporen um (tj. oštećenje i shvaćanje). Imaju depresiju i tugu, osobito zbog gubitka osobne imovine ili nakon smrti voljene osobe nakon dugotrajne bolesti.

Damiana Aphrodisiaca – Damiana je odabrana da poveća broj spermija i riješi nedostatak spermija u sjemenu (azoospermija). Damiana će također pomoći u održavanju erekcije. Muškarcu će i dalje trebati homeopatska remedija za rješavanje mentalnog i emocionalnog stanja zašto ima nizak broj spermija.

Lycopodium – odabran je kod neplodnosti zbog povijesti masturbacije, malog broja spermija, bez spermija u sjemenu prilikom ejakulacije (azoospermija) ili oligospermije (neadekvatna sperma). Lycopodium se također odabire kada seksualna disfunkcija prati gastrointestinalni problem kao što su plinovi, nadutost ili GERB. Mentalno i emocionalno stanje Lycopodiuma je gubitak samopouzdanja, strah od neuspjeha, strah od autoriteta, neugodnosti i biti žrtva nasilnika ili maltretiranja drugih.

Sabal Serrulata – neplodnost kod muškaraca s gubitkom (atrofijom) testisa ili s povećanjem prostate ili prostatitisom. Teško razmišlja i ne može shvatiti niti zapamtiti pročitano, također ne voli suosjećanje, što izaziva ljutnju.

Selenium – neplodnost kod muškaraca s povećanom seksualnom željom, ali smanjenom sposobnošću održavanja erekcije (erektilna disfunkcija). Selen je koristan za spore, slabe erekcije s brzim emisijama bez sperme u sjemenu tijekom ejakulacije (azoospermija). Ima tupost uma, poteškoće s razumijevanjem i koncentracijom, uz ekstremnu tugu.

Sulfanilamide – neplodnost zbog inhibicije proizvodnje spermija. Toplina na testisima utječe i smanjuje broj spermija, kao što je: stavljanje prijenosnog računala u krilo ili rutinsko korištenje toplica, hidromasažnih kada, jacuzzija i vrućih kupki, također nošenje uskog donjeg rublja koje drži testise uz tijelo, pa čak i groznica od infekcije.

Titanium – odabran za mušku neplodnost s bolovima u leđima, uz veliku slabost i preuranjenu ejakulaciju tijekom seksa.

Tribulus Terrestris – neplodnost uzrokovana seksualnim uživanjem (tj. masturbacija). Tribulus Terrestris također pomaže u rješavanju problema sa sjemenom i spermom kada sperme nema (azoospermija) ili u malom broju sa slabim i rijetkim sjemenom (oligospermija). Ovaj homeopatski lijek riješit će slabu pokretljivost spermija i druge abnormalnosti.

X Ray – Ovaj homeopatski lijek pomaže povećati broj spermija, poboljšavajući kvalitetu i količinu sperme, zajedno s povećanjem niskog broja spermija. X Rayovo mentalno i emocionalno stanje je tuga, odbojnost prema društvu i slabo pamćenje; muškarčeva seksualna želja je izgubljena.

Nema medicinskog objašnjenja

Postoji dosta slučajeva u kojima muškarci ne mogu začeti dijete i nema fizičkog razloga zašto ne mogu. U ovakvim slučajevima muškarac ima emocionalni razlog zašto ne može začeti dijete sa svojompartnericom. Homeopatska remedija bit će odabrana za rješavanje emocionalnih osjećaja kao što su:

– Čovjek misli da nije spreman biti tata ili da neće biti dobar tata

– On stvarno ne želi imati dijete

– dugotrajna tuga, koja ne prolazi

 

Što može uzrokovati mušku neplodnost (sterilitet)

Postoje različiti razlozi zašto muškarac može imati neplodnost, kao što su:

Genetski defekti kao što su:

Klinefelterov sindrom – rođenje s viškom X kromosoma (XXXY)

Kallmanov sindrom – Nemogućnost proizvodnje određenih hormona koji mogu utjecati na spolni razvoj

Cistična fibroza (CF) – Genetske promjene u genu za CF mogu utjecati na razvoj sjemenovoda, koji ne bi omogućio transport spermija

Mikrodelecije kromosoma Y – Nedostajuća područja kromosoma Y, koja sadrže gene koji su uključeni u rast i razvoj spermija, mogu imati malu ili nikakvu proizvodnju spermija

Preraspodjela kromosoma – ima povećanu vjerojatnost prenošenja previše ili premalo kromosomskog materijala, što bi moglo utjecati na sposobnost začeća, povećati rizik od gubitka trudnoće ili rezultirati potomstvom s urođenim manama ili intelektualnim razlikama

Trauma testisa

Blokada u genitalnom traktu

Proširene vene u testisima (varikokele)

Problemi s hormonima – kao što je nizak testosteron

Pregrijavanje testisa – toplina podiže temperaturu testisa (kao što su prijenosna računala, toplice, hidromasažne kade, jacuzziji, kupke ili invalidska kolica – sjedenje, čak i groznica zbog infekcije) može smanjiti broj spermija

Nošenje uskog donjeg rublja – drži testise uz tijelo, što povećava temperaturu

Određeni lijekovi – Smanjenje broja spermija zbog medicinskih stanja (npr. rak, korištenje antimikotika, antibiotika i lijekova za čir)

Izbor načina života – korištenje duhana, marihuane ili alkohola

Zdravstvena stanja – poput dijabetesa

Autoimuni poremećaji – kao što su dijabetes tipa 1, reumatoidni artritis (RA), psorijaza/psorijatični artritis i multipla skleroza (MS)

Dugotrajna bolest – kao što su zatajenje bubrega i rak

Infekcije – poput klamidije, gonoreje, zaušnjaka ili HIV-a

Izloženost toksinima – herbicidi, pesticidi, otapala, druge industrijske kemikalije, teški metali, zračenje ili kemoterapija

Neki dodaci prehrani – pojačivači testosterona, vitamini, dodaci prehrani prije vježbanja

previse kilograma

Starost – Plodnost muškaraca prirodno se smanjuje oko 40. godine ili više

Nespušteni testisi (kao beba)

Genetski defekti kao što su:

Klinefelterov sindrom – rođenje s viškom X kromosoma (XXXY)

Kallmanov sindrom – Nemogućnost proizvodnje određenih hormona koji mogu utjecati na spolni razvoj

Cistična fibroza (CF) – Genetske promjene u genu za CF mogu utjecati na razvoj sjemenovoda, koji ne bi omogućio transport spermija

Mikrodelecije kromosoma Y – Nedostajuća područja kromosoma Y, koja sadrže gene koji su uključeni u rast i razvoj spermija, mogu imati malu ili nikakvu proizvodnju spermija

Preraspodjela kromosoma – ima povećanu vjerojatnost prenošenja previše ili premalo kromosomskog materijala, što bi moglo utjecati na sposobnost začeća, povećati rizik od gubitka trudnoće ili rezultirati potomstvom s urođenim manama ili intelektualnim razlikama

Ako vam je dijagnosticirana neplodnost, razmislite o korištenju homeopatije za rješavanje simptoma neplodnosti, zajedno s razlogom zašto ste razvili ovo zdravstveno stanje.

Kontakt:

Mob: +385 (0)92 1746 321​

e-mail: in**@si***********.com

Online tretmani: https://silicea-terra.com/online-tretmani/

https://silicea-terra.com/neplodnost/