tiens ikan

Ikan extra – cell rejuvenation capsules

Dodatak prehrani koji sadrži prah ljubičaste mrkve, vitamin C, ekstrakt zelenog čaja i ginosteme te kromom obogaćen kvasac.

Ginostema (Gynostemma pentaphyllum) je također poznata i kao biljka jiaogulan, a Kinezi ju još zovu i “južnim kineskim ginsengom” ili „biljknom besmrtnosti”. U Kini se stotinama godina koristi zbog svojih blagotvornih učinaka. Sadrži tri puta više aktivnih tvari – saponina – od ginsenga. U TKM-i Jiaogulan je poznat po svojim adaptogenim i pomlađujućim svojstvima. Znanstvenici kažu da može pomoći u kontroli razine homocisteina u krvi, što je povezano s većim rizikom od ateroskleroze. Tradicionalno je poznat po tome što pomaže cirkulaciji krvi i vaskularnom tlaku.

Ljubičasta mrkva je predak moderne mrkve. Sadrži više hranjivih tvari u odnosu na običnu narančastu mrkvu. Ljubičasta mrkva ima ekskluzivan i vrijedan antocijanidin – cijanidin – prirodni pigment koji se nalazi u nekim crvenim bobicama i tamnoljubičastom povrću. Ovo povrće je također izvor fenola, flavonola, kalcija, željeza i cinka. Posebno se ističe činjenica da je antioksidativno djelovanje ljubičaste mrkve četiri puta veće od narančaste mrkve.

Krom je za ljude jako važan element u tragovima, jer izravno utječe na metaboličke i fiziološke procese. Kao takav, dio je molekule zvane kromodulin, koja pomaže hormonu inzulinu u obavljanju radnji u tijelu. Zahvaljujući ovom molekularnom mehanizmu, krom doprinosi održavanju normalne razine glukoze u krvi.

Krom također pomaže metabolizmu makronutrijenata. Drugim riječima, važan je u tjelesnoj preradi ugljikohidrata, masti i proteina.

Osim njegovih neupitnih prednosti, treba primijetiti da je apsorpcija kroma iz hrane u crijevima vrlo niska, s manje od 2,5 % unešene količine.

U TIENS Ikanu Extra sadržana je poboljšana formula proizvoda koja sadrži dodatni kvasac obogaćen kromom. Kombinacija kvasca i kroma na jedinstven način stapa se u formulu proizvoda, a istovremeno se ova dva sastojka međusobno nadopunjuju. To je osobito važno za osobe s dijabetesom, jer odgovarajuća razina glukoze igra važnu ulogu u pravilnom funkcioniranju tijela. Kod dijabetičara dolazi do nepotpune pretvorbe šećera u energiju, što vrlo negativno utječe na živčani i krvožilni sustav. Stoga je vrlo važno pravilno nadopuniti prehranu, koja će savršeno nadopuniti nedostatke u organizmu, a time i utjecati na dobrobit organizma. Osim toga, kvasac, s druge strane, ima čitav niz vitamina B (a točnije vitamine: B1, B2, B5, B6, B7 i B12), štoviše, mnoge minerale, kao što su: cink, fosfor, magnezij, željezo, selen, krom, pa čak i lako probavljive proteine neophodne u prehrani dijabetičara.

Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Krom i jiaogulan doprinose održavanju normalne razine glukoze u krvi.

​​

Biljka ginostemija raste u brdovitim šumama koje su uvijek pod maglom. Lišće ginostemije obiluje blagotvornim saponinima. Ova tvar biološki je aktivna i pokazuje neobično djelovanje na živi organizam. U drevnim vremenima, kako je navedeno u djelu “Biljka koja spašava žvot u nerodnoj godini”, saponini su se primjenjivali kao sredstvo za suzbijanje upalnih procesa, za snižavnje temperature, kao antitoksično sredstvo pri trovanju hranom i za liječenje takvih bolesti kao šo je infekcijski hepatitis. Ta se biljka istodobno koristila za prehranu u nerodnim godinama. Kao biljka koja može produljiti život čovjeka, priznata je tek posljednjih dvadeset godina i to je otkriće uzdrmalo cijeli svijet. Početkom sedamdesetih godina, japanski su  znanstvenici izdvojili iz ginostemije komponentu slatkoga okusa. U tom su preparatu bile pronađne mnoge aktivne tvari koje se nalaze i u ginsengu.

