Multipla skleroza

MULTIPLA SKLEROZA

Multipla skleroza (MS) je autoimuna neurodegenerativna bolest od koje boluju milijuni ljudi diljem svijeta. Opadanje učestalosti dječije paralize (polija) pratilo je porast učestalosti MS u našoj kulturi. Zbog ovih epidemioloških promjena, George Vithoulkas, vodeći svjetski homeopat tvrdi, da je za veću učestalost kriva upravo vakcina protiv polija. To je dokaz da se svaka patologija ispolji na ovaj ili onaj način ukoliko se ne iscjeljuje na najdubljem nivoju. Kao nuspojav MS je i spomenuta u uputama cijepiva za hepatitis B. Dijagnoze često predstavlja udarac za pacijenta, čak i kad se radi o nekom blažem oboljenju.

Postoji veoma agresivan oblik MS, koji vodi ka paralizi i smrti od par godina. Ovaj oblik (barem kad se radi o homeopatskom tretmanu) se ne razlikuje od amiotrofične lateralne skleroze. Postoji i oblik ove bolesti sa isprekidanim trajanjem, koji karakterišu periodi ispoljavanja bolesti i, između njih, periodi kad se stanje u potpunosti vrača u normalu. U takvim slučajevima stanje se pogoršava u periodima punim psihičkog stresa, a poboljšava se skupa s emotivnim stanjem pacijenta. U nekim slučajevima svaki sljedeći nastup bolesti je sve intenzivniji. Postoji i oblik MS praćen poremečajima ćula (tzv. “čulni oblik”), a najčešći simptom predstavlja utrnulost i neosjetljivost raznih dijelova tijela. Često su i osječaj pečenja, golicanja i nadutosti. Optički neuritis je najčešći vjesnik ovog oblika MS. Homeopat mora pokušati odrediti brzinu i zločudnost procesa u svakom slučaju, da bi točno procijenio mogućan učinak terapije.

​Ako se MS otkrije na vrijeme postoji mogučnost potpunog oporavka sa homeopatskim tretmanom. Kad je rijeć o poodmaklim slučajevima, cilj lijećenja se često svodi na usporavanje napredovanja bolesti.

MS češće pogađa žene, a prvi simptomi javljaju se između 20. i 50. godine života.

​Klasična medicina nema lijek za ovu bolest niti joj je “poznat” njen uzrok.

Online pregled

Slučaj iz prakse:

Muški, 27 godine  (multipla skleroza dijagnosticirana prije 3 godine)

Uzima avonex – interferon. 1B. 1,5 godinu. Napet, nervozan (uzima misar po potrebi pola godine) Strah od visine od kad ima MS. Počne mu se vrtjeti. Srednje topao, sunce mu jako smeta. Smeta mu buka, degenerativna promjena diska cervikalna regija. Ima česte glavobolje 3 godine. 2,3 puta tjedno. Popodne dođe glavobolja, sunce je pogoršava, zadaj vratni dio boli vrat i ide prema gore. Tupa bol. Najviše leži na trbuhu, manje na lijevi bok. Ne znoji se previše. Nema nikakvog ukusa u ustima. Traži srednje puno tekučine. hladno voli. Ima čvrst san. Prije 6 godina operisao meniskus lijevo koljeno. Od ozljede. Kad osjeti da je pod stresom dođe vrtoglavica. Masno izbjegava. Lijevo oko išlo prema uhu prije 3 godine. Bolest je krenula: počelo sa vrtoglavicom, onda ispalo oko, nije bilo ukočenosti, trnca. Igrao nogomet i ga tijelo ograničilo. Ima pun nos, jako gusta sluz kao kora. Krvavo  smeđe kao krasta, kiše jako često tokom dana 2 godine kad je pelud. Osjeti strujanje skozi kičmu. Stolica svaki drugi dan. Bez problema. Kad igra nogomet, kod fizičkog napora srce ubrzano lupa. Prije bolesti nije. Prije dosta pušio, sada ga odbija cigareta i alkohol. Manje društven, više povučen nego prije. Tuži se da mu buča u glavi.

Nakon 30 dana detoksa je pacijent značajno manje nervozan, nogomet igra bez problema, glavobolje puno manje, više ne kiše, nema vrtoglavice, sunce mu ne stvara nikakvih problema. U nosu nema više krvavog iscjetka. Srce mu ne lupa više jako. Malo ga još boli u cervikalnoj regiji ali puno manje. Još mu buča u glavi ali dosta manje. 90% tegoba nestalo!

Kontrola:

Pacijent je uzimao 1 put tjedno injekciju interferona, nakon detoksa je u dogovoru sa svojim doktorom počeo smanjivati injekcije. Prvo za 3/4 , onda pola injekcije, dalje ¼ te ih izbacio iz upotrebe u mijesec dana.

1 doza 200c phos.

Došao nemir u rukama i nogama i trajalo 2 dana. stari simptom, nervoza došla isto drugi dan i trajala 2 dana. Došla i lagana glavobolja. Stari simptomi su se pojavili u puno blažjem obliku, što znaći da je detoks odradio puno posla.

Kontrola:

Pacijent osjeti još malo nervoze povremeno, još mu malo buča u glavi, glavobolje su jako rijetke i blage. U cervikalnoj regiji ne osječa više bolova.

Phos. 1M

Kontrola:

Nakon remedije Phos 1M se osječa sretnog, zadovoljnog. Dugo nije osječao nikakvih tegoba, sada ima ponekada laganu glavobolju, više kad je pod stresom. Bučanje u glavi se smanjilo na 10%. Zadnjih par dana ga malo boli u leđima.

Phos. 1M

Kontrola:

Pacijent ne osječa nikakvih tegoba.

Kontakt:

e-mail:ce********@gm***.com

mob.: +385(0)921746321

ONLINE TRETMANI https://silicea-terra.com/online-tretmani/