Alergija i narkolepsija

Žena, 48 godina

Prije homeopatskog tretmana:

Sa 21 godina se pojavila alergija na koži od koljena prema dolje. Osip jako svrbio. 2 puta se pojavilo, nakon toga prestalo. Kao mala imala alergiju na jaje. Sada ima alergiju na trave i korov. Na proljeće nateče lice, više lijeva strana. Posebno ujutro, suze oči, kiše, nos curi kao voda.

Narkolepsija. Prije kad je išla spavat preko dana je zaspala tako čvrsto, da se nije mogla probuditi, jako teško tijelo. Prije 4, 5 godina radila gdje nije bila zadovoljna na poslu, to ju je psihički ubijalo. Došlo do astmatičnog bronhitisa. Kao dijete imala česte bronhitise. Loš kapacitet pluća. Refluks želuca, 7 godina, diže se želudac nakon određene hrane (kruh, slatko, kiselo) . Stres je jako pogodi, depresivna je, prije plakala, sada potiskuje emocije.

Par mijeseci nakon homeopatskog tretmana:

Poslije homeopatske kontrole je psihički puno stabilnija, sretnija, čvršća. Alergija trenutačno nije prisutna. Sa želucem nema više tegoba. Narkolepsija se nije više javljala.

Alergija, hiperaktivnost

Djevojčica, 5 godina (alergija na kravlje mlijeko, jaja, orahe, rajčicu, citruse, kikiriki, prašinu, grinje, plavu ribu, čokoladu, kakao, jagode, kečap i formaldehid

Prije homeopatskog tretmana:

Osjetljiva je, nervozna, stalno nokte grize nikad nije mirna – hiperaktivna, od hrane privlači je sve mlječno, peciva obožava i naravno slatko, plašljiva je dosta, koža joj je suha hrapava, urtikarija je stalno prisutna iako je iz prehrane izbačeno sve što nesme. Utvrđena alergija na: Kravlje mlijeko, jaja, orasi, rajčica, svi citrusi, kikiriki, prašina, grinje, plava riba, čokolada, kakao, jagoda, kečap i formahaldehid.

3 mijesece nakon homeopatskog tretmana :

Nakon par doza homeopatskog pripravka u 3 mijeseca nije više hiperaktivna, slatko dosta manje traži, strahovi su se smanjili, urtikarije više nema. Ne smeta joj nijedna hrana više kao i prašina ne.

Alergija od djetinjstva i lojna žlijezda (prisutna 20 godina)

Prije homeopatskog tretmana:

Muškarac, 38 godina. Od malena ima problem sa alergijama (kihanje, otežano disanje, krmeljavost oćiju, curenje nosa). Ponekada ima strah od bolesti i za budučnost. Pojačano se znoji po gornjem dijelu tijela. Ima lojnu žlijezdu iznad sljepoočnice – prisutna 20 godina! U tih 20 godina narasla od veličine zrna pšenice do veličine lješnjaka. Ima jako neugodan miris, koji ga izluđuje.

Kontrola nakon 6 mijeseci:

Nakon pola godine homeopatske terapije alergija je potpuno pod kontrolom. Manje se znoji. Z obzirom, da je lojna žlijezda i dalje prisutna, dodala sam u terapiju hitozan. Kod uzimanja hitozana je žlijezda u 20 dana “sazrijela” za čišćenje te je pukla. Preporodio se je.

Alopecia areata

Djevojka, 12 godina. Već par godina pati od Alopecie areate. Lijećili su je sa raznim metodama – bezuspješno.

Voli čokoladu, slano. Znoji se u lice. Od ranog djetinjstva pati od zatvora. Često mokri, urin je taman. Zimogrozna je, ima masnu kožu, posebno oko nosa. Voli pjevati, plesati. Ozbiljna je, ponaša se kao odrasla osoba. Puno razmišlja, analizira i jako je pogodi stres. Ima strah od smrti, strah od grmljavine. Općenito je anksiozna osoba, jako je osjetljiva, želi biti najbolja. Voli društvo, ali ne želi djeliti svoje stvari sa drugima. Nije preboljela nijednu dječju bolest. U familiji imaju sklonost raku, dijabetesu, visokom tlaku, hipotireozi.

1. Terapija: detoks

1. Terapija: Carcinosin

Nakon mijesec dana više nema zatvora, želja za čokoladom je dosta manja, malo je manje anksiozna. Mokri normalno, urin nije više taman. Kosa je počela rasti.

Nakon 3 mijeseca i ponovljene terapije: Nema više straha od grmljavine i općenito je dosta manje anksiozna, više ima samopouzdanja. Manje je zahtjevna do sebe. Kosa se obnavlja, raste nova.

Panični napadaji, anksioznost

Žena, 38 godina

Kao mala imala česte bronhitise, zadnjih par godina ima jake tegobe sa želucem.

Voli društvo, kad je uhvate napadaji panike ne voli društvo, je osjetljivija. Nesigurna je osoba. Ima strah od malih zatvorenih prostorija, od tunela, strah ju je bolesti, smrti, a najveći strah joj je, da neće moć disati. Ne podnosi gužve ili da bi sama bila u toj gužvi. Kad je bila na jednom koncertu je pala u nesvjest. Zimogrozna je. Stolica joj je ponekada proljevasta, ponekad tvrda sa sluzi. Ponekada se noću probudi sva znojna. Voli slanu hranu, nakon mliječnih proizvoda joj je ponekada loše. Ima pojačanu žeđ za hladnim pićima. Mući je suh i jak nadražajni kašalj, pogorša se noću.

Imala upalu mjehura, kada ima napadaj panike joj se vrti, teško diše. Zadnjih par mijeseci lošije spava. Budi se noću u 01h. Ima masno lice.

Ima jako bolnu menstruaciju, nokti se lome.  Nezadovoljna je sama sa sobom. Cijelo vrijeme razmišlja kako će disati.

