Kolagen

Liposomalni C vitamin

Liposomalni C vitamin je noviji i efikasniji pristup u unosu nužnog vitamina C.
Liposomi su novi građevni materijal za dostavu različitih ljekovitih tvari u organizam, a sastavom su slični staničnim membranama.

NATRIJ ASKORBAT (Vitamin C) se inkapsulira, odnosno “umetne” u mjehurić liposoma te na taj način dobije zaštitu koja se ne može lako razgraditi.

Kada liposomalni vitamin C dospije u želudac, zaštićen je od djelovanja želučanih kiselina. Nadalje, kad dođe do stanica lakše se stapa s njihovom staničnom membranom što mu omogućava prolaz u stanice.
Uzimanje liposomalnog vitamina C povećava iskoristivost tog vitamina u tijelu NA PUNIH 90%.

Ovakav način uzimanja vitamina C štiti želudac i smanjuje izlučivanje želučanih kiselina. Također, liposomalni vitamin C ne izaziva probavne tegobe jer ne veže vodu na sebe kao obični vitamin C vezan na druge elemente. Tako nema viška vode u crijevima pa ne dolazi do proljeva ili grčeva.

Liposomalni vitamin C za djecu

Djeca također mogu uzimati liposomalni vitamin C OSOBITO u sezoni gripa i prehlada je preporučljivo piti vitamin C kao dodatak prehrani da bi se pojačao imunosni odgovor. Liposomalni oblik vitamina C ne izaziva neugodne nuspojave ako se uzima u preporučenim dozama, a bolje se upija i zadržava u organizmu.

Djeca obično uzimaju pola dnevne doze koja se preporučuje odraslima, a količina obično ovisi i o kilaži djeteta.

Cijena: 42,47 eur (320, kn)

Pakiranje: 500ml

Naruči proizvod