Bolna menstruacija

Bolna menstruacija


Bolne menstruacije,  neredovite,  krvarenje  nakon menzesa i homeopatija

Dismenoreja ili bolna menstruacija je vrlo učestali ginekološki poremećaj među ženama reproduktivne dobi, a najviše pogađa adolescentice.

Znanost je iznijela nekoliko teorija o uzrocima. Jedna od njih je vezana za prostaglandine – istraživanja su zabilježila kako žene koje pate od bolnih menstruacija imaju povišenu razinu prostaglandina u sluznici maternice odnosno endometriju i u menstrualnom krvarenju.

Povišena proizvodnja prostaglandina je za sada najprihvaćenija teorija kojom se objašnjava pojava dismenoreje. Razlog povišene razine prostaglandina leži u prirodi menstrualnog ciklusa. Uslijed pada razine hormona žutog tijela potkraj ciklusa oslobađa se veća količina prostaglandina serije 2.

Prostaglandini iz serije 2 stimuliraju kontrakciju maternice i suženje grlića materice te povećavaju otpuštanje antidiuretskog hormona koji dovodi do smanjenog protoka krvi i boli.

Nenormalna krvarenja iz maternice

Oligomenoreja (oligomenorrhoea)

Oligomenoreja je naziv za produljeni razmak (6 tjedana do 6 mjeseci) među menstruacijama. Oligomenoreja može biti uzrokovana istim čimbenicima kao i amenoreja, a kad se poremećaj pogorša, oligomenoreja prelazi u amenoreju.

Menoragija

Menoragija (menorrhagia, hypermenorrhoea) je naziv za obilna menstruacijska krvarenja kod kojih je menstrualne krvi više od 80 ml i/ili menstruacija traje dulje od sedam dana.

Metroragija

Metroragija (metrorrhagia) je naziv za potpuno nepravilno i često krvarenje različite veličine.

Menometroragija

Menometroragija (menometrorrhagia) je naziv za produljeno, obilno i nepravilno krvarenje.

Polimenoreja

Polimenoreja (polimenorrhoea) naziv je za učestale cikluse. Radi se o pravilnim krvarenjima u ciklusima kraćim od 21 dan.

Intermentruacijska krvarenja

naziv je za krvarenja između menstruacija

Postmenopauzalno krvarenje

  • jest krvarenje koje se javlja nešto više od godinu dana nakon menopauze

“Spotting” krvarenje

  • je točkasto, mrljasto krvarenje

Hemoragijska metropatija

Hemoragijska metropatija (metropathia haemorrhagica) naziv je za obilna, iscrpljujuća, nepravilna krvarenja.

Na koji način može homeopatija pomoć kod tih tegoba?

Dobro odabran homeopatski preparat će uspostavit ravnotežu u tijelu, sa time će se regulirat menstruacije, smanjit preobilno krvarenje kao i bolovi, PMS, vaginalne upale, nestat će ugrušci.

Preporučam upotrebu biorazgradljivih higijenskih uložaka:

Higijenski ulošci sa aktivnim kisikom i negativnim ionima

Kod svih ženskih tegoba preporučujem izvanredne biorazgradljive Higijenske uloške sa aktivnim kisikom. Patentirana formula aktivnog kisika je ravnomjerno raspršena i uključuje esencije peperminta i lavande. Njihova glavna uloga je protuupalna, antibakterijska, te unapređuje metabolizam. Čist, mekan, nježan pamučni materijal , u  potpunosti bez klora. 100% prirodan , biorazgradiv i protualergijski. Aktivni kisik i anioni imaju funkciju  održavanja pH ravnoteže. Najbolji ulošci na svijetu!

Zatražite ONLINE pregled

e-mail: ce********@gm***.com

mob.: 00385(0)921746321 whatsapp, viber

Iskustva iz prakse: https://silicea-terra.com/slucajevi-iz-prakse/

Što je homeopatija: https://silicea-terra.com/homeopatija/

Bioenergija na daljinu: https://silicea-terra.com/tretman-na-daljinu/