Terapija: Ars.200c

Kontrola nakon mijesec dana:

Iza lijeka je imala samo jedan napadaj panike i od tada više ne. Puno se bolje osjeća, ne razmišlja o disanju, strahovi su se značajno smanjili. Bol kod menstruacije je bila samo još nekih 10% boli od prije. Kašlja više nema, nestao je nakon tjedan dana. Želudac je samo rijetko kad još zaboli, kad je pod stresom. Spava puno bolje, bez buđenja. Opuštenija je i sretnija.

Anksioznost kod djece

Dječaj, 13 godina

Draga Vesna, evo napokon, kako sam vam obečala, šaljem naše iskustvo. Još jednom hvala vam od srca!!!!

Želim podijeliti naše iskustvo sa homeopatijom, možda još nekome pomogne. Moj sin, 13 god, se dugo godina borio sa anksioznošću i paničnim napadima do te mjere da je mogao obavljati samo osnovne stvari i obaveze, koje su mu bile poznate i u našoj blizini. Propustio je jako puno putovanja, druženja, natjecanja, utakmica. Nije se mogao voziti javnim prijevozom, a da ne spominjem avion. Nismo nigdje išli van grada. Uglavnom nismo niti putovali, a pogotovo on sam sa školom ili klubom. Probali smo razne stvari od psihoterapije, neurofeedbacka…Homeopatiju smo koristili duže vremena. Vesni smo se redovno javljali i ona bi nam davala upute što i koliko koristiti ovisno o njegovom stanju. Rezultati nisu došli preko noći. Medjutim, nakon nekog vremena sam primijetila da je malo opušteniji po nekim pitanjima, nije se više bojao kiše niti grmljavine, čak je počeo uživati u gledanju kiše kroz prozor, pomalo je počeo izražavati želje da negdje idemo, pa bi se za početak odlučil ići negdje bliže, a nama je svaki i najmanji izlazak iz zone komfora bio već doživljaj, a onda je sve više počeo pokazivati interes za neka nova iskustva. Ove godine je nakon puno godina bio na školskom izletu, bez ikakvih problema, vozili su se i trajektom!!!!! (trajekt mu je bio poseban problem, ma kad bolje razmislim sav javni prijevoz mu je bio problem i užasna panika)….baš se veselio tom izletu, a kad je pošao bez naznake straha moje srce je bilo kao kuća. Ponosno mi je poslao poruku sa vrha Vidove gore i kaze: mama, mislim da sam danas riješio još jedan veliki strah, strah od visine! A ja vidim da je riješio jako puno strahova. Prije kad bi trebao ići na neki izlet, do te mjere bi se uspaničio da bi i temperaturu dobio i ostao kući, a nakon sat vremena bi mu bilo bolje. Jako je bio sretan za vrijeme korone što nema izleta. S ponosom vam želim javiti da smo se prije par dana vratili iz Praga. Da, da iz druge drzave. I letili smo avionom!!!! Na aerodromu ga je uhvatila mala trema, ali ja bi to više nazvala uzbudjenje. Inaće, na sam spomen bilo kakvog putovanja, a posebno avionom u panici bi razrogačio oči i tu bi svaka naša priča i planiranje putovanja prestajalo. Ovaj put je bilo drugačije, zajedno smo planirali put i aktivnosti i baš smo se se veselili putovanju. U Pragu nam je bilo predivno. Za nas je već doživljaj bio to što smo sjeli u avion i došli do Praga, ali svaki dan je bio čaroban. Najčarobnije je bilo vidjeti svoje dijete nakon puno godina sretno, ponosno, ispunjeno i sretno. Zahvalna sam Vesni na strpljenju i upornosti. Simptomi su s vremenom, ali ne preko noči, nestali, a sada planiramo nova iskustva i nova putovanja… Draga Vesna hvala od srca i do neba!!!!

Autizam

Djećak, 4 godine

Jako hiperaktivan, nemiran i nervozan.

Cijepljen do 14 mijeseci. Nedugo nakon prorix cijepiva se probudio i skočio noću, počeo se gušiti, prije nikada. Svaku treću noć se budio i počeo gušiti. Problem na lijevoj strani mozga, ima parazite. Ne priča.

Na jaja je povratio. Voli slatko i brašnastu hranu.

Na desnom oku spušten kapak. Ponekada stolica smrdi jako.  Neko vrijeme je trpao pjesak u usta.

Znoji se u glavu i potiljak i leđa. Noge mu jako smrde kao i vjetrovi. Zimi se voli zamotat jer mu je ledeno.

Sunce mu smeta, ne voli jako svijetlo. Voli grsti i daviti, štipati.

Tvrdoglav je i uporan. Fali mu samopouzdanja i zna bit suzdržan, izbjegava djecu koja škiću. Ne podnosi zvukove.

Ima strah od lifta, visine.

Malo sramežljiv u nepoznatom, nesvjestan je opasnosti. Osjetljiv na kritiku.  Spava dobro. Prije se budio za piti noću. Ima alergiju na jaja, znao je prije škrgutati zubima u snu. Hoda po prstima, nikad na cijelo stopalo.

Prvi zub nikao sa 10 mijeseci. Nisu bolno izlazili. Često traži jesti.  Kožica između prstića pukne često.

Piša sam ali kaka ne. Nosi pelenu. Sklon zatvoru.

Terapija: Detoks

Kotrola nakon mjesec dana:

Stanje 3 put bolje nego prije mijesec dana. Ne grize više, ne škrguće više zubima, probava sad odlična.

Više traži jesti. Meso ne želi. voli citruse-mandarine. Manje hoda po prstima, jedino kad treba kakati. Odmah nakon detoksa je počeo ić u wc na stolicu. Noge više ne smrdu, ne znoji se u noge toliko i kožica više ne puca. Više je postao oprezan nego prije. Više se voli družiti sa djecom. Sad mu sunce i svijetlo ne smetaju više. Sada uzme igračku i je proučava što prije nije, značajno manje je nervozan, nije više hiperaktivan, sada sedne na biciklu, što prije nije bilo moguće.

