Vesna Češek homeopatica

Iz medija

Iz medija…
U Zadarskoj županiji homeopatija je službeno prisutna od 2015. godine kada je Vesna Češek u Ninu registrirala prvi takav obrt. U njezin homeopatski centar Silicea Terra dolaze ljudi najviše iz Zadra, ali i iz cijele Hrvatske i inozemstva.
Najčešće se javljaju osobe sa psihičkim tegobama, kao što su panični napadaji, anksioznost, depresija. Puno je i onih s migrenom, reumatizmom, bolnim menstruacijama, alergijama, autizmom, narkolepsijom, alopecijom, anemijom, nesanicom, ADHD-om, neplodnošću, kroničnim umorom, sve češće i oni s kancerogenim oboljenjima. Homeopatski pripravci mogu biti i najčešće jesu terapija u stanjima kada konvencionalno liječenje ne daje odgovarajuće rezultate. Onda kada konvencionalni tretmani ne postoje kao terapeutsko rješenje, kada su kontraindicirani ili ih organizam jednostavno ne tolerira. Često čujem od ljudi: ‘Vi ste mi zadnja nada’, govori Češek.
Kako pojašnjava nadalje, neka od ograničenja homeopatskom liječenju su specifične kirurške indikacije i vrlo ozbiljne bolesti sa izrazitim patološko – anatomskim promjenama.
Nikoga prije terapije sa homeopatijom ne skidam sa farmaceutskih lijekova jer je to opasno i nemam pravo ulaziti ili mijenjati terapiju, koju je odredio liječnik. Homeopatski proizvodi ne ulaze u interakciju s drugim lijekovima. Dozu konvencionalnih lijekova će biti moguće smanjiti i kasnije prekinuti jedino ukoliko s vremenom nastupi poboljšanje stanja te ako pacijentov liječnik koji ih je i propisao procijeni da je to opravdano, kazuje Češek.
Završila je grčku školu IACH (International Academy of Classical Homeoathy), a potom i školu bioenergije koja se nadopunjava sa homeopatijom te školu nutricionizma, što joj koristi za biorezonantnu dijagnostiku.
Ističe da ima daleko najpovoljnije cijene u zadarskoj regiji.
Mišljenja sam da kvalitetno zdravlje mora biti dostupno svima. Uz unutarnji mir, ljubav i slobodu – zdravlje je najbitnije! Znala sam da ću se baviti alternativnim liječenjem otkad se u meni počela buditi želja da pomognem ljudima. Tako je homeopatija postala moje poslanje. Žao mi je što kod nas konvencionalna medicina još uvijek ne surađuje s homeopatijom. U svim drugim državama EU homeopatsko liječenje je prihvaćeno kao legalan medicinski vid liječenja, osim u Sloveniji, Hrvatskoj i Švedskoj. Umjesto da se različita shvaćanja i stavovi u cilju poboljšanja zdravlja još više približe i neprestano dopunjuju, koristeći ono najbolje i iz jednog i iz drugog principa, svjedoci smo stalnog sukoba onih za i onih protiv, zaključuje Češek.
————————————–
Klementina Kužet koja se 28 godina mučila s migrenama ispričala je svoje iskustvo s homeopatijom.
Od 16. godine sam bolovala od migrene. Počelo je s malo jačom i oštrom glavoboljom, a onda se negdje oko 20-ih godina pogoršalo. Prethodila bi tupa bol iza oka, osjećaj mučnine, a onda uz malo sreće i povraćanje, iza čega je slijedio hladni znoj… Nekad je do tri dana trajalo. Obavezno bih legla u zamračenu i prohladnu sobu, bez zvukova, po mogućnosti, i bez mirisa… Sve mi je smetalo. Analgetici često nisu uopće pomagali, a i ubrzo su mi počeli jako loše sjedati na želudac. Teško je živjeti s migrenom jer u svakodnevnom životu ima puno okidača. Od hrane, najčešće čokolade i pomfrita koje sam obožavala, zatim teških parfema, dima cigareta, menstrualnog ciklusa, sunca, promjene tlaka zraka… To je bol od koje poželite lupati glavom od zid. U paničnom strahu od napadaja, opskrbila bih se kutijom tableta, imala sam ih pripremljene posvuda, odmah uz vrećicu za povraćanje. A onda sam upoznala Vesnu koja mi je gotovo nonšalantno objasnila od čega zapravo nastaje migrena i da se to homeopatijom može efikasno otkloniti. S obzirom da sam preko 28 godina živjela s tim, bilo mi je to skoro pa nevjerojatno čuti, ali sam odlučila pokušati, očekujući da će liječenje potrajati najmanje godinu prije konkretnog rezultata… Ali prošla su 3 mjeseca tijekom kojih se migrena pojavljivala sve rijeđe, jednom toliko intenzivno, ali na to sam bila upozorena.. A sad već dvije godine nemam migrenu. I ne nosim tablete po torbicama. Iznenađena sam primjetila, da su mi nestali i bolni čukljevi. Svakome tko ima ovakve migrene, od srca preporučam Vesnu i homepatiju, kazala je Kužet