Gastritis i homeopatija

Gastritis

Gastritis obuhvaća upalne promjene želučane sluznice, a gastropatija se odnosi na epitelne ili vaskularne promjene želučane sluznice, pri čemu je upalna sastavnica minimalna ili odsutna. Klasifikacije gastritisa su bazirane na dužini trajanja (akutni/kronični), histološkim značajkama, anatomskoj proširenosti i etiologiji.

Gastritis se može pojaviti iznenada (akutni gastritis) ili se može razviti polagano, tijekom vremena (kronični gastritis). Gastritis je najčešće infekcijom s Helicobacter pylori, dok su ostali upalni uzročnici (bakterijski, virusni, parazitarni i gljivični) znatno rjeđi zbog utjecaja kiseline u želucu.

Pojavi gastritisa mogu pridonijeti i drugi čimbenici kao što je traumatska povreda, redovito uzimanje sredstava protiv bolova kao i pretjerano uživanje u alkoholu.

Osobe pod povećanim rizikom za nastanak gastritisa su one koje boluju od perniciozne anemije, poremećaja krvi ili limfnog sustava, osobe starije od 60 godina i osobe koje uzimaju nesteroidne protuupalne lijekove.

Simptomi:

– bol u gornjem dijelu abdomena

– štucanje i podrigivanje

– neprobavljivost

– gubitak apetita

– mučnina

– povraćanje

– povraćanje krvi ili sadržaja sličnog crnoj kavi

– tamna stolica

Uspješno rješavam želučane tegobe.  Prava remedija reducira stres i stanje želuca vrati u normalu.

Želudac je poligon emocionalnog rata između

vlastitih potreba i zahtjeva okoline!   

Zatraži pregled