Terapija: Sulphur

Kontrola nakon mijesec dana:

Po prstima ne hoda više, nije nervozan, manje se znoji. Nije više toliko zimogrozan, ima više samopouzdanja. Mentalno je dosta napredovao.

Bradavice na stopalima

Prije homeopatskog tretmana:

Muškarac, 28 godina. Kao djete imao povremeno blage alergije. Ima upalu paranazalnih sinusa. U posljednje 2 godine su se vratile alergije u proljeće. Već godinu dana bezuspješno vodi bitku sa bradavicama na stopalima. Od konvencionalnih metoda tretirane su bile krioterapijom, kauterom, mravljom kiselinom, raznim gelovima na bazi salicilne kiseline. Od svih tih terapija samo je oštetio kožu. Bradavice su večinoma na petama i jedna na dlanu.

Ima dosta veliko želju za mliječnimi proizvodi i slanom hranom bez koje ne može živjeti, preferira hladniju hranu. Dosta se oznoji, posebno u području pazuha, leđa i stopala. Znoj ima kiselkast miris, često je nadut. Zbog sinusa mu se često pojavljivaju glavobolje-desnostrane. Kosa mu se dosta masti. Koža je masna na području čela. Jako je pedantna osoba.

Terapija: natrium muriaticum

Kontrola nakon mijesec dana:

Nije više toliko pedantan, više je opušteniji nego prije. Gotovo sve bradavice su nestale. Glavobolja se nije pojavila nijedan put,  nema više tegoba sa sinusima. Mliječno i slano ga uopće ne privlači više. Manje se oznoji i znoj nema više kiselkast miris. Nadutost se smanjila. Koža kao i kosa nisu više masne. Opušten je kao prije puno godina i zadovoljan.

Distrofija rožnice

Dječak, 6 mijeseci (potpomognuta oplodnja)

Trebao bi na operaciju Kad se je rodio je dosta treptao, bile oči crvene, i suzile jako

Uplaši se jačih zvukova. Dok sisa ne sme mama pričati. Jako osjetljiv. Tvrdoglav.

Rođen 3 tjedana prije, mama imala trudnički dijabetes. Imala manjak plodne vode – inducirani porod. Promrzao se je jer ga nisu dali u inkubator. 2,3 dana dobivao glukozu. Izgubio šećer.

Kad su došli kuči nakon 5 dana mama primjetila da ne otvara puno oči. Smetalo mu je svijetlo.

Imao laktacijsku žuticu mijesec dana.

Dobivao sumamed kod obstrukcija, 8 injekcija solumedrola. Nije mogao disat. Kad je dobio injekciju se smirilo.

Ne znoji se puno.

Jedan put kad je imao obstrukcije imao osip.

Žuta rijetka stolica, 3 dana nije imao stolicu.

Urin ima jak miris. Svaka 2 sata se budi i jede. Dosta jede, svaka 2-3 sata.

Sa 4 mijeseca dobio 2 zubića.  Jako bolno izlazili.

distrofija rožnice. Kad je došao iz bolnice je bio hladan, pothlađen.

Propisana terapija calc.c. 200c

Kontrola:

Oči bistrije, manje zamučen vid, ima jaći imunitet, urin nema više jakog mirisa, bolje spava noću, manje je nervozan i ljut.

Terapija: calc.c. 1M

Kontrola:

Ne srami se više, sam “pristupi” ljudima, oči još bolje, još manje mutan vid. Svijetlo mu više ne smeta. Raspoloženje odlično! Dobio afte.

Terapija: calc.c.1M

Kontrola:

Na afte remedija djelovala u par sati. Bio je na kontroli za oći. Nije potrebna operacija! Oći su sad 99% bolje.

Krvarenje mozga, usporen razvoj

Dragi ljudi! Voljela bih podijeliti svoje predivno iskustvo ljecenja homeopatijom i suradnju sa divnom homeopaticom Vesnom Češek♥️Naime, druga kcerkica rodjena 3 tjedna ranije zbog zastoja u rastu, nakon poroda, imala je krvarenje mozga II stupnja, 2 ugruska, sum na srcu, Slabo napredovanje, odbijanje hrane, slab motoricki razvoj… nakon 7mj mucenja i agonije

sudbina me nekako dovela do drage Vesne i tu krece nasa prica o ozdravljenju. Nakon vec samo 3 dana uzimanja konstitucijskog lijeka beba se posjela! Prvo odusevljenje!!! Nakon mjesec i pol slijedi kontrolni ultrazvuk mozga gdje je profesorica u Klaicevoj u Zagrebu u soku kako se sve povuklo skoro do kraja…ostaje samo mali oziljak od krvarenja!! Odusevljeni!!! Krecu nicati zubici, fontanela se pocinje konacno okostavati, beba pocinje napredovati, jacati, pocinje puzati-fizijatri prezadovoljni!!! Nevjerojatna transformacija! Nika sada ima 2 god i 4 mj, predivna je, aktivna, motoricki spretna i jako inteligentna bebica Za svaku virozu zovemo Vesnu i ona ju rijesi u trenu!

Svakome bih od srca preporucila dragu I strucnu homeopaticu Vesnu i lijecenje homeopatijom, jer svaki puta da tocan lijek i radi cuda!

Zahvalna sam sto nam je usla u zivot i podigla Nikicu na noge!!!!

Ines

♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Migrena

Homeopatija je ušla i postala sastavni dio mog života.

Od 16.godine sam bolovala od migrene.

Počelo je s malo jačom i oštrom glavoboljom, a onda se negdje oko 20-ih godina pogoršalo. Prethodila bi tupa bol iza oka, osjećaj mučnine, a onda uz malo sreće i povraćanje, iza čega je slijedio hladni znoj… Nekad je do 3 dana trajalo.

Obavezno bi legla u zamračenu i prohladnu sobu, bez zvukova po mogućnosti i bez mirisa… Sve mi je smetalo.