Ginostema (Gynostemma Pentaphyllum)

Ginostemija je povijuša koja raste u planinskim šumama Kine. Jedna od biljaka koja je predmet izučavanja kineskih, japanskih i američkih znanstvenika. U toj čudesnoj biljci pronađene su 84 vrste steroidnih  saponina (glavne aktivne tvari). Do tada je rekord držao ginseng sa 30 vrsta saponina.

Što su steroidni saponini?

​Steroidni saponini su glikozidi, molekule koje su nastale od šećera i steroida. Oni su predkursori za sintezu steroidnih hormona (estrogeni, testosteroni, kortizon, kortizol). Steroidni saponini potiču proizvodnju hijaluronske kiseline u koži.

Djelovanje steroidnih saponina

  • protuupalno djelovanje – naročito kod debelog i tankog crijeva. Blagotvorno i umirujuće djelovanje iskazuje se kod svih upalnih bolesti debelog crijeva (katar, Crohnova bolest, ulcerozni kolitis) te kod problema k
  • kao što su polipi i perianalne fistule. Također djeluje dobro i kod drugih upalnih bolesti (artroze, psorijaza, čireva i sl.)
  • detoksikacija organizma – izvanredni čistači krvnih žila, crijeva i limfe.
  • značajno smanjuje sve vrste masnoća u krvi (kolesterol i trigliceridi), vrši korekciju šećera.
  • antikancerogeno djelovanje – spriječava da stanice obole od raka, a obnavlja stanice napadnute rakom. Dokazano je suzbijanje raka debelog i tankog crijeva, jetre, pluća, grlića maternice (inhibicija 30-80%).
  • povećava imunitet, usporava starost, smanjuje umor, povećeva dotok kisika u srce i mozak, primjetno povećava funkcije spolnih organa.
  • povoljno utječe na nervni sistem, ima sedativno, uspavljujuće i analgetično (protiv bolova) djelovanje te otklanja stres.
  • izvanredno djeluje na proširene vene, otekle i umorne noge te hemoroide.

Zeleni čaj (Camellia Sinensis)

​Pentafilum je dobiven od listova zelenog čaja a glavna aktivna tvar su katehini. Pentafilum predstavlja proton koji se veže na slobodni radikal (neutralizira ga). Osim antikancerogenog djelovanja pentafilum liječi krvne žile srca i mozga, spriječava stvaranje trombocita, povećava elastičnost kapilara te njihovu prohodnost i otpornost. U preparatu se nalaze značajne količine beta karotena (predkursora vitamina A). Beta karoten igra važnu ulogu u antioksidativnoj zaštiti organizma. Nedozvoljava oksidaciju lošeg kolesterola te tako spriječava začepljenje krvnih žila (angina pectoris). Beta karoten čuva srce i krvne žile.

Tijekom zadnjih 20 godina, kineski znanstvenici i znanstvenici drugih zemalja provodili su mnogobrojna istražvanja i kliničke pretrage te biljke. Oni su potvrdili da su saponini ginostemije vrlo snažo sredstvo za povećanje imuniteta. Oni, također, toniziraju organizam, zadržavaju proces starenja, suzbijaju nastanak karcinoma, čireve, djeluju antistresno, jačaju izdržjivost organizma, smiruju i ublažju bol.

Kada znate da vam treba Ikan?

Kada se sagnete da obujete cipele i prostorija vam se zavrti! Ili, imate nesanicu! Ili, jednostavno, zelite prijeći sa umjetnih na prirodne hormonske nadomjestke.

