vaginitis homeopatija

Vaginitis – vnetje nožnice

Vaginitis pomeni vnetje nožnice. Poznamo gljivična, bakterijska, parazitna in virusna vnetja.

Najpogostejša so gljivična vnetja. Zdrava nožnica pri zdravi ženski v reproduktivnem obdobju (med 13. in 50. letom), ki je pod vplivo ženskih spolnih hormonov, v povrhnjici kopiči celični škrob, ki ga mlečnokislinske bakterije predelujejo v mlečno kislino. Ta zakisa nožnico in preprečuje pretirano “svobodo” pri razraščanju ostalih “škodljivcev”, predvsem gljiv in bakterij, tako da te ostajajo v manjšini. Številni dogodki lahko to ravnotežje porušijo. To se zgodi, kadar pade odpornost, če jemljemo širokospektralne antibiotike zaradi drugega obolenja, kadar se pretirano umivamo z milom, če bolehamo za sladkorno boleznijo, v nosečnosti, če smo pretirano sladkosnedi…….in tudi pri spolno zelo aktivnih zdravih ženskah, ki ne uporabljajo mehanske zaščite (kondom), ker je semenska tekočina alkalna in kislino nevtralizira. In še bi se našel kak povod.

Ko se ravnotežje enkrat poruši, se samo od sebe težko spet vzpostavi. Ostale bakterije in glivice namreč same vzdržujejo alkalno okolje, ki je za njih ugodno in vnetja se ponavljajo oziroma sploh ne prenehajo.
Ob zdravljenju z antibiotikom je zato priporočljivo jemati kvaliteten probiotik s prebiotikom: https://silicea-terra.com/sl/probiotik-digest/

Klasična  Homeopatija se je pokazala kot zelo učinkovita metoda reševanja vaginitisa. Remedije delujejo hitro in učinkovito!

NEVARNOST NAVADNIH VLOŽKOV IN TAMPONOV !!!
O higienskih vložkih ne vemo nekaj stvari, ki lahko škodljivo vplivajo na telo. Spodaj si lahko preberete nekaj informacij, o katerih se redko piše.

1. Večina vložkov vsebuje dioksine, ostanke pri beljenju bombaža, ki se uporablja v proizvodnji. Dioksini so znane rakotvorne snovi, ki se v stiku s kožo neposredno absorbirajo v krvni obtok brez čiščenja.

2. Dioksini tudi zmanjšajo raven magnezija v telesu, kar lahko povzroči drastičen padec ravni tega zelo pomembnega minerala. Magnezij je v telesu potreben za normalno delovanje možganov, obstaja pa še nešteto drugih pozitivnih učinkov magnezija na telo.

3. Bombaž, ki se uporablja pri izdelavi vložkov in tamponov, je močno prevlečen s pesticidi. Tako kot dioksin se tudi ta kemikalija absorbira v krvni obtok skozi kožo. Raziskave so pokazale velike težave in razne bolezni, ki jih povzročajo te sestavine.

4. Ti pesticidi lahko povzročijo hormonske motnje, že v majhnih količinah.

5. Tamponi lahko uničijo floro ženskega telesa, saj so primerni za razvoj številnih škodljivih bakterij.

Nevarnosti
Ko govorimo o tamponih, naletimo na številne zgodbe o tveganjih, pa tudi na mite. Resnica je, da s seboj nosijo tveganje za sindrom toksičnega šoka (TSS), ki je lahko resen problem.
To je redka bakterijska okužba, ki pa je lahko smrtno nevarna. Prizadene med 1 in 17 ženskami od 100.000 (ki uporabljajo tampone). Tveganje za spolno prenosljive bolezni se poveča, če uporabljate velike (super plus) tampone in če jih predolgo pustite v nožnici. Simptomi, ki se pojavijo so: povišana telesna temperatura, slabost, driska, omedlevica, vrtoglavica, izpuščaj, kot po predolgi izpostavljenosti soncu, …

Obstajajo tudi trditve, da tamponi vsebujejo visoke ravni azbesta in dioksina, vendar je ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) takšne trditve zavrnila. Čeprav pri uporabi tamponov obstajajo tveganja, ta niso, kot trdi FDA, povezana z nevarnimi ravnmi azbesta (za katerega trdijo, da ga v tamponih ni) in dioksina. (Kljub temu preverite vložke in tampone, ki jih uporabljate, preberite etikete).

Nekateri trditvam FDA ne verjamejo in menijo, da podjetja, ki proizvajajo tampone, res uporabljajo nevarne količine teh snovi, saj, kot pravijo, na primer azbest vpliva na to, da močneje krvavite, zato boste morali uporabljati več tamponov. Vseeno pa tamponi vsebujejo dve nevarni snovi (med drugim) – rajon (za absorpcijo) in dioksin (če je belilo). »Industrija tamponov« verjame, da ženske potrebujejo »belilo«, da vidijo izdelek kot čist in varen, vendar je težava v tem, da ta dioksin sploh ni neškodljiv. Je potencialno rakotvoren in strupen za imunski in reproduktivni sistem.

Koristite biorazgradljive higijenske vložke: https://silicea-terra.com/higijenski-vlozki-airiz-2/

Kontakt: +385(0)921746321

e-mail: ce********@gm***.com

HOMEOPATIJA ONLINE: Izpolnite vprašalnik s ali se naročite za telefonski pogovor https://silicea-terra.com/sl/online-pregled/