Iz početka bi popila Kafetin, ali mi je s vremenom teško padao na želudac. Onda sam uzimala Eferalgan i iza toga Ibuprofen. Nekad i po 2 od 400mg.

Na žalost često bi ga povratila prije nego što bi tableta uspjela djelovati.

Teško je živjeti s migrenom jer u svakodnevnom životu ima puno okidača.. Od hrane, najčešće čokolade i pomfrita koje obožavam, zatim teških parfema, dima cigareta, menstrualnog ciklusa(obavezno prvi dan), sunca, promjene tlaka zraka… A pogotovo se sjećam jednog strašnog napada migrene koji je uslijedio usred noći nakon što sam odradila redovni trening i pošla spavati… Bila je to nesnosna bol i povraćanje da poželite udarati glavom u zid samo da prestane.

Mnogo puta tableta nije pomogla i često bi se pitala što ću uzimati za nekoliko godina kad mi nijedna tableta ne bude pomogla.

U paničnom strahu od napadaja, opskrbila bi se kutijom tableta, nije bilo torbice, ladice, u pretincu automobila da ne bi stavila u njih tabletu… Svugdje je bila po jedna tableta i vrećica za povraćanje…

A onda sam upoznala Vesnu koja mi je gotovo nonšalantno objasnila od čega zapravo nastaje migrena i da se to homeopatijom može efikasno otkloniti.

S obzirom da sam preko 28 godina živjela s tim, bilo mi je to skoro pa nevjerojatno čuti, ali sam odlučila pokušati, očekujući da će liječenje potrajati najmanje godinu prije konkretnog rezultata… Ali prošla su 3 mjeseca tijekom kojih se migrena pojavila sve rijeđa, jednom toliko intenzivno, ali na to sam bila upozorena.. A sad već 2 godine nemam migrenu. I ne nosim tablete po torbicama.

Ako se netko prepoznao u mojoj priči, od srca preporučam Vesnu i homeopatiju!

Nesanica, jaki bolovi u leđima

Žena, 42 godina

Rođena sa strabizmom. sa 4 godine operirala lijevo oko. Uvijek micala pogled zbog oka, nikada ljudima gledala u oći, loše samopouzdanje. Imala česte upale grla do puberteta, otac grubijan. 30 godina nije imala akutne bolesti.

Nakon drugog poroda postala kronično umorna, neispavana, razdražljiva, prije 15 godina dijagnosticiran hašimoto-osušena štitnjaća. S 4 godine preuzela dosta maminih obaveza, koja je imala lošu svekrvu i muža. Sad pomaže svima, brine o svima.

Radoholičar je, potrebna joj je pohvala. ništa joj nije teško. Prije 9 mijeseci se ukočila.

Bolovi su nemoguči, udaraju u desnu nogu, Sa leđa u noge kad malo hoda. Jako osječajna dje, obožava djecu, životinje i prirodu. Ne voli gledati tv zbog ružnih priča. Noću ne spava ništa, podočnjaci ogromni.

Sa 39 godina izgubila menzes.

Boji se neodobravanja, da je neče nitko razumjeti, da če ostati sama. Emotivna jako, voli pjevati slušati glazbu, voli pisati stihove, pričati bajke. Aktivna je, ne voli odmarati.

Nema želje za intimnim odnosom, velika vaginalna suhoća.

Ponekada stalno traži slano, nekada slatko, luk ne može podriguje po njemu, smeta joj tjestenina. Začepljeni sinusi, priča kroz nos. Glavobolje dođu na periode, ponekada i 3 dana traje, povrača. Jako loše spava, budi se po 10 puta i više.

Koža je jako suha na svim djelovima.  Zvukovi joj smetaju, ne podnosi hladnoće. Nokti tanki i lome se

Voli red, ne voli kasniti, stopala suha. Dosta velik perfekcionist i često ide van svojih mogučnosti. Traži red kod djece.

Terapija: Carcinosin

kontrola nakon 2 mjeseca

Tjedan dana nije usisala kuću! Sad joj je svejedno što će drugi reć. Bolovi su malo stali ali zadnja dva dana su se opet pojavili. Dosta bolje spava, ali se još budi. Sada puno odmara. Opet ima želju za intimnim odnosom, nema više vaginalne suhoće. Sinusi i dalje začepljeni, teško zaspe ali se ne budi na svaki manji zvuk. Glavobolje uopće nije imala u mijesec dana. Koža je manje suha, nokti se ne lome više, puno čvršći. Sad joj je toplo. Stopala nisu više toliko suha. Ima više energije.

Počela se puno znojiti.. najviše trbuh, između grudi i stopala. Ima žive snove, puno manje opada kosa. Nakon 30 godina dobila akutnu bolest – grlobolja (jako dobra reakcija). Traži joj nezdravu hranu, mliječno. Psihićki se nikada nije bolje osječala.

Terapija: calcarea carbonica

Dosta bolje spava, energija odlična, kiselo još voli, mliječno je ne traži uopće više, kao i nezdravu hranu. Sinusi nisu više začepljeni. Manje joj je vruće noću, i po danu manje vrućina, leđa je ne bole više. Psiha joj je odlično, još uvijek voli pomoć drugima ali je manje zahtjevna do sebe, opuštenija je.

Panični napadaji, anksioznost

Žena, 38 godina

Kao mala imala česte bronhitise, zadnjih par godina ima jake tegobe sa želucem.

Voli društvo, kad je uhvate napadaji panike ne voli društvo, je osjetljivija. Nesigurna je osoba. Ima strah od malih zatvorenih prostorija, od tunela, strah ju je bolesti, smrti, a najveći strah joj je, da neće moć disati. Ne podnosi gužve ili da bi sama bila u toj gužvi. Kad je bila na jednom koncertu je pala u nesvjest. Zimogrozna je. Stolica joj je ponekada proljevasta, ponekad tvrda sa sluzi. Ponekada se noću probudi sva znojna. Voli slanu hranu, nakon mliječnih proizvoda joj je ponekada loše. Ima pojačanu žeđ za hladnim pićima. Mući je suh i jak nadražajni kašalj, pogorša se noću.

Imala upalu mjehura, kada ima napadaj panike joj se vrti, teško diše. Zadnjih par mijeseci lošije spava. Budi se noću u 01h. Ima masno lice.

Ima jako bolnu menstruaciju, nokti se lome.  Nezadovoljna je sama sa sobom. Cijelo vrijeme razmišlja kako će disati.

Terapija: Ars.200c

Kontrola nakon mijesec dana:

Iza lijeka je imala samo jedan napadaj panike i od tada više ne. Puno se bolje osjeća, ne razmišlja o disanju, strahovi su se značajno smanjili. Bol kod menstruacije je bila samo još nekih 10% boli od prije. Kašlja više nema, nestao je nakon tjedan dana. Želudac je samo rijetko kad još zaboli, kad je pod stresom. Spava puno bolje, bez buđenja. Opuštenija je i sretnija.

Psiha

Gledala sam poznanicu koja se ‘navila’ o homeopatiji. Kao, to će mi pomoći. Gledala sam je, slušala, i išla mi je na živce.

Što zna mlado zgodno stvorenje? Ona me ne može razumjeti, a još manje može shvatiti kada bih joj rekla da se ja zapravo cijeli život ne osjećam dobro.

Nikada nisam bila dobro, samo što kao djevojka nisam znala da su to uzrokovale jake emocije i neizbježan utjecaj roditelja.

Ja sam dno samopouzdanja. Oduvijek.

Ali, ni nakon prvih napadaja panike u tridesetoj kada sam se javila doktoru, ni nakon pet godina grupne psihoterapije, godinu individualne, promjene antidepresiva, vječni sedativi, silni pokušaji – od  meditacije, disanja, opuštanja, do life coachinga… ja ni dalje nisam bila dobro.

Ono što je bilo dobro, jest slika mene koja se svijetu pokazivala. Dotjerana, odgovoran posao, udaja i rođenje djeteta, glasna, prenasmijana…

Hoćete istinu?

Pre-stra-vlje-na. Neprekidno.

Od života, od ljudi, od komunikacije, od napadaja panike, od trčanja psihijatru, od toga da NIKADA nemam najosnovniji mir u glavi, od dokazivanja da vrijedim, mami, tati, mužu, šefu, javnosti…

Plače mi se dok ovo pišem. Sve je to bilo pod tabletama. Sve je bila lažna slika, ali ja sam borac, ja sam stalno tražila pomoć, način da manje trpim, da prestane ta centrifuga u glavi, da se smirim prirodno a ne da otupavim i otupim od lijekova…

Nije išlo.

A ja sam se ipak odlučila na sve.

Na odgovoran posao.

Na brak.

Na dijete.

Sve što se u braku dogodilo, govoreći o mojoj osjetljivosti i tabletama, bilo je da sam sve tablete pila duplo ili troduplo.

Da, puno sam plakala. Uvijek. Mislim da me to i spasilo od nečeg težeg.

No kao takva išla sam vjerojatno na živce. Brak nije opstao.

Na vrhuncu litice, sa koje ne znam kuda bih više koraknula, razgovaram s mladom osobom s početka oveog teksta. Ona je cool, žvače i priča o homeopatiji. Kao, i njoj je bilo loše, a homeopatija joj je pomogla.

Evo ti, vidi (pokazuje mi na mobitelu), ovdje imaš mail, ili broj, Vesna Češek se zove.

Dogodilo se tada ono što me spasilo od potpunog, konačnog emocionalnog i psihičkog sloma: upoznala sam Vesnu. Razgovarale smo. Nisam u početku imala osobita nadanja, u sebi sam možda kolutala očima, sva ta pitanja sam već prolazila kod psihologa-psihoterapeuta-psihijatara, kroz neke druge alternative, kroz tri desetljeća borbe da “postanem normalna.”

Da se nije dogodila Vesna, koja me kroz tri mjeseca pretvorila u biće zdravih emocija, u osobu koja ostaje smirena i sabrana (ne hladnokrvna, nego osoba koja od vanjskih loših podražaja ne gubi razum i ne luduje), ja zaista, zaista ne znam što bi sa mnom bilo. Homeopatija, kako ju je određivala i dozirala Vesna, u doslovnom smislu riječi spasila je moj život.

Odredila je terapiju: jednu, drugu, pa treću. Točno je znala što radi, kasnije sam shvatila taj redosljed “izbijanja” moje depresije, pa strahova, te konačno stvaranje stabilne osobe.

Danas Vesnu poznajem sedam mjeseci.

Nisam više na terapiji. No javim joj se, redovito. Ja zapravo uopće ne znam kako joj zahvaliti. Biološki, imala sam život. U stvarnosti, bio je na razini jadnog bića punog samosažaljenja koje se nikad nije znalo STVARNO radovati. Osjetiti unutarnju sreću.

Sve sam dosegla. Ljubav. Mir. Samoću kad je želim. Reći NE i najrođenijem. I osjećati se i tada pravedno. Dobro.

“Vi to možete”, pisala mi je Vesna u porukama. “Sve dobro što Vam se dešava, zaslužujete”.

Da?

Kada bih točno opisala kako se osjećam već mjesecima nakon terapije homeopatijom, to bi bilo: osjećam rasterećenje, misli su mi sabrane i jasne, emocije su mi čvrste.

Tri desetljeća mog života su prošla u nemiru, napetosti i tjeskobi. Stalno sam bila u stanju uzbuđenosti i drhtavice kakva ću biti pred ljudima.

Teško je i opisati sada taj osjećaj, kad vam u grudima zaigra srce od ljepote buđenja, kada vam je mozak (emocije) toliko rasterećen da VIDITE ljepotu pokraj koje ste godinama prolazili svaki dan, da znate da na sebe MOŽETE računati.

Da mi je netko ranije rekao da je moguće radovati se svakom novom danu, sažalno bih slušala te gluposti. Nije valjao ni dan, ni godina; sve se događalo i teklo, i život je prolazio, ali nisam sudjelovala ni u čemu osim fizički i osim glumeći. NIJE MI BILO DOBRO. U glavi. Nikada.

To je pravo čudo, dobiti svoj život u svoje ruke. Prvi put IKAD osjećam da život može biti ugodan.

Dišem, živim, stvaram i osjećam čistu sreću. Doslovno slavim život, sabrana, svjesna ljepote trenutka, veličanstvenosti zagrljaja, osjećaja da je u mom tijelu život koji samo smišlja kako da sebi što bolje ugodi. I smijem se. Nikad više lažno, već se od srca smijem.

Vesna, hvala!!!

Tikovi

Iskustvo na homeopatiji…..TIKOVI

“Draga Vesna

Evo htjela sam ti ovim putem zahvaliti na velikoj pomoci mom sinu koji je dugi niz godina imao problem sa tikovima. Tikovi su se poceli javljati sa njegovih 11 godina starosti, na pocetku su ti tikovi bili samo sa ocima ,kasnije se mjenjaju u godinu dana bilo je preko deset vrsta tikova (vrat, ruke, noge ) nekontrolirani pokreti odredenog dijela tijela .Moja nastojanja kao majke bila su kako mu pomoci obilazili smo neurologe,psihologe ali pomaka nije bilo. Moram naglasiti da jedina svijetla tocka je bila ta sto je on otvoreno drustveno djete pa je daj dio prihvacao kao dio sebe i nije se zatvarao u sebe, drustveno je bio prihvacen bez nekakve stigme vezano za tikove ..kako to najcesce biva kod djece.

Nakon svih pokusaja da bar ublazimo tikove nisam vidjela nikakvog pomaka.

Tada upoznajem Gos.Vesnu i molim za savjet dali nam homeopatija moze pomoci kod naseg problema.Moram naglasiti da sam bila skepticna ali i bez izlaza za problem .

Vesna me je saslusala upoznala mog sina i krecemo sa homeopatijom .Vec nakon dva tjedna ja vidim pomak i redovno javljan Vesni situaciju.

Nakon mj.dana tikovi jednostavno se lagano povlace i danas nakon tri mj. moj sin nema vise ni jedan tik .

Draga Vesna hvala Ti od srca na pomoci za mog sina a naravno i mene kao majku.

Ovaj dio pisem ako ikad neko se nadje u situaciji kao i ja da se slobodno javi Vesni sa velikim povjerenjem.

Jos jednom veliko HVALA .”

Multipla skleroza

Muški, 27 godine  (multipla skleroza dijagnosticirana prije 3 godine)

Uzima avonex – interferon. 1B. 1,5 godinu. Napet, nervozan (uzima misar po potrebi pola godine) Strah od visine od kad ima MS. Počne mu se vrtjeti. Srednje topao, sunce mu jako smeta. Smeta mu buka, degenerativna promjena diska cervikalna regija. Ima česte glavobolje 3 godine. 2,3 puta tjedno. Popodne dođe glavobolja, sunce je pogoršava, zadaj vratni dio boli vrat i ide prema gore. Tupa bol. Najviše leži na trbuhu, manje na lijevi bok. Ne znoji se previše. Nema nikakvog ukusa u ustima. Traži srednje puno tekučine. hladno voli. Ima čvrst san. Prije 6 godina operisao meniskus lijevo koljeno. Od ozljede. Kad osjeti da je pod stresom dođe vrtoglavica. Masno izbjegava. Lijevo oko išlo prema uhu prije 3 godine. Bolest je krenula: počelo sa vrtoglavicom, onda ispalo oko, nije bilo ukočenosti, trnca. Igrao nogomet i ga tijelo ograničilo. Ima pun nos, jako gusta sluz kao kora. Krvavo  smeđe kao krasta, kiše jako često tokom dana 2 godine kad je pelud. Osjeti strujanje skozi kičmu. Stolica svaki drugi dan. Bez problema. Kad igra nogomet, kod fizičkog napora srce ubrzano lupa. Prije bolesti nije. Prije dosta pušio, sada ga odbija cigareta i alkohol. Manje društven, više povučen nego prije. Tuži se da mu buča u glavi.

Nakon 30 dana detoksa je pacijent značajno manje nervozan, nogomet igra bez problema, glavobolje puno manje, više ne kiše, nema vrtoglavice, sunce mu ne stvara nikakvih problema. U nosu nema više krvavog iscjetka. Srce mu ne lupa više jako. Malo ga još boli u cervikalnoj regiji ali puno manje. Još mu buča u glavi ali dosta manje. 90% tegoba nestalo!

Kontrola:

Pacijent je uzimao 1 put tjedno injekciju interferona, nakon detoksa je u dogovoru sa svojim doktorom počeo smanjivati injekcije. Prvo za 3/4 , onda pola injekcije, dalje ¼ te ih izbacio iz upotrebe u mijesec dana.

1 doza 200c phos.

Došao nemir u rukama i nogama i trajalo 2 dana. stari simptom, nervoza došla isto drugi dan i trajala 2 dana. Došla i lagana glavobolja. Stari simptomi su se pojavili u puno blažjem obliku, što znaći da je detoks odradio puno posla.

Kontrola:

Pacijent osjeti još malo nervoze povremeno, još mu malo buča u glavi, glavobolje su jako rijetke i blage. U cervikalnoj regiji ne osječa više bolova.

Phos. 1M

Kontrola:

Nakon remedije Phos 1M se osječa sretnog, zadovoljnog. Dugo nije osječao nikakvih tegoba, sada ima ponekada laganu glavobolju, više kad je pod stresom. Bučanje u glavi se smanjilo na 10%. Zadnjih par dana ga malo boli u leđima.

Phos. 1M

Kontrola:

Pacijent ne osječa nikakvih tegoba.

Atopijski dermatitis

Moje iskustvo sa homeopatijom;

Beba mjesec dana..izbacilo se crvenilo i pristici po licu. Sa obje strane lica, jako. Dijagnoza: atopijski dermatitis. Zahvaljujuci Vesni i homeopatiji, lice mog Luke se očistilo i to u 4 dana. Nisam trebala nikakve kemije od krema stavljati po licu. A vjerujem da ne bi ni pomogle.

Neplodnost

Godinama sam pokušavala ostati trudna ali bezuspješno. Kontrole..pretrage..nalazi uredni, a ja nikako da ostanem uspije zatrudniti. Obratila sam se Vesni i uz pomoć homeopatije napokon mi se nakon par godina ostvarila najveća želja. Od kad znam za sebe,  imala sam masno lice i užasno sam se znojila. Nakon homeopatije mogu reć, da mi se lice ne masti više a znojim se u granicama normale. Imala sam užasnu želju za slanom hranom, koja mi se smanjila već nakon par dana korištenja homeopatske remedije.  Prije homeopatije bila sam tužna skoro svaki dan zbog gubitka meni drage osobe par godina unazad. Homeopatija mi je pomogla, da se konačno oslobodim te tuge i postanem sretna osoba!

Tegobe štitnjaće i anemija

Iskustvo na homeopatiji (tegobe štitnjaće i anemija)

Dugo vremena imam potrebu i želju napisati svoje iskustvo sa homeopatijom i Vesnom koja mi je puno pomogla u liječenju.

Veliki problemi sa štitnjačom su mi počeli u drugoj trudnoći prije 9 godina. Liječnici su shvatili da je problem sa štitnjačom tek 8 mjeseci poslije poroda, kad je počela utjecati na normalno funkcioniranje u životu. Počeli su raznorazni zdravstveni problemi te je bila hitna hospitalizacija.

Nakon godina borbe i vrtnje u krug sa lijekovima i liječnicima uvijek sam se našla na početku bez ikakvih promjena samo sa većom dozom lijeka.Teško sam se mogla miriti da sa svojih 30 godina svake godine imam jednu dijagnozu i lijek više. Kako me oduvijek zanimalo prirodno liječenje te sam sebi i svojoj obitelji sve više koristila prirodne lijekove tako sam proučavala i homeopatiju.

Jednom prilikom sam naišla na temu homeopatije u Zadru te sam doznala za homeopaticu Vesnu.

Odlučila sam joj se javiti i pokušati riješiti ili barem ublažiti svoje simptome koji su se godinama samo gomilali.

Sa PONOSOM mogu reći da nakon 2,5 godine korištenja homeopatije ne uzimam lijekove za štitnjaču! Liječnica endokrinolog je u čudu gledala nalaze hormona i moju štitnjaču na ultrazvuku. Riječi liječnice su bile „Vi imate tako zdravu štitnjaču i da Vam nisam liječnik ne bih vjerovala da ste imali ikada problema sa istom“ 

Možete zamisliti moju sreću!!

Sa homeopatijom sam riješila i anemiju koju imam cijeli život, a da ne spominjem da više nema umora i konstantne iscrpljenosti.

Uz homeopatiju sam kod Vesne napravila BIOREZONANTNU DIAGNOSTIKU koja me je uputila u još lakše rješavanje problema koje sam imala.

Već godinama ja i moja obitelj se liječimo homeopatijom i u tih par godina nitko od nas nije bio kod liječnika opće medicine. Vesna sa homeopatijom riješi svaki naš problem.

Marina

Sekundarna hemfogacitoza (Epstein Barr virus)

Prije godinu dana moja 18-mjesečna kćer postala je ozbiljno bolesna.

Dijagnosticirana joj je bila sekundarna hemfogacitoza (HLH) potaknuta virusom Epstein Barr – uzimanje koštane srži i biopsija su pokazali 1 milijun virusa pronađeno u koštanoj srži, visoka temperatura 41,5, akutno zatajenje jetre, trombopenija, respiratorni problemi, bubrežni problemi.

Uzrok: reaktivacija koštane srži nakon MMR vakcinacije. Bila je u umjetnoj komi, primila je znatnu količinu kemoterapije, antibiotika, Medrola …

Nakon povratka iz bolnice tražila sam rješenje, kako bih izlječila kćer.

Bio sam svjesna, da sa hrpom farmaceutskih lijekova nećemo biti uspješni i da će dijete imati teške posljedice lijekova.

Budući, da je primala Deksametazon, problemi su bili užasni tijekom dana: očajnički izljevi agresije i bijesa. Bebina usta postala su plava, nije imala zraka. Prije bolesti bila je razigrana, živahna, samouvjerena. Kad se razboljela, stanje je bilo katastrofalno: bezživotna, vrlo agresivna, plačljiva, nezigrana, samo je gledala u  određene stvari, tješila se hranom. Pojavili su se snažni strahovi, vjerojatno zbog umjetne kome. Uvijek se puno znojila, još se pogoršalo na lijekovima. Prije bolesti bila je mršavica, nakon Deksametazona postala je sva natečena.

Nakon kemoterapije kosa joj je ispala gotovo u potpunosti, koža joj se počela ljuštiti (ruke i noge), a postala je pigmentirana zbog Dexametazona.

—-

Sa gospođom Vesnom sam stupila u kontakt i započela homeopatski tretman. Prvo je uslijedio detoks nakon cijepljenja, a kasnije i konstitucijska remedija.

Stanje djevojčice počelo se vidno poboljšavati u roku od 7 dana nakon detoksa (krvna slika). Svakog se tjedna situacija poboljšavala s velikim napretkom.

Trenutno stanje moje kćeri je izvrsno !!!! Snažno je napredovala verbalno i mentalno. Nuspojavi jakih farmaceutskih lijekova više nisu primjetni. Razvija se potpuno normalno.

Zahvaljujem gospođi Vesni na profesionalnosti i brzom odazivu.

Drago mi je što sam slušala svoj instinkt, jer liječnici nisu željeli čuti o nikakavoj drugoj alternativnoj metodi!

Mateja Ahačič

Upala mjehura (cistitis)

Htjela bih opisati svoje više nego dobro iskustvo sa gđom. Vesnom. Naime mjesecima sam se borila sa problemima mokracnog mjehura. Svi nalazi koje sam napravila putem konvencionalne medicine bili su uredni, a meni nikako nije bilo dobro. Učestalo mokrenje, osjećaj nelagode prilikom mokrenja, osjećaj neobičnog titranja u mjehura. Popila sam 4 kure raznih vrsta antibiotika, obavila sam i nekoliko ginekoloških i uroloških pregleda i svi nalazi su bili uredni a meni još uvijek nije bilo dobro. Tada sam se obratila gđi. Vesni koja mi je napravila kompletnu obradu. Moram reći kako je gđa. Vesna izuzetno topla i pristupačna osoba sa puno strpljenja i razumijevanja koja je odmah prepoznala i moje anksiozno stanje koje me je pratilo kroz duži vremenski period (više od pola godine). Terapija koju mi je propisala vrlo brzo riješila je lako problem mjehura tako i problem anksioznosti. Izuzetno sam zahvalna na svemu što je gđa. Vesna učinila za mene, prije svega svojom stručnošću ali i toplom ljudskom komponentom koja je iznimna.

Nataša

EPILEPSIJA

Homeopatsko iskustvo iz prakse

Dijete, 5 godina

Moj sin je imao epilepsiju 2 godine. Nije pričao. Prije godinu dana napadaji su bili rijeđi, imao je tikove sa očima. Sad su napadaji bili češći. Jako je bio osjetljivo dijete, suosječajan. Najgore je bilo noću, kad su epileptički napadaji bili najčešći.

Po preporuci sam došla do homeopatije.

Gđa. Vesna nam je prvo dala detoks. Na detoksu smo primjetili da su napadaji puno rijeđi, poboljšalo se spavanje. Moje dijete je postalo veselije. Počeo je govoriti par rijeći, što je veliki napredak.

Nakon detoksa je slijedila konstitucijska remedija. Psihički je ojačao, epileptičkih napadaja više nema, govor mu je izraženiji,vidi se napredak. Poboljšao mu se apetit.Tikovi su nestali nakon detoksa.

D.E.

ASPERGEROV SINDROM – visokofunkcionalni AUTIZAM
Imali smo ozbiljnih problema s našim sinom, tinejdžerom s Aspergerovim sindromom (visoko funkcionalni autizam). Sin je proživljavao veliki stres zbog pritisaka u srednjoj školi i zbog velikih životnih promjena koje su mu se dogodile u to vrijeme. Na te pritiske reagirao je verbalnim nasiljem, govorio je glasno, zadirkivao, puno je psovao, brzo se živcirao zbog sitnica i bio je vrlo pesimističan, na svijet je gledao vrlo negativno. Ulazio je u verbalne sukobe s nama roditeljima, ali i s profesorima, nakon čega su uslijedile zabilješke u dnevniku i roditelji smo morali ići braniti se u školu. Zamolili smo gospođu Vesnu za homeopatsku konzultaciju, koja je pažljivo pregledala svog sina i savjetovala mu uzimanje konstitucijske remedije, a prije toga smo napravili i homeopatsku detoksikaciju. Ova moja bilješka nastala je tri mjeseca nakon što je moj sin uzeo konstitucijsku remediju. Živi sam svjedok da je moje dijete danas sasvim druga mlada osoba! Homeopatska remedija je djelovala sloj po sloj. U početku (14 dana) nije bilo vidljivih učinaka, ali onda su se počela događati mala čuda. Kada smo mi roditelji bili jako zaposleni, on je samoinicijativno čistio kuhinju, govoreći da pomaže. Više nije vikao kad bi izgubio utakmicu. Sada, tri mjeseca nakon primanja homeopatske remedije više ne psuje, pristojan je, smiren i ono što najviše volimo ima odličan smisao za humor, brže se oporavlja od poraza, bolje planira školske obveze i samostalniji je s domaćim zadaćama. , pa ga ne trebamo podsjećati da uči kad ima testove. Profesorica jednog predmeta, s kojom se ozbiljno posvađao, rekla je da sada ima “novog učenika” u razredu.
Gospođi Vesni ćem biti zahvalna od srca do kraja života i dalje. Izvrsna je homeopatkinja, stručna, pronicljiva, intuitivna s dubokim osjećajem odrediti koja je homeopatska intervencija najispravnija za pojedinca, koja mu pomaže živjeti boljim i ispunjenijim životom.
S.

Šizofrenija

Jako dobro znam što je homeopatija, homeopatiju sam koristila godinama, dok sam živjela u inozemstvu. Ali nisam znala da homeopatija može pomoći i kod psihičkih tegoba. Proživjela sam niz teških i tužnih događaja gdje je moja psiha ozbiljno nastradala. Dobila sam depresiju, napadaj panike, strahove, užasne strahove od svega i svakoga. Bojala sam se, da me netko prati, da će mi fizićki nauditi…Konstantno sam plakala jer su mi se sulude ideje vrtjele u glavi, po danu i noći. Kad sam došla kod psihijatra ustanovili su da je dijagnoza Shizofrenia. Propisali su mi lijekove. Ja sam ipak odlučila tražiti pomoći u homeopatiji i nisam požalila. Zvala sam gospođu Vesnu, ona je divna osoba i veliki profesionalac. Odmah je znala ( kad smo se čule telefonsku prvi put ) koju će mi remediju propisati. I nije pogriješila. Nakon 6 mjeseci  homeopatskog tretmana kod gđe. Vesne osjećam se puno bolje. Nemam napadaje panike ni anksioznost. Strahovi su se skoro povukli. Bolje funkcioniran općenito. Hvala Vam puno Vesna na strpljenju i ljubaznosti.

Napomena

KRONIČNIH TEGOBA NEMOJTE NIKADA RJEŠAVATI SAMI, NEGO SA VAŠIM KVALIFICIRANIM HOMEOPATOM!