IKAN ( CELL REJUVENATION capsules)

Sastav:
– Beta-karoten u večoj koncentraciji u odnosu na Spirulinu ( 88% od sastava Preparata); ginostemia penth.; vitamin C, teopolifenol, mikroelementi….

– Djelovanje:
– Saponini izdvojeni iz Ginostemie, slični saponinima zen-sena, ali- nemaju nuspojave ( kao zen-sen) i premašuju sadrzaj u Ginostemii u odnosu na zen sen.
– Lijana, povijuša, visinska orhideja, Ginostemia pentaphiluim, raste u planinskim šumama Kine.

Od davnina koristena u TKM-u za:

– Suzbijanje upalnih procesa
– Sniženje visoke temperature
– Antitoksična kod trovanja hranom
– Prevencija prijevremenog starenja
– Reguliranje ( povečanje/smanjenje ) imuniteta
– Krijepljenje organizma i povečanje izdržljivosti
– Suzbijanje malignih oboljenja i njihovoj prevenciji
– Kao sredstvo za umirenja i sredstvo protiv bolova
– Za intenziviranje funkcije bubrega, jetre, spolnih organa
– Za smanjenje povišenih vrijednosti šećera i masti u krvi
– Za aktiviranje svih oblika razmjene materija ( bjelančevina, masti, ugljikohidrata)
– Za bolji rad stanica kore velikog mozga
– Kao antioksidans, jer se saponini vezuju za slobodne radikale i izlučuju ih iz organizma, pa tako osiguravaju vršenje normalnih funkcija stanica organizma…..
VITAMIN C u IKANU
– jak antioksidans
– utiče na zgrušnjavanje krvi
– doprinosi regeneriranju tkiva ( stimulira sintezu kolagena); zarastanje rana; opekline
– jača krvožilni sustav
– poboljšava apsorpciju kalcija i željeza
– povečava imunitet, doprinosi proizvodnji antitijela
– stabilizira psihičko stanje ( povečava koncentraciju; pažnju; otklanja umor, normalizira san)
– poboljšava vid
– neophodan za održavanje zdravog stanja zuba, desni, hrskavice, kostiju, kose, vezivnog tkiva
– snižava nivo kolesterola u krvi i sprječava obrazovanje trombova
– sprječava nastanak zloćudnih novih izraslina
– pomladjuje
– poboljšava djelovanje beta karotena…….
GYNOSTEMMA PENTAPHYLLUM (Ginostemia petolistna….biljka 7 listova….visinska orhideja,,,,,naziv ovisno o području…)

Koristila se i koristi stolječima u TKM-u kao:
– Antioksidans koji vezuje slobodne radikale
– Povečanje imuniteta
– antikancerogeno djelovanje, zadržava tvari koje izazivaju onkoloska oboljenja
– usporavanje procesa starenja
– Povečavanje elastičnosti kapilarnih krvnih sudova, poboljšanje njihove prohodnosti, sprječavanje obrazovanja trombova
– Ima izrazito detox djelovanje
– Odstranjuje neprijatan miris usta; štiti i jaća zube; uništava bakterije u usnoj šupljini
– Predstavlja filtar ultraljubičastih zraka
– Povečava rastvorljivost celuloze
TEOPOLIFENOL- JAK ANTIOKSIDANS U ZELENOM CAJU:
Djelovanje i korištenje:
– Aktivira procese razmjene u stanicama
– Povečava imunitet
– Usporava procese starenja u organizmu
– Povečava propustnost kapilara
– Regulira nivo kolesterola u krvi
– Smanjuje arterijski tlak
– Sprječava aterosklerozu i trombozu krvnih zila
– Jača snabdijevanje stanica kisikom, stimulira mitohondrijsko disanje ( mitohondrije su organele koje se nalaze u sastavu stanica i odgovorne su za njihovo kvalitetno disanje)
Zahvaljujući svemu ovome u sastavu IKANA preporucuje se i koristi jer:

– Regulira sve procese koji su u vezi sa poremečajem trofike ( ishrane) i sinteze vezivnog tkiva
– Normalizira razmjenu vode na staničnom nivou
– Pojačava izlučivanje limfe kod limfostaze ( zadržavanje limfe)
– Poboljšava mikrocirkulaciju u tkivima i organima uključujući i mozak i srčani mišić
– Aktivira procese razmjene masti, bjelančevina i ugljikohidrata
– Sprječava razvoj raka, doprinosi regeneraciji stanica koje su već oboljele od raka, zaustavlja razvoj raka: pluča, grliča materice, jetre, a takodjer melanome ( efekt 20 – 80%); predstavlja jak adaptogen i antiokskidant
– Povečava nivo imuniteta i doprinosi povečanju broja limfocita u krvi i sintezu antitijela
– Povečava funkciju spolnih žlijezda, uključujući i potenciju muškarca
– Regulira neuroendokrini sustav
– Smanjuje sindrome bolesti
– Povečava elastičnost kapilara, sprječava obrazovanje tromba
– Usporava procese starenja, usporava pojavu sitnih bora, sprječava rast sijede kose
– Blagotvorno djeluje na funkcionalnu aktivnost mozga ( harmonizira psihičko stanje, istovremeno djeluje i kao okrepljujuče i sredstvo za smirenje)
– Krijepi organizam, povečava izdrzljivost, otpornost na stresove, a i na klimatsske promjene
– Ima antibaktericidno djelovanje
– Poboljšava provjetravanje pluća, povečava otpornost organizma na uvjete nedostatka kisika
– Pomaže izlučivanje toksičnih tvari iz organizma nastalih kao posljedica maligne intoksikacije, mikrobnih i virusnih toksina, ljekovitih preparata
INDIKACIJE
– Pomladjivanje organizma i u prevenciji prijevremenog starenja
– U programima korigiranja tjelesne tezine ( mršavljenje)
– Kod bilo kojih stresnih situacija i osjetljivost na promjenu vremena
– Kod sindroma kroničnog umora i u periodu obnavljanja organizma poslije preležanih bolesti
– Za povečanje izdržljivosti ( kod sportista) uključujuci i nedostatak kisika kod stanovnika koji žive na planinama, alpinista , rudara i sl…onih koji mijenjaju vremenske zone (let avionom…)
– Trovanja hranom i dr trovanja organizma
– Život u lošim ekološkim uvjetima; rad u štetnim tehnološkim procesima; kontakt sa radioaktivnim materijalima….
– Kod imunodeficijentnih stanja uključujući i SIDU/AIDS, ARVI, grip
– Prevencija i u kompleksnom lijećenju onkoloških oboljenja, uključujuci radio i kemo terapiju
– Bikorekcija dijabetesa
– Kod oboljenja jetre, uključujući i hepatitis, cirozu jetre
– Liječenja seksualnih poremečaja ( impotencija, frigidnost)
– Oboljenja spolnih organa
– Oboljenja bubrega
– Biokorekcija kardiovaskularnih oboljenja, uključujuci aterosklerozu, aritmiju, vegetativno vaskularne distonije (osim hipertenzije)
– Za postizanje psihičke stabilnosti kod depresije, agresivnosti, poremečaja sna i dr
– Očuvanje normalnog stanja zuba, otklanjanje zadaha iz usta
– Zarastanje čireva, uključujući i čir dvanaesterca i želuca
– Oboljenja lokomotornog sustava, uključujući i artritis
– Usljed dugotrajnog boravka na suncu, sunčanje ili za vrijeme obavljanja radova vani na suncu

KONTRAINDIKACIJE NISU POZNATE!

Naručite proizvod mob.: +00385(0)921746321

Proizvod možete naručiti na e-mail: in**@si***********.com

Cijena: 56,72 EUR (427,36 kn)

Pakiranje: 150 kapsula