Kozmetika

Rak dojke, neplodnost kod žena, deformacije fetusa uvelike uzrokuju štetne kemikalije koje su sastojci omiljenih ženskih sitnica koje život znače. Ovaj podatak kozmetička industrija već godinama zataškava dok se u njoj okreću enormne svote novca.

Ima ih u kupkama, šamponima, kremama za lice, dezodoransima, ruževima ima ih u gotovo svakom proizvodu bilo koje marke. Riječ je o štetnim i kancerogenim sastojcima koji izazivaju razne alergije ali čak i rak dojke. Ovi podaci već godinama se zataškavaju, a kozmetička industrija svaki pokušaj dokazivanja štetnosti njihovih proizvoda omalovažava.

U šamponima za kosu, kupkama, gelovima za tuširanje pa čak i pastama za zube nalazi se jedna od najpasnijih kozmetičkih kemikalija, natrij lauril sulfat. Pronaći ćete ga na deklaraciji pod nazivom sodium laureth sulfate. Manje je poznato kako se ova kemikalija jako brzo upija i taloži u tkivu srca, jetre,mozga i pluća. Kod djece može čak uzrokovati sljepoću.

U dezodoransima i antiperspirantima nalaze se sastojci poput aluminijeve i cironijumove soli, parabena, ftalata koji izazivaju rak dojke. Navodno toksini penetriraju dovoljno duboko da mogu izazvati čak i mutacija DNK ćelija.

Oprez posebice sa lakovima za nokte, lakovima za kosu i parfemima u kojima se nalaze vrlo opasni ftalati koji mogu uzrokovati čak i deformacije fetusa. U procesu konzerviranja koriste se parabene i formaldehidi koji su također kancerogeni i opasni po zdravlje, izazivaju hormonalne poremećaje, a pored toga često izazivaju alergije.

Firma Tiens je razvila prirodnu kozmetiku bez štetnih sastojaka. 

  • Bez umjetnih mirisa
  • Bez umjetnih boja
  • Bez tekućeg parafina
  • Bez parabena
  • Bez alkohola

Što uključuje?

Nutricionističko savjetovanje započinjem temeljitom analizom stanja vašeg tijela, postojećih prehrambenih navika i trenutačnih zdravstvenih problema kako bi dobila najbolji uvid u vaše zdravlje.

Savjetovanje započinje antropometrijskim mjerenjem tijela koje uključuje mjerenje visine i težine, te određivanje BMI (indeks tjelesne mase), izračun idealne tjelesne mase (ITM), BF, TM, BMR, WHR.

Tijekom konzultacija kroz razgovor ću dobiti uvid u vaše dosadašnje prehrambene navike koje uključuju i procjenu prosječnog dnevnog unosa hrane putem 24h prisjećanja.

Postavit ćem vam pitanja koju vrstu hrane inače jedete, koliko često jedete i koliko ste otvoreni za promjenu namirnica koje konzumirate.

Savjetovati ću kako odabrati zdravije namirnice i kako kombinirati namirnice za najviše energije.

Također, promjena prehrane ne znači da morate izbaciti svu hranu koje volite, već da pronađete optimalnu količinu hrane koje volite dok u svoju prehranu unosite i zdraviju hranu te usvajate navike koje će pomoći da ostvarite zadane ciljeve.

Temeljem dobivenih informacija, izrađujem aktivne planove prehrane i aktivnosti koje će vam pomoći usvojiti zdraviji stil života.

Za vas osmišljam individualne smjernice za prehranu i kvalitetnu vitaminsku suplementaciju koje su izrađene prema potrebama vašeg tijela i zdravlja, a pomoći će vam da ostvarite zadane ciljeve.

Individualni plan jelovnika radim na bazi 7 dana (390 kn), 2 tjedna (590 kn) ili mjesec dana (990 kn), a namijenjen je da usvojite pravilne prehrambene navike kao i pomoći vam u izboru optimalnih namirnica za vas i kako kombinirati hranu za najbolje nutritivne rezultate.

Kome je namijenjeno nutricionističko savjetovanje?

Usvajanje pravilnih prehrambenih navika je korisno za sve one koje žele podići razinu energije za svakodnevne aktivnosti, poboljšati svoje zdravlje, kao i postići gubitak težine kako bi izgledali i osjećali se bolje.

Promjenom prehrambenih navika možete poboljšati ili riješiti mnoge zdravstvene tegobe.

Koja dijeta je najbolja? Individualna!

– Želite zdravo smršaviti? Birajte redukcijsku dijetu, prilagođenu Vama.

– Imate kronične zdravstvene tegobe i htjeli bi poboljšati stanje organizma? Birajte dijetu prilagođenu Vama i Vašem   zdravstvenom stanju.

– Bavite se sportom? Sportaši imaju specifične potrebe po nutrijentima. Izrađujem dijetu prilagođenu Vama!

Aprotie Organics

Uložci sa kisikom

Zubna pasta bez fluora

